Prvi samostojni projekt Joela Coena odpira Newyorški filmski festival

V kratkem bo se odvijal Newyorški filmski festival, kjer bo debi doživela Shakespearova adaptacija režiserja Joela Coena »Tragedija Macbeth«. Pričakovanja so visoka, saj bosta v glavnih vlogah Denzel Washington in Frances McDormand. V oči pa najbolj bode to, da bo to prvi samostojni projekt Joela Coena.

Joel je napisal in režiral »Macbeth« brez brata Ethana, s katerim sta skupaj osvojila oskarje s filmi Fargo in Ni prostora za starce. Odgovor na vprašanje, zakaj sta se razšla ravno za ta projekt, je enostavno, saj je Ethan dejal, da ne želi iti v snemanje novega filma. Že septembra 2019 je za Los Angeles Times dejal, da si mora vzeti počitek. Njegovo počutje ni bilo najboljše in žar v njem je ugasnil, zato se je začasno odmaknil.

Burwell je komentiral, da imata brata Coen na policah še veliko nedokončanih scenarijev, za katere upa, da jih bosta dokončala. Sam jih je nekaj prebral in povedal, da imajo veliko potenciala. Ameriški skladatelj, ki je napisal glasbo za Ni prostora za starce komentira, da je filmska industrija zelo nepredvidljiva.

Dodal je, da mu je bilo malo nenavadno delati na projektu, kjer ni bilo Ethana. Pogovori so tudi potekali na drugačen način kot običajno, a vseeno lahko pričakujemo klasičen Coenov stil. A24 je produkcijska hiša, ki je podprla projekt, a datuma izida niso razkrili. Film bo odprl Newyorški filmski festival 24. septembra.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih