Prihaja najbolj utrgan slovenski film leta: Jama

Slovenska filmska scena preseneča po celi črti. Njegova drznost, ambicioznost in dovršenost postaja vedno večja in močnejša, izdelki pa vedno bolj kvalitetni in atraktivni. Zato je vedno znova zanimivo videti, kaj pripravljajo slovenski ustvarjalci. Letos smo lahko videli že kar nekaj odličnih kreacij, trend pa se očitno nadaljuje tudi v naslednjem letu. Že v prvi četrtini leta 2024 bomo lahko videli ambiciozen in noro utrgan film Jama izpod rok uveljavljenega režiserja Dejana Boboska.

Že dolgo za nami so časi, ko so veljali neupravičeni stereotipi za slovenske filme. Čeprav so bili ti (filmi seveda) vedno zelo napredni in zanimivi, pa žal niso bili najbolj privlačni za splošno slovensko javnost. Zato se slovenska filmska scena po vseh teh letih še vedno na vse pretege in moči trudi, da pretrga to miselnost slovenskih gledalcev in ustvarja filme, ki bodo zanimivi, gledljivi, globoki, drugačni in nevsakdanji.

Na srečo jim to uspeva zelo dobro. Eden takšnih dokazov je tudi nova črna komedija Jama, ki z elementi kriminalke, shlasherja in spaghetti westerna obljublja koktejl večih različnih filmskih žanrov, ki niso ravno značilni za slovenskega gledalca. Za inspiracijo naj bi vzeli celo filme kultnih ustvarjalcev kot so npr. Quentin Tarantino, Robert Rodriguez in Sergio Leone, iz njega pa naredili zanimiv miks, ki govori o dveh goljufih, ki ropata bogate ločenke in vdove.

V glavnih vlogah nastopajo Lea Cok (Posledice, Prasica slabšalni izraz za žensko,  Mame, Jezero, Sekirca v med, V imenu ljudstva), Marko Plantan (Preboj, Hinko Smrekar, Veronika Deseniška ) in Darja Krhin ( Strah, Preboj, Usodno vino, Ena žlahtna štorija, Da dragi, da draga, Česnovi ), za režijo pa skrbi Dejan Bobosek, ki nam je v preteklosti že predstavil celovečerne igrane filme (Preboj in Ksana), ter ustvarjal več kot 600 različnih videspotov za priznane glasbenike.

Po napovedniku in obljubah sodeč, film izgleda izjemno zanimivo, super atraktivno ter ultra obetavno, zato že komaj čakamo, da ga bomo lahko videli 22.2.2024 v kinematografih Cineplexxa, Mariboxa, Kinu Bežigrad, Kinodvor, ter Art kino mreži Slovenije.

Viri slik: Dejan Babosek

Poiščite nas na družbenih omrežjih