Predogled iz Cannesa: May December

May December je ameriška romantična drama režiserja Todda Haynesa, ki ga poznate po uspešnicah, kot sta Carol in Dark Waters. V njegovih filmih lahko velikokrat najdete kakovostne romantične zgodbe in tudi tokrat nam je pripravil soliden film z izjemnimi nosilnimi igrami Julianne Moore in Natalie Portman.

Zgodba temelji na dveh glavnih igralkah in njunih igrah, kar sta filmu tudi doprinesli z odlično igro. Predvsem je potrebno pohvaliti Natalie Portman, ki odigra fantastično in zasije v krajših individualnih prizorih. V zgodbi spremljamo slaven par, ki je prišel na prvo stran časopisov iz napačnih razlogov, toda sedaj ju afera spremlja skozi življenje. Čez čas pride v njuno življenje igralka Elizabeth (Natalie Portman), ki bo v novem filmu igrala Gracie (Juliane Moore), da predstavi zgodbo nevsakdanjih parov.

MAY DECEMBER natalie portman

Elizabethina analiza ter raziskovanje odkrijeta veliko skrivnosti o Gracie, ki jih ne more dokončno potrditi. Vse napete dogodke spremlja odlična originalna melodija klavirja, ki film dodatno povzdigne na višjo raven. Od samega začetka nas takoj ujame s prvo noto in nato ne izpusti vse do zadnje kompozicije.

May December mogoče ni boljši od prejšnjih projektov Todda Haynesa a zagotovo se lahko kosa s Carol in drugimi projekti. Če so vam všeč romantične drame in režiserski stil Haynesa, potem je ta film zagotovo narejen za vas. Trenutno se govori, da je Netflix kupil pravice za film, zato predvidevamo, da bo na voljo na slednji platformi.

Poiščite nas na družbenih omrežjih