Recenzija: Zvok svobode

“Najlepši najgrši film vseh časov”

Zvok svobode je eden najboljših in najpomembnejših filmskih izdelkov vseh časov. Drzne si ukvarjati z eno najbolj kontroverznih tem (pedofilijo in trgovino z ljudmi oz. otroci) na tem svetu, hkrati pa v gledalcih zna odkriti upanje, lepoto in optimizem. Film zato ni zgolj film, pač pa je edinstva izkušnja, ki se začne odvijati šele takrat, ko gledalec dojame celotno dogajanje in se zazre globoko v srce in se zamisli. Z njegovo drznostjo in direktnostjo bo to definitivno dosegel, s svojim sporočilom pa bo zadel čisto in popolnoma vsakega, ki v sebi nosi vsaj kanček dobrote.

Pravi čudež je, da je Zvok svobode sploh doživel projekcijo, kaj šele predvajanje pri nas. Po številnih zapletih in preprekah zaradi svoje nazornosti in razkritij je zmagalo dobro in film je letos ugledal luč sveta. Nastal je zaradi močnega poslanstva in ideje, s katerim želijo ustvarjalci ljudem predstaviti krutost sodobnega sveta in skrivnosti, ki se dogajajo med in za nami. Zato so morali biti hudičevo previdni, kako so se sploh lotili celotnega koncepta in predstavitve tako pereče teme kot je pedofilija in trgovina z ljudmi oz. otroci.

Za osnovo so vzeli osupljivo resnično zgodbo, ki poleg vseh grozot in strahot nosi navdih in upanje. Gre za uspešno akcijo ameriškega agenta Tima Ballarda, ki je pred nekaj leti s svojo ekipo uspel razkrinkati številne kriminalne združbe ter pred temno usodo rešiti mnoge otroke.

S tem v zgodbi lahko vidimo pravzaprav vse, kar oči in um normalnega človeka še lahko prenese. Kljub temu v filmu lahko vidimo nekaj izjemno groznih in srce parajočih scen, ki se nas na srečo pravočasno usmilijo in pozornost hitro preusmerijo na kakšen drug element v filmu. To pa nikakor ne pomeni, da človeška domišljija ne opravi svoje naloge in se zaveda celotne situacije, ki jo spremlja.

Tako je celoten film bolj doživetje kot pa film. Ta sicer ni čisto brez napak, vendar pa boste zaradi pestrega dogajanja na vse tehnične aspekte filma hitro pozabili ali pa jih ne boste niti opazili.

Zvok svobode je zato nekaj izjemno posebnega. Z velikim spoštovanjem se loteva hudih problematik, razkriva resnično dogajanje, ki se jih kot družba enostavno nočemo sploh dotikati, hkrati pa dostavlja izjemno čustven in navdihujoč konec, ki kljub vsem groznim stvarem zaključuje pozitivno in motivacijsko.

Zato vas prosimo, da si film pogledate, četudi izkušnja ne bo najlažja, se ozavestite o tej tako pomembni temi, med ljudmi širite to zelo pomembno idejo ter po najboljših možnih močeh preprečite grozote, ki se dogajajo okoli nas.

Ocena: 5/5

Film vam bo všeč, če ste uživali v:

PLUSI

  • Močno poslanstvo in namen filma

MINUSI

  • Teže filma ne bodo prenesli vsi

Sorodne recenzije

Poiščite nas na družbenih omrežjih