Nadaljevanje filma Jaz, legenda bo prineslo spremembo

Govorilo se je kar nekaj let, nato pa prišlo zelo blizu realizaciji. Nadaljevanje post-apokaliptičnega filma Jaz, legenda (I Am Legend, 2007) z Willom Smithom v glavni vlogi je ustavil prav on. No, pravzaprav njegov incident na podelitvi oskarjev, ki je za nekaj trenutkov ustavil njegovo kariero. Ti trenutki so hitro minili in zdaj je Jaz, legenda 2 potrjen, v glavnih vlogah pa bosta zaigrala Will Smith in Michael B. Jordan. Kaj vse vemo o prihajajočem nadaljevanju filma?

Jaz, legenda 2 bo uporabil alternativni konec

Petnajst let po prvemu delu je zdaj potrjeno, da se Will Smith vrača v vlogi virologa Roberta Nevilla, ki je bil edini preživeli v New Yorku. Film je v kinematografe prispel leta 2007 in zaslužil skoraj 600 milijonov ameriških dolarjev, kar ga uvršča k samemu vrhu zaslužkarjev v žanru zombijev in apokalipse. Tu je pomembno omeniti, da okuženi v filmu niso povsem zombiji, temveč kanibalistični vampirji, ki jim škoduje Sonce.

Za še več informacij se moramo vrniti h knjižni predlogi Francisa Lawrenca, ki jo je napisal leta 1954. Film bi se kot predelava knjige zagotovo uvrstil na seznam najslabših oziroma bolje rečeno najmanj zvestih predelav knjižnih predlog. A kombinacija Willa Smitha na vrhuncu njegovega zvezdništva ter prisrčne nemške ovčarke je navdušila gledalce. Vse od takrat se je ugibalo, če bo film dobil nadaljevanje.

Gledalci bodo vedeli, da se film za njegov lik ne konča dobro. Verjetno je od filma minilo že dovolj let, da lahko razkrijemo njegovo žrtvovanje in smrt. Konec kot tak ne omogoča ravno nadaljevanja, vsaj ne s Smithom v glavni vlogi. Ampak režiser Francis Lawrence je pretkan maček, saj je posnel tudi alternativni konec filma, v katerem Robert Neville preživi. To smo lahko videli na DVD različici, v svojo korist pa so zaključek uporabili tudi ustvarjalci nadaljevanja.

Vse od leta 2007 do letos so se pojavljale govorice o nadaljevanju, ki pa ni obrodilo sadov. Najprej je nadaljevanje zanikal režiser, nato studio, Will Smith pa je bil zavit v tišino. Leto 2023 je prineslo veselo novico za oboževalce filma. Jaz, legenda 2 je v nastajanju.

V apokalipsi bo Will Smithu družbo delal Michael B. Jordan

Will Smith se bo vrnil v vlogi Roberta Nevilla, uporabljen pa bo alternativni konec prvega filma. Ob njem bo zaigral tudi Michael B. Jordan, ki bo poleg Smitha tudi producent filma. Kot scenarist pa se vrača tudi Akiva Goldsman, ki pa je zašel v rahlo krizo kakovosti svojih scenarijev ravno po izidu omenjenega filma. Morda bo prav prihajajoči film o okužbi tisti, ki ga bo vrnil v pravo formo.

Jaz, legenda 2 naj ne ostane le legenda

Ni še znano, kdaj bo Jaz, legenda 2 prispel v kina, a ko to izvemo, vam tudi sporočimo veselo novico. Je novica o nadaljevanju filma iz leta 2007 razveselila tudi vas?

Poiščite nas na družbenih omrežjih