Predzgodba Iger lakote dobila prvi napovednik

Po mesecih čakanja smo dobili prvi napovednik za enega najbolj pričakovanih filmov leta 2023. Studio LionsGate je objavil napovednik za film Balada o pticah pevkah in kačah. Gre za predzgodbo priljubljene knjižne in filmske serije Igre lakote, ki bo v naša kina prispela konec tega leta.

Igre lakote je knjižna serija avtorice Suzanne Collins, ki je med leti 2012 in 2015 postala filmska serija. Naslovi filmov so tako Arena smrti, Kruto maščevanje, Upor 1. del in Upor 2. del.

Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Josh Hutcherson Donald Sutherland, Woody Harrelson in Elizabeth Banks so se v glavnih vlogah prikupili širokemu občinstvu, saj so štirje filmi v blagajne prinesli skoraj 3 milijarde ameriških dolarjev.

Predzgodba z naslovom Balada o pticah pevkah in kačah

Avtorica je leta 2020 izdala predzgodbo, ki sledi Coriolanusu Snowu, ko se s tributko pripravlja na 10. Igre lakote v Kapitolu po vojni. Z naslovom Balada o pticah pevkah in kačah je postala hit, kar je bilo precej pričakovano, in studio je hitro segel po predelavi v film. Tako smo prejeli tudi prvi napovednik, za katerega se vsaj v tem trenutku zdi, da odlično zajame knjigo.

Vrača se Francis Lawrence, ki je režiral zadnje tri filme v tej seriji. V glavnih vlogah pa bodo nastopili Tom Blyth, Rachel Zegler, Peter Dinklage, Viola Davis, Jason Schwartzman in Hunter Chafer.

Zaključek

Film Balada o pticah pevkah in kačah bo v slovenskih kinematografih novembra 2023.

Se veselite prihajajočega filma, ki bo razkril dogajanje v začetku distopičnega sveta, ki smo ga spoznali pred leti? 

Poiščite nas na družbenih omrežjih