Razkrit program 34. Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala Liffe

Sanje vsakega ljubitelja filma in filmske umetnosti se bodo kmalu uresničile, saj se k nam kmalu znova vrača Ljubljanski mednarodni filmski festival Liffe. Letošnja 34. edicija na ogled ponuja kar 89 celovečernih ter 14 kratkih filmov v različnih slovenskih mestih, zato zagotovo ni nikakršne skrbi, da se ne bi našlo nekaj za vsakega posameznika. Prej bo nastala ravno obratna dilema, saj pester program ponuja kvalitetno, zanimivo in raznoliko vsebino, ki kar kliče po ogledu.

19. 10. 2023 je bil poseben dan, ki smo ga z velikim nasmeškom na obrazu čakali vsi ljubitelji filma. Organizatorji festivala Liffe so namreč na novinarski konferenci razkrili program celotnega festivala. Tudi letos so presenetili po celi črti, saj bo festival od 8. – 19. 11. zaživel po celotni Sloveniji.

Obiskati bo možno 6 festivalskih prizorišč v Ljubljani, eno v Mariboru, eno v Celju, ter eno v Novem mestu. Skupaj se bo predvajalo 89 celovečernih, ter 14 kratkih filmov iz različnih okoljev in tem. Še posebej pa bo zanimivo dogajanje, saj je festival vsebuje:

Perspektive, uraden tekmovalni sklop mladih režiserjev za nagrado vodomec Telekoma Slovenija, d.d.
Predpremiere, filmski vrhunci, odkupljeni za predvajanje po Sloveniji.
Kralji in kraljice, dela prepoznavnih in nagrajevanih mojstrov sodobnega filma.
Panorama svetovnega filma, festivalski favoriti s petih celin.
Ekstravaganca, t. i. polnočni kino, prinaša raznovrstne, drznejše in žgečkljive vsebine.
Kinobalon, samostojen sklop za gledalce od 5. do 14. leta; v sodelovanju s Kinodvorom
Jadranska mreža festivalov
Fokus: Argentina

Retrospektiva: Francesco Rosi in italijanski politični film; v sodelovanju s Slovensko kinoteko
Evropa na kratko, tekmovalni program kratkega filma.

Celoten program lahko vidite tukaj.

S programom je ekipa organizatorjev znova zadela v sredino tarče. Dogajanje je pestro, vsebina pa je namenjena vsem in vsakemu posebej. Vidimo lahko vse možne filmske variacije, ki nas bodo v novembru razvajale po celotni Sloveniji. Zato v uredništvu vsi že komaj čakamo, da se udeležimo festivala, podpremo filmske ustvarjalce ter si ogledamo kakšno neverjetno zgodbo, o kateri bomo lahko pisali na dolgo in široko.

Poiščite nas na družbenih omrežjih