Preprodaja vstopnic za koncertni film Taylor Swift podira rekorde

Taylor Swift je trenutno največja glasbena zvezda na svetu in njeno že ikonično turnejo Eras Tour (ki je še v teku) spremljajo tudi kamere. Tako je nastal nekaj manj kot triurni film, ki nam bo dal prvoosebni vpogled v ozadje glasbene turneje, ki premika meje mogočega. Povpraševanje po vstopnicah za koncertni film je na vrhuncu in v ZDA vlada prava norija. Kdaj si bomo film lahko ogledali pri nas?

Prihajajoči koncertni film Taylor Swift: The Eras Tour, ki ga distribuira AMC, je po informacijah iz prvega dne prodaje vstopnic v treh velikih ameriških kino verigah – AMC, Regal in Cinemark – v prvih 24 urah prodaje vstopnic že presegel več kot 37 milijonov dolarjev. To je več kot je v istem času uspelo celo finančno izjemno uspešnemu filmu Vojna zvezd: Sila se prebuja.

Napoved otvoritvenega vikenda

Trenutna napoved za otvoritveni vikend za zdaj znaša vsaj 70 milijonov dolarjev. Strokovnjaki pravijo, da prodaja tovrstnih vstopnic predstavlja približno polovico vsega zaslužka, saj je znano, da se ženski del populacije navadno v kino odpravi takoj ko je to možno. In v tem primeru zagotovo pričakujemo več ženske publike.

Vse kaže na to, da bo to rekordno odprtje za koncertni film, presegajoč vsa druga pomembna odprtja – in potencialno vse domače kinematografske prihodke v tem podžanru, kot so Hannah Montana in Miley Cyrus: Najboljše iz obeh svetov koncert (odprtje 31 milijonov dolarjev, končni prihodki 65,2 milijona dolarjev leta 2008), Michael Jackson: This Is It (23,2 milijona dolarjev, skupaj 72 milijonov dolarjev leta 2009) in Justin Bieber: Nikoli ne reči nikoli (odprtje 29,5 milijona dolarjev, 73 milijonov dolarjev).

Ne bi bilo presenečenje, če bi se Taylor Swift pojavila v kakšni od kinodvoran in s tem še pomagala pri uspehu filma. V Severni Ameriki se namreč ponovno ne bo odpravila na turnejo vse do oktobra 2024.

Kinematografi si že manejo roke

Wanda Gierhart Fearing, glavna direktorica marketinga in vsebin pri Cinemark, je o uspehu koncertnega filma doslej dejala: “Rekordna prodaja predprodaje, ki se dogaja v naših kinematografih po ZDA za Taylor Swift: The Eras Tour, prikazuje neprimerljivo veselje, ki izhaja iz uživanja neverjetne vsebine v skupinskem in vznemirljivem okolju skupaj s prijatelji, družino in somišljeniki… Njena senzacionalna privlačnost turneje, ki se zdaj nadaljuje z razstavo, je pritegnila frenetično navdušenje na našo spletno stran in aplikacijo takoj, ko so se vstopnice začele prodajati, in pripravljeni smo, da film v izjemnem številu dvoran zadostimo povpraševanju po skupnem glasbenem doživetju.”

Kaj dodati ob teh številkah? To, da ga v naših kinematografih zaenkrat ni v načrtih predvajanja. Upajmo, da se to v kratkem spremeni, saj je tudi pri nas veliko oboževalcev moderne pop ikone.

Poiščite nas na družbenih omrežjih