Praznik dokumentarnega filma Dokudoc vabi na že 11. edicijo festivala

Filmologinje in filmologi, pred nami je ponovno pestro dogajanje in z njim priložnost za ples in veselje. V Mariboru namreč že tradicionalno, 11. leto po vrsti, odpira vrata festival dokumentarnega filma Dokudoc. Če so nas organizatorji že v preteklosti razvajali z odličnim programom, je letošnje dogajanje nekaj zares posebnega.

Festival dokumentarnega filma Dokudoc je mariborski filmski festival. Letos bo 11. edicija. Skozi zgodovino je festival rasel in se razvijal, danes pa predstavlja pomemben praznik filma v Sloveniji in v širši regiji.


Da bi festival ohranil močan strokovni naboj in da bi tudi v prihodnost zakorakal tako suvereno, je program festivala ponovno izredno pester in zanimiv. Z različnimi aktivnostmi se bo zagotovo našlo nekaj za vsakega, najbolj vredno pa je izpostaviti:

Divja Slovenija naslovna
  • Ogled več kot štirih različnih dokumentarnih filmov na dan,
  • Delavnica pisanja o dokumentarnem filmu z dr. Melito Zajc,
  • Masterclass o poetičnosti v dokumentarnem filmu z Janom Gogolo mlajšim,
  • Dokumentarni laboratorij Dokumentarnica z Društvom slovenskih režiserjev in režiserk
  • Koncert skupine Heartbeat,
  • Mnogo drugih zanimivih aktivnosti.


Filmi, ki bodo na festivalu, pa jih v uredništvu še posebej priporočamo so: Dar Fur – Vojna za vodo, Divja Slovenija in Sarajevo Safari.

Festival Dokudoc se začne jutri in bo potekal od 15. do 18. septembra 2022 v Lutkovnem gledališču Maribor. Cena vstopnice sta kulturna 2 evra. V kolikor vas zanima več informacij in drugih zanimivosti o dogodku kliknite tukaj.

Zaradi odličnega in pestrega dogajanja pa bi vas radi k obisku pozvali tudi v uredništvu Filmologije. Festival je zares odličen in si definitivno zasluži vsakršno možno pozornost. Njegov strokovno in skrbno načrtovan program kar izžareva kvaliteto, vaš obisk pa bo definitivno odlično investiran čas v vašo osebno, strokovno in intelektualno rast.

Upamo, da se nas tudi letos zbere čim več, v čim večjem številu in da bo tudi letos festival čisto prava uspešnica!

Viri slik: Grossmann

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih