Pričakujte nadaljevanja: Jumanji

Kultna družinska pustolovščina Jumanji z legendarnim Robin Williamsom iz sredine 90 je dobila je leta 2017 dobila novo predelavo. Z novo izvirno, atraktivno zgodbo, simpatičnimi liki in duhovitim humorjem je ekipa mega filmskih zvezd (Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black) postregla z velikim presenečenjem.

Finančna in komercialna uspešnica

Presenečenje je bilo tako finančna kot kritična uspešnica. Z njo se je povezala starejša publika, ki je uživala že v izvirniku, prav tako pa jo je sprejela tudi mlajša generacija gledalcev, ki izvirnika sploh ni poznala. Zanimivo je predvsem dejstvo, da je publika film sprejeli tako zelo, da so po nadaljevanju (Jumanji: The Next Level) producenti presegli mejo dobička 800 mio $, s čimer so po zaslužku leta 2019 postavili ob boku velikannu 9 dela Star Wars: The Rise of Skywalker

Zato se producenti iz Sony Pictures še kako zavedajo, kako zelo pomembno franšizo so ustvarili. Nenehno se šušljajo nove novice o različnih nadaljevanjih, novih formatih (videoigre, namizne igre) in novih obrazih ter likih, kar posledično pomeni slej kot prej tudi nekakšen rezultat.

In prav takšne govorice je v producent filma Jumanji Hiram Garcia potrdil tudi v intervjuju s spletnim portalom ComicBook. Dejal je namreč:

»Celotna skupina se počuti kot ena družina. Težko se spomnim časa, ko sem bil na snemanju in je tako povezana skupina zaposlenih in igralcev. To je ena izmed stvari, kjer imamo vsi skupaj eno veliko skupno idejo. O nadaljevanju smo se že pogovarjali.«

Muha enodnevnica ali potencial za franšizo?

Sedaj ko potrjeno poznamo usodo in razsežnosti te »vedno bolj« serije filmov, verjetno lahko že govorimo tudi o franšizi. Želimo pa se lahko le to, da bo poleg dobička franšize naraščala tudi kvaliteta in domišljija.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih