Recenzija: Totalno odštekan izlet

»Idealen film za ogled v družbi prijateljic«

Totalno odštekan izlet oz. Joy Ride je najnovejša komedija, ki vas nasmejala do solz. Nekoliko bolj je namenjena ženski publiki, a to ne pomeni, da ne bodo ob ogledu od smeha jokali tudi moški. V svojem režijskem prvencu je Adele Lim na velikem platnu uspela prikazati iskreno zgodbo o azijski kulturi, občutku pripadnosti, obenem pa obdela tudi veliko odraslih tem. Humor je konstantno na visokem nivoju, ob koncu pa film še dodatno prijetno preseneti.

Joy Ride oz. Totalno odštekan izlet, kot smo film prevedli pri nas, je komedija, ki je idealna za ogled s prijateljicami. V ospredju filma je namreč ekipa prijateljic, ki se odpravijo na popotovanje v rodno Azijo. V glavni vlogi je Ashley Park, ki se je boste spomnili iz serije Emily in Paris. Ob boku ji stojita Sherry Cola, ki večje vloge v svetu Hollywooda še ni imela, ter Stephanie Hsu, katere se boste spomnili iz večkrat nagrajenega filma Vse povsod naenkrat, kjer je igrala hči glavne junakinje. Žensko ekipo simpatično dopolnjuje Sabrina Wu, ki je popolnoma novo ime v svetu filma.

Zgodba filma govori o Audrey Sullivan (Ashley Park), uspešni odvetnici, ki je tik pred napredovanjem v službi, ki ji veliko pomeni. Za to je potrebna samo ena stvar – skleniti posel s kitajskim poslovnežem za kar je prisiljena potovati na Kitajsko. Družbo ji delata prijateljica Lolo Chen in znanka Deadeye (Sabrina Wu), ki je velika ljubiteljica K-Popa. Ob prihodu na Kitajsko se puncam takoj pridruži še Kat (Stephanie Hsu), ki je uspešna igralka.

Joy Ride

Po pričakovanjih gre narobe skoraj vse. Film skače iz ene smešne situacije v drugo in ves čas ohranja gledalca nasmejanega. V krohot vas bo spravil prizor, ko punce uživajo v družbi fantov. Hkrati film premeteno poudarja svoj pomeni, tj. iskanje lastne identitete in pripadnost nečemu večjemu. Oba glavna lika, Audrey in Lolo sta ob rojstvu namreč posvojeni v ameriški družini, zato celo življenje iščeta skupnost, katera ju bo v popolnosti sprejela.

Film se precej osredotoča tudi na dinamiko prijateljstva med ženskami. Vedno znova naletimo na prisrčne prizore, ki popestrijo celotno filmsko izkušnjo. Piko na i ji daje moderna K-Pop glasba, ki predvsem ob prehodih vedno znova poskrbi za dvig razpoloženja. Film na samem koncu prijetno preseneti in če ste prvi dve tretjini jokali od smeha, boste na samem koncu preplavljeni s čustvi iz popolnoma drugih razlogov.

Joy Ride club

Filma ne bi priporočali mlajšim od 13. let, saj se veliko ukvarja s seksualnostjo in marsikaj jasno nakaže, občasno pa tudi pokaže. Humor je namenjen mlajši generaciji in mnogih šal starejši najbrž ne bodo nujno v popolnosti dojeli. Vse skupaj bi najbrž bilo še boljše, če bi v vlogi Lolo bila nekoliko boljša igralka kot Sherry Cola. Slednja namreč težko sledi Ashley Park in Stephanie Hsu, je pa res, da je tudi njen lik napisan brez posebne globine.

Totalno odštekan izlet ni film, ki bi ga smatrali kot filmsko mojstrovino. Je pa prijetna osvežitev v poletnem času, ki poudarja vrednost kulture posameznika in pomembnost prijateljstva v dobrem in slabem. Za rokav pocuka vse odlašalce, ki od 18. leta naprej govorijo, kako bodo nekaj uresničili, nato pa jih šokira 30. rojstni dan. Za piko na i pa ima srce na pravem mestu in bo zagotovo zaigral na prave note pri večini gledalcev.

Ogled filma bi priporočali z veliko skupino prijateljic. Trenutno ga predvajajo vsi večji slovenski kinematografi.

Ocena: 3/5

Film vam bo všeč, če ste uživali v:

PLUSI

  • Humor na visokem nivoju
  • Zelo dobra Ashley Park
  • Sporočilo filma
  • Moderna izbira glasbe

MINUSI

  • Sherry Cola ne dohaja soigralk
  • Predvidljiv razplet

Sorodne recenzije

Poiščite nas na družbenih omrežjih