Recenzija: Operacija Fortune: Prevara stoletja

“Povprečen film filmskega velikana”

Vedno ko legendarni Guy Ritchie izda svoj novi filmski projekt, vsak filmoljub zastriže ali pa vsaj trzne z ušesi. Režiser se je z izjemnimi filmi vpisal v zgodovino kot eden najboljših, zato je izid vsakega njegovega novega filma pravi filmski praznik. Še pred kratkim nam postregel z odličnimi kreacijami, zdaj pa se očitno odločil, da bo zaplaval v malce bolj varne vode in izdal soliden, ampak ne zelo dober, kaj šele odličen film.

Ko pogledamo film Operacija Fortune: Prevara stoletja, enostavno ne moremo mimo legendarnega režiserja, ki je film posnel. Guy Ritchie je znan po aktivnem dogajanju, inteligentnemu humorju, vrhunski tehniki snemanja ter odbitih zgodbah vedno znova preseneti, zato je v njegovem zadnjem filmu največje presenečenje ravno to, da je film enostavno povprečen. Je sicer izjemno gledljiv, zanimiv in dinamičen, to pa je pravzaprav tudi vse.

Manjka mu malce tistega čarobnega prahu, ki smo ga od njega vajeni in ki ga od takšnega filmskega velikana kot je Guy Ritchie, vedno pričakujemo. Tega dejstva sicer ne bi stokrat ponovili, vendar je njegov podpis v filmu največji “selling point”. Prav zato gledalec seveda pričakuje drugačno dogajanje, kot pa ga dejansko dobi v filmu.

Zgodba je zelo enostavna, spremlja pa ekipo izurjenih plačancev na reševanju sveta pred teroristi. Pri tem ne vedo niti, kdo so teroristi, kaj je njihov namen, niti s čim želijo uničiti svet. Vedo le, kaj je njihov cilj in kaj jim rešitev problema prinaša. Tako nam je v filmu predstavljena zgolj osnovna ideja, zanimiva ekipa glavnih junakov pa nas z raznolikimi karakterji, dobro kemijo ter norimi spretnostmi zabava z domiselnimi rešitvami in idejami.

Tudi te so včasih malce privlečene za lase, vendar nikakor ne kvarijo filma. Vse je zelo lahko in enostavno, zgodba pa se nekako razvije do konca, ki pa žal ne postreže z kakršnim koli hudim zaključkom, ki bi vam vzel dih ali pa vas totalno presenetil.

Tehnike filma so odlične, v vseh elementih filma pa zagotovo najbolj izstopajo dobro dodelani liki in igralci, ki jih igrajo. Ti so upodobljeni naravnost fantastično, zato vsak lik dobro zaživi, njihova kemija pa se zelo čuti pri ogledu filma.

S tem zaključujemo recenzijo tega filma. Film nikakor ni noben presežek, je pa zagotovo prijeten za ogled. Še posebej vam bo zanimiv takrat, ko ne boste pri kakšni posebni volji, radi pa bi si le krajšali svoj čas. Takrat Operacija Fortune zagotovo ne bo razočarala niti tistih najhujših filmskih kritikov. Vsi ostali, ki si želite lahkega filma: to je naslov narejen posebej za vas.

Film Operacija Fortune: Prevara stoletja se trenutno predvaja v vseh večjih kinematografih. Ogled priporočamo.

Ocena: 3/5

Film vam bo všeč, če ste uživali v:

PLUSI

  • Hitro, dinamično in zanimivo dogajanje
  • Zanimivi in atraktivni liki
  • Občasno duhovite šale
  • Zelo dobra glasbena podlaga

MINUSI

  • Enostavna zgodba
  • Neizkoriščen potencial

Sorodne recenzije

Poiščite nas na družbenih omrežjih