Reportaža: Koncert Joe Hisashi Ghibli

Legendarni skladatelj Joe Hisaishi, ki ga poznamo po številnih odličnih sodelovanj z režiserjem Hayaoem Miyazakijem je prispel v Evropo ter z različnimi simfoničnimi orkestri upodobil njegovo bogato in barvito glasbeno zgodovino.

25. maja smo se udeležili koncerta skladatelja Joeja Hisaishija in simfoničnega orkestra iz Münchena, ki nas je osupnil in motiviral, da bi se takoj pojavili na njegovem naslednjem koncertu. Začel je s staro klasiko Naausico of the Valley of the Wind, nadaljeval pa s Kiki’s Delivery Service, ki je imela fantastičen solo violine.

Sledila je še ena žalostna zgodba in eden izmed Miyazakijev zadnjih filmov tj. The Wind Rises, nato pa smo dobili prvo večjo poslastico s Princeso Mononoke, ki je fantastično gradila napetost. Za tem smo dobili še eno bolj veselo iz filma Ponyo in sledil je kratek premor, da smo se lahko nadihali in vpili vso izjemno izkušnjo.

Po odmoru smo nadaljevali s Castle in the Sky, Porco Rosso, nato pa se je ponovno začela graditi napetost in bučen aplavz za Howl’s Moving Castle in Čudežnega potovanja, ki sta bila na klavirju nekaj posebnega. Končal je z vsem znanim Totorojem, ki je bil en izmed bolj zabavnih, vendar ko smo mislili, da je že vsega konec se je Hisaishi vrnil in še končal s kombinacijo Fant in Čaplja, Čudežno potovanje in Princesa Mononoke. Grandiozen zaključek enega najboljših koncertov izjemnega skladatelja.

Pred začetkom in po koncu koncerta se je prodajalo tudi kar nekaj različnih Totoro igračk, a najbolj je izstopala vinil plošča, ki je bila ekskluzivno narejena za ta koncert.

Fantastična izkušnja, ki bi jo priporočali absolutno vsem oboževalcem Ghibli filmov, saj brez Hisaishija ne bi bili filmi Miyazakija tako posebni in Hisaishi brez filmov Miyazakija ne bi bil tako pomemben v zgodovini filmske industrije. Komplementarna naveza, ki bo vselej zapisana v zgodovino. Upamo, da bomo Hisaishija še lahko kdaj ujeli v Evropi.

Sledite nam na Tik Toku, kjer bomo objavili še več posnetkov iz koncerta!

Poiščite nas na družbenih omrežjih