Recenzija: Godzila in Kong: Novi imperij

»Kar pričakuješ, to dobiš.«

Ali je lahko film slab, če upraviči gledalčeva pričakovanja in slednji neverjetno uživa v ogledu? Tisto večno vprašanje, ki nima jasnega odgovora, se pojavi vsakič, ko je v kinu nov film franšize MonsterVerse. Peti film v franšizi, ki jo je leta 2014 zagnal Gareth Edwards s svojo Godzilo, nam daje vedeti, da smo daleč od pristnosti, ki je krasila tisti film. Zdaj smo v neznanem, nič več v Teksasu – zdaj smo v Votli Zemlji, kjer stvari potekajo drugače. Vlada jim Kong, ki tokrat potrebuje pomoč varuha našega planeta, Godzile.

Kaj bi pričakoval od filma, ki nosi tak naslov? Verjetno dvoboje titanov, kot so to predstavili predhodniki. In prav to dobimo v filmu, ki naj bi nosil najnižji proračun v franšizi, a je videti bolje kot marsikaj, kar je prišlo v kina zadnja leta z mnogo višjimi številkami. Godzila in Kong sta zvezdi filma, ki se ponovno ukvarja s svojo največjo težavo. Kaj početi z ljudmi, ko na platnu ni titanov/pošasti/kaijujev? Odgovor je za to franšizo zdaj jasen. Nizka minutaža ljudi, ki jim je prepuščen le dialog razložitve dogajanja. Vse ostalo naj bodo akcija in velikanske pošasti. Preprosta formula, ki bo privabila gledalce, ki si želijo ogledati dve uri akcijskega filma s sumljivo količino zabave in smeha.

Godzila in Kong: Novi imperij se zaveda, kakšen film je. Pri tem ga moramo pohvaliti, čeprav je napolnjen z nesmiselnimi odločitvami in preluknjano zgodbo, ki ustvari več težav, kot jih ima možnost rešiti. Film naj bi bil celo tako zanimiv, da sta si slovensko premiero ogledala Justin Timberlake in Jonah Hill – vsaj tako je poročal Iztok Gartner.

Dejstvo je, da pri takem filmu ni moč izumljati tople vode. Kar pričakuješ, to dobiš. In včasih je to dovolj, da čas mine hitro in zabavno. 

Ocena: 3/5

Film vam bo všeč, če ste uživali v:

PLUSI

  • Godzila
  • Kong
  • Akcijski prizori
  • Zabava

MINUSI

  • Zgodba a la “luknjasti sir”
  • Nezanimivi človeški liki
  • Za lase privlečeni trenutki
  • Razvlečeno dogajanje

Sorodne recenzije

Poiščite nas na družbenih omrežjih