Prvi napovednik za serijo Obi-Wan Kenobi obljublja veliki spopad

Pa smo ga le dočakali! Prvi napovednik za težko pričakovano novo Star Wars serijo Obi-Wan Kenobi je včeraj ugledal luč sveta. V glavni vlogi se vrača Ewan McGregor. Družbo mu bo delal tudi Hayden Christensen, vsem dobro znan kot Anakin Skywalker. Prvi utrinki obljubljajo veliko in dražijo spopad stoletja.

O najbolj pričakovanih TV serijah leta 2022 smo že pisali. Obi-Wan Kenobi smo uvrstili precej visoko, saj je v nastajanju že nekaj let, hkrati pa je glavni lik izredno priljubljen del zgodovinske franšize Vojne zvezd. Z zagonom platforme Disney+ smo le dočakali prvo oznanilo, da je serija v nastajanju, zdaj pa smo dobili tudi prvi napovednik.

Obeta se veliki dvoboj

Prvih nekaj utrinkov kaže na to, da je zgodba postavljena v čas približno 10 let po dogajanju v Vojna zvezd III – Maščevanje Sitha. To pomeni, da bo raziskovala obdobje med originalno trilogijo in trilogijo predzgodb. Glavni zlikovec naj bi bil inkvizitor Reva.

Obi-Wan Kenobi ima nalogo zaščititi mladega Luka Skywalkera pred kremplji Imperija. V seriji se bo pojavil tudi Darth Vader in ustvarjalci obljubljajo »dvoboj stoletja«. Poleg Tatooina se bomo odpravili na planet Daiyu. Prva sezona bo zajemala šest epizod. Slednje bodo na voljo 25. maja na Disney+.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih