Predogled iz Cannesa: Asteroid City

Asteroid City je najnovejši film režiserja Wesa Andersona, s katerim se, po manjšem razočaranju s filmom Francoska depeša, hitro vrača nazaj v Cannes. Tudi tokrat je za film sestavil zasedbo igralskih “Maščevalcev”, saj v filmu namreč nastopajo: Scarlett Johannson, Jason Schwartzman, Steve Carrell, Maya Hawke, Tom Hanks, Jeffrey Wright, Edward Norton, Bryan Cranston in še bi lahko naštevali. V zanj tipičnem stilu nam je predstavil bizarno zgodbo, ki zaenkrat močno razdvaja mnenja. Za mnoge bo to eden boljših njegovih filmov, za druge pa bo novo razočaranje.

Bizarnosti v vizualno prelepih filmih Andersona nikoli ne primanjkuje in tudi tokrat ne boste ostali brez nje. V zgodbi spremljamo starše in nadarjene otroke, ki se zberejo za šolsko tekmovanje in oddih. Po tekmovanju se vsi udeleženci, zaradi bizarnega dogodka znajdejo , ujeti v mestu Asteroid. Od vseh likov je najbolj v ospredju Jason Schwartzman, kot oče štirih otrok.

scarlett johannson v novem asteroid cityju

Film je ponovno razdeljen na več delov in sočasno spremljamo igro o zgodbi, kar lahko pri gledalcu povzroči dodatno nepotrebno zmedenost. Anderson v klasičnem slogu uporabi veliko igralskih zvezd za kratek čas in se odloči izpostaviti zgolj določene. Vsi žal ne dobijo pozornosti, ki bi si jo zaslužili. Najbolj zanimiva lastnost filma je njegova bizarnost, ki vas bo, ali prepričala ali še dodatno odvrnila. Najbolj nas film spominja na kombinacijo Rushmorea in Francoske depeše

Za zdaj se še ne moremo natančno odločiti, kam bi film uvrstili med njegovo filmografijo, a zagotovo je tehnično brezhibno izpeljan in dodelan. Na tej točki se že vidi režiserjeva odličnost in zaradi tega ga ne moremo umestiti med njegove slabše. Smo pa že v preteklosti spremljali boljše zgodbe, zato bi njegov položaj najbrž v režiserjevi filmografiji bila zlata sredina.

asteroid city

Vsi, ki ste oboževalci Wesa Andersona, verjamem, da boste z njegovim novim končnim izdelkom zadovoljni. Za vse ostale pa obstaja možnost, da bo vsega preveč. Ogled v vsakem primeru priporočamo, saj gre za edinstveno filmsko izkušnjo.

Poiščite nas na družbenih omrežjih