Recenzija: Kung Fu Panda 4

“Vzemi cmok”

Kung Fu Panda 4 je, kot pove naslov, četrti film v priljubljeni franšizi o zmajevem bojevniku po imenu Po. Veliki panda se mora v četrtem delu, ki sledi uspešni trilogiji, soočiti s svojim uspehom in najti naslednika.

Če smo se pred nekaj leti bali, da je Svet Igrač 4 pravzaprav krik v prazno in se je nato izkazalo, da je presenetljivo kakovosten film, smo tukaj doživeli nekaj podobnega. Ali bi Kung Fu Panda potrebovala četrti del po tem, ko je odlično zaključila trilogijo? Niti približno. Ali je film vseeno zabaven in gledljiv? Vsekakor.

Mojster Shifu, ki mu v slovenščini glas ponovno posodi Pavle Ravnohrib, pojasni Poju – ponovno izjemni Klemen Slakonja -, da mora najti svojega naslednika na mestu zmajevega bojevnika, da bo lahko sam zasedel mesto mojstra Ugwayja. Ko naleti na pretkano lisičko Zhen, se z njeno pomočjo zoperstavi grožnji, ki preti Kitajski in Dolini miru. To je zlobna kameleonka Ona, ki želi osvojiti vso preteklo znanje Kung-Fuja in zavladati deželi.

Četrti del je precej zabaven in kratkočasen ogled, ki pa mu manjka globina predhodnikov. Ko so si dali prvi trije deli opravka z iskanjem samega sebe, iskanja notranjega miru in iskanja mesta pod Soncem, se četrti del ukvarja z nejasnimi sporočili, očetovskimi šalami in pogosto brezglavo akcijo. Nič od tega pa ne pomeni, da Kung Fu Panda ni ponovno nazaj v velikem slogu, saj spominja na tiste pretepaške akcije preteklosti, kjer zgodba ni bila tako pomembna kot uživanje gledalca.

In gledalci, še posebej mlajši, bodo v animirani pustolovščini zagotovo uživali. Starejši pa jim bodo oz. bomo na poti iz kinodvorane dolgovezili o tem, kako fantastičen je bil prvi del, ki smo ga gledali leta 2008 in kako ga četrto nadaljevanje ne doseže.

Ocena: 3/5

Film vam bo všeč, če ste uživali v:

PLUSI

  • Zabaven ogled
  • Lepa animacija 
  • Nekaj posrečenih šal

MINUSI

  • Ni čara predhodnikov
  • Brezsmiseln vstop v franšizo
  • Zamujene priložnosti zgodbe

Sorodne recenzije

Poiščite nas na družbenih omrežjih