Recenzija: Jama

»Slovenski Blair Witch projekt«

Slovensko filmsko sceno je presenetil nov film Jama, ki je bil posnet v samo 10 dneh. Film je že takoj ob najavi obljubljal, da gre za najbolj “odpičen” film leta, ob slavnostni premieri pa je to tezo samo potrdil. Čeprav gre za mešanico večih različnih žanrov, pa je film izjemno nišen in bo všeč predvsem ljubiteljem “slasherjev”. Jama je precej zanimiv filmski izdelek. Po eni strani vsebuje odlične tehnične lastnosti, po drugi pa nekaj precej mimo ustreljenih nabojev, ki film žal odmikajo od interesov povprečne javnosti.

V osnovi gre za precej enostavno zgodbo in strukturo filma. Dva ljubimca, ki ropata mlade gospodične, oropata neko punco, ki jo po nesreči ubijeta. Strpata jo v avto ter zapeljeta globoko v slovenski gozd. Medtem ko kopljeta jamo si j**** mater, nato pa ugotovita, da jima je žrtev ušla. Začne se beg, pregon in vse drugo, kar začini film. Takšnih presenečenj je kar precej, veliko izmed njih pa je absurdnih, če ne še kaj hujšega.

Film je tako precej težko gledljiv, kljub temu, da je tehnično (razen nekaj čudnih odločitev) precej dobro dodelan. Kamera je vrhunska, zvok je odličen, niti približno pa niso zanemarljivi niti posebni učinki. Teh je kar nekaj, kri pa v vseh prizorih, kjer igralci nemo strmijo, šprica kot za stavo. Jama bo všeč ljubiteljem slasherjev, ki so navajeni krvavih avatur, kjer razen krvi v filmu ni kake velike dodane vrednosti.

Ocena: 2/5

PLUSI

  • Vrhunska kamera in zvok
  • Nekaj pozitivnih presenečenj

MINUSI

  • Ne preveč zanimivo dogajanje

Film vam bo všeč, če ste uživali v:

Viri slik: Jama

Sorodne recenzije

Poiščite nas na družbenih omrežjih