Prihaja nova predzgodba iz sveta Igre prestolov: Vitez iz sedmih kraljestev

Predzgodba Igre prestolov, “Dunk and Egg”, ki temelji na knjigah Georgea R.R. Martina, uradno dobiva svojo serijo na HBO. Vitez iz sedmih kraljestev je zgodba o Duncanu Visokem in mladem Aegonu V. Targaryenu. Nad produkcijo bo bdel Martin, kateremu so te zgodbe ljubše od knjig oz. serij Igra prestolov ter Zmajeva hiša. Vrsto let se je boril za to, da bi tudi Dunk in Egg dobila svojo TV upodobitev in zdaj jo bo očitno tudi dočakal.

Ne več HBO Max, temveč samo Max

Vlagatelji in mediji so se prejšnji teden zbrali na predstavitvi načrtov družbe Warner Bros. Discovery. Najbolj je odmevala odločitev kombinirane storitve pretočnih vsebin platform HBO Max in Discovery+, ki se bo kmalu uradno preimenovala zgolj v Max. Napoved nove serije iz sveta Igre prestolov je tako ostala nekoliko v ozadju, a mi je vsekakor nismo spregledali.

Napovedana serija temelji na seriji domišljijskih romanov Georga R.R. Martina, ki spremljajo dogodivščine Ser Duncana Visokega (Dunk) in mladega Aegona V. Targaryena (Egg) 90 let pred dogodki v “Pesmi ledu in ognja”.

Serija se trenutno imenuje “A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight.” Povzetek navaja: »Stoletje pred dogodki v ‘Igri prestolov’ sta dva malo verjetna junaka tavala po Zahodnjem … mlad, naiven, a pogumen vitez, Ser Duncan Visoki, in njegov drobni štitonoša, Egg. V dobi, ko Targaryenova linija še vedno drži železni prestol in spomin na zadnjega zmaja še ni izginil iz živega spomina, velike usode, mogočni sovražniki in nevarni podvigi čakajo ta neverjetna in neprimerljiva prijatelja.«

Dunk and Egg

George R.R. Martin bo scenarist in izvršni producent, tako kot Ira Parker, ki je bil soizvršni producent prve sezone serije Zmajeva hiša. Izvršna producenta bosta tudi Ryan Condal in Vince Gerardis, oba v preteklosti vključena v seriji Igra prestolov in Zmajeva hiša.

V slovenščini imamo prevod knjige Vitez iz sedmih kraljestev

Martin je do danes izdal tri novele v seriji »Tales of Dunk and Egg«: »The Hedge Knight« leta 1998, »The Sworn Sword« leta 2003 in »The Mystery Knight« leta 2010. Tri novele so bile nato zbrane in objavljene skupaj kot “Vitez iz sedmih kraljestev” leta 2015. V slovenski jezik je knjigo prevedel Boštjan Gorenc – Pižama in je na voljo v številnih slovenskih knjigarnah, v kolikor se želite pred ogledom serije opremiti z vsem razpoložljivim znanjem.

Tretja serija v fantazijskem svetu Georga R.R. Martina

Dunk and Egg bo, kot kaže, tako tretja HBO serija, posneta po fantazijskih romanih Georga R.R. Martina. Tako osem sezon serije Igra prestolov kot prva sezona serije Zmajeve hiše sta med najbolj gledanimi v zgodovini HBO. Predstavljamo si lahko, da bo podobno tudi z novo serijo iz tega sveta. Glede na to, da se o njej šušlja že več kot dve leti, smo prepričani, da so jo dovolj dolgo razvijali in bo potešila apetite studia in Martina, predvsem pa gledalcev.

Poiščite nas na družbenih omrežjih