Prihaja biografska drama o Michaelu Jacksonu

V poplavi biografskih filmov zadnje čase dobivamo tudi številne filme o glasbenih legendah. Pred kratkim sta luč sveta ogledala filma o Freddiju Mercuryju in Elvisu. Zdaj je očitno napočil še čas, da biografski celovečerec dobi tudi legenda popa Michael Jackson. Legendarnega pevca bo upodobil kar njegov nečak, na režiserski stolček pa se bo usedel Antoine Fuqua.

Michael Jackson je ena tistih kultnih osebnosti, ki je definirala glasbo, ki jo poznamo danes. Najprej nas je s svojim talentom razvajal v skupini Jakcson 5, nato pa se je po razpadu skupine odločil za solo kariero. Ta je bila še bolj uspešna kot prva, zato pevec velja za enega navečjih in najbolj pomembnih pop ikon, ki smo jih kadarkoli videli in slišali.

Poskrbel je za kopico odličnih pesmi. Med najbolj znane zagotovo štejemo Smooth Criminal, Thriller, The Way You Make me Feel in številne druge. S svojo pojavo, glasbo in plesom je skrbel, da je bil vedno v središču pozornosti, zato je bila njegova pot vse prej kot lahka. Sledila mu je namreč kopica različnih govoric in škandalov, med katerimi so bili mnogi upravičeni, številni pa totalna izmišljotina.

Vsekakor je zanimivo, da taka ikona dobiva svoj film. Na takšen način ga bomo lahko spoznali tudi malo bolj intimno in drugače. Da bi bila izkušnja še toliko bolj pristna, pa bo glavno vlogo (torej vlogo Michaela) prevzel kar njegov nečak Jaafar Jackson. Govorice je potrdil tudi sam:

“Počaščen sem in se čutim ponižnega, da bom lahko oživel zgodbo strica Michaela. Se vidimo kmalu, oboževalci,” je zapisal Jaafar, mati pokojnega pevca pa je za revijo Variety povedala, da pevčev nečak uteleša njenega sina, in dodala: “Čudovito je videti, kako nadaljuje zapuščino zabavljačev in umetnikov družine Jackson”.

Podobnosti zagotovo obstajajo, kakšen pa bo končen rezultat pa bomo lahko videli že v napovedniku, nato pa v filmu, za katerega izid zaenkrat še ni znan. Edine znane informacije, poleg glavnega igralca, je naslov filma, ki bo nosil enostavno ime Michael ter imena nekaterih ustvarjalcev, ki bodo sodelovali. Ti so John Logan kot scenarist in Graham King kot producent.

Komaj čakamo nove informacije povezane s tem projektom. Za vas bomo vse budno spremljali, več pa vam javimo takoj, ko bo to znano.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih