Revija Ekran v 61. leto obstoja stopa z zanimivim dogodkom pod naslovom Jesenska filmska šola 2022

V letošnjem letu Revija Ekran praznuje častitljivih 60. let. Kot se za tako visoko obletnico spodobi, so nam ustvarjalci pripravili prav poseben dogodek, kjer bomo lahko ob pestrem dogajanju obeležili njihovo dosedanje delo, hkrati pa se bomo lahko ambiciozno zazrli v prihodnost slovenskega filma. Prav zato bo tako imenovana Jesenska filmska šola 2022 odlična priložnost za druženje in spoznavanje novih razmišljanj, obenem pa bo to tudi praznik za vse slovenske filmske ustvarjalce in druge udeležence v slovenski filmski industriji.

Revija Ekran je specializirana strokovna revija s področja filma in televizije. Posvečena je filmski kritiki, teoriji, zgodovini in praksi ter spodbujanju izvirne domače filmske publicistike. V redni periodiki izhaja že od davnega leta 1962, zato je revija zagotovo nepogrešljiv člen v celotni slovenski filmski industriji, vsakršna njihova aktivnost pa je aktivnost prav posebne sorte.

Letošnji jubilejni dogodek je še toliko bolj poseben. Gre za zanimivo dogajanje, ki je nastalo med Revijo Ekran in Slovensko kinoteko. Na njem se bomo lahko v enem tednu udeležili številnih zanimivih predavanj, okroglih miz, simpozijev in debat, ogledali pa si bomo lahko tudi več različne skrbno izbrane filmske kreacije.

Dogajanje bo še posebej zanimivo zaradi teme, ki jo bo dogodek obdeloval. Letos se bodo namreč organizatorji, skupaj z uveljavljenimi gosti in publiko, spraševali o stanju ter življenjskih pogojih filmske kritike in publicistike pri nas in širše. Kako digitalizacija in nevzdržnost materialnih pogojev sovpadata z izjemno vnemo v izumljanju novih form, taktik, strategij. Kje dandanes najti najradikalnejše izrazne oblike, ki razgrinjajo slepe pege preteklosti? Se je kritika sposobna spopasti s krizami, ki ogrožajo njo in njen svet?

Vstopnice za predavanja in okrogle mize so brezplačne, filmi pa so dostopni po izjemno ugodnih cenah. Več o pestrem dogajanju in celotnem programu si lahko preberete tukaj.

Dogodek in vse podobne tovrstne aktivnosti v uredništvu Filmologije podpiramo z izjemno častjo in največjim veseljem. Prav zato bomo za vas, drage bralke in bralci, izvedli kup aktivnosti, ki vam bodo približale filmsko dogajanje na slovenski sceni, hkrati pa vam bomo skupaj s kolegi revije dali vpogled v prihodnost slovenskega filma.

Komaj čakamo, da dogodek zaživi in da tudi letos uspešno udejanji svojo poslanstvo. Revija Ekran in Slovenska kinoteka sta namreč nepogrešljiv člen na naši sceni, zato se veselimo vseh bodočih dogodkov in sodelovanja, ki nam jih ponuja prihodnost.

S tem v mislih vas še enkrat vljudno vabimo na dogodek in da s prihodom podprete vse slovenske filmske ustvarjalce ter druge udeležence na slovenski filmski sceni. Dogajanje bo namreč pestro, mi pa že komaj čakamo, da lahko vidimo posledice in rezultate tega ambicioznega dogodka.

Viri slik: Revija Ekran

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih