Oppenheimer slavil tudi na podelitvi nagrad filmskih kritikov

Oppenheimer je utrdil status favorita v sezoni podeljevanja nagrad s kar osmimi nagradami filmskih kritikov, vključno z glavnima nagradama za najboljši film in najboljšo režijo za Christopherja Nolana. Resnično smo gledali pravi Barbenheimer šov na podelitvi nagrad CCA, saj je poletni tekmec Barbie končal na drugem mestu s šestimi zmagami, vključno z nagrado za najboljšo komedijo.

Emma Stone je z novo zmago utrdila status favoritinje za najboljšo igralko v filmu Nesrečna bitja, potem ko sta prejšnji teden obe z Lily Gladstone slavile na zlatih globusih. Paulu Giamattiju je ponovno uspelo osvojiti nagrado za najboljšega igralca v filmu The Holdovers in s tem je ponovil svojo zmago na zlatih globusih.

Zbirka nagrad filma Oppenheimer je vključevala tudi nagrade za najboljšo igralsko zasedbo, vizualne učinke, montažo, fotografijo slike in glasbo. Robert Downey Jr. je nagradil svojo zmago na zlatih globusih za stransko moško vlogo, enako pa je uspelo tudi Da’Vine Joy Randolph iz filma The Holdovers za stransko žensko vlogo.

Barbie je prejel nagrade za najboljši izvirni scenarij, scenografijo, kostumografijo, masko in ličenje ter najboljšo pesem za “I’m Just Ken” , ki je presenetila mnoge, tudi Ryana Goslinga. Pesnik Mark Ronson je na odru spregovoril režiserki Greti Gerwig: “Dejstvo, da si rezervirala 11 minut za to progresivno rock balado, sanjski balet, kjer fantje lahko jokajo in se držijo za roke, smo ti resnično večno hvaležni.”

V najboljših kategorijah za TV dosežke preteklega leta je bilo podobno kot na zlatih globusih, saj so Netflixov Beef, HBO-jevo Nasledstvo in FX-ov The Bear prejeli nagrade za najboljšo miniserijo, dramo in komedijo. Enako je bilo tudi na področju igralskih vlog, kjer sta Kieran Culkin in Sarah Snook ponovila zmago kot najboljša igralca v drami za Nasledstvo, Jeremy Allen White in Ayo Edebiri pa sta prejela nagradi za najboljša igralca v komični seriji za FX-ov The Bear. Nagradi za najboljšo igralko in igralca miniseriji ali televizijskem filmu sta prejela Ali Wong in Steven Yeun za Beef.

Billy Crudup in Elizabeth Debicki sta prejela nagradi za najboljši stranski vlogi v dramski seriji za The Morning Show in The Crown, pri čemer je slednja ponovila svojo zmago na zlatih globusih. Ebon Moss-Bachrach iz The Bear in odsotna Meryl Streep iz Only Murders in the Building sta prejela nagradi za najboljšo stransko vlogo v komediji.

Maria Bello in Jonathan Bailey sta prejela nagradi za najboljšo stransko igralko in igralca v miniseriji ali televizijskem filmu za Beef in Fellow Travelers. Beef in The Bear sta prednjačila v TV kategorijah s po štirimi nagradami, serija Nasledstvo pa je prejela tri. Universal Pictures je vodil med distributerji s kar osmimi zmagami – vse za Oppenheimer – medtem ko je Warner Bros. zasedel drugo mesto s pol ducata nagradami za Barbie.

Netflix je premagal mreže in platforme z osmimi zmagami, kar je dvakrat več kot FX in HBO, ki sta imela po štiri.

Margot Robbie je podelila nagrado SeeHer svoji soigralki v filmu Barbie, Americi Ferrera, medtem ko je James Mangold stopil na oder, da bi počastil glavno zvezdo filma Indiana Jones in artefakt usode, Harrisona Forda, z nagrado za življenjsko delo.

Seznam zmagovalcev:

Najboljši film
Oppenheimer

Najboljši režiser
Christopher Nolan – Oppenheimer

Najboljši igralec
Paul Giamatti – The Holdovers

Najboljša igralka
Emma Stone – Nesrečna bitja

Najboljša igralska ekipa
Oppenheimer

Najboljši stranski igralec
Robert Downey Jr. – Oppenheimer

Najboljša stranska igralka
Da’Vine Joy Randolph – The Holdovers

Najboljša komedija
Barbie

Najboljši izvorni scenarij
Greta Gerwig & Noah Baumbach – Barbie

Najboljši prirejeni scenarij
Cord Jefferson – Ameriška fikcija

Najboljša pesem
I’m Just Ken – Barbie

Najboljši animirani film
Spider-Man: Across the Spider-Verse

Najboljši tujejezični film
Anatomija padca

Najboljši vizualni učinki
Oppenheimer

Najboljša miniserija
Beef (Netflix)

Najboljša dramska serija
Nasledstvo (HBO / Max)

Najboljša komična serija
The Bear (FX)

Najboljši igralec v dramski seriji
Kieran Culkin – Nasledstvo (HBO / Max)

Najboljša igralka v dramski seriji
Sarah Snook – Nasledstvo (HBO / Max)

Najboljši igralec v komični seriji
Jeremy Allen White – The Bear (FX)

Najboljša igralka v komični seriji
Ayo Edebiri – The Bear (FX)

Najboljši igralec v miniseriji ali TV-filmu
Steven Yeun – Beef (Netflix)

Najboljša igralka v miniseriji ali TV-filmu
Ali Wong – Beef (Netflix)

Najboljši stranski igralec v komični seriji
Ebon Moss-Bachrach – The Bear (FX)

Najboljša stranska igralka v komični seriji
Meryl Streep – Samo umori v stavbi (Hulu)

Najboljši stranski igralec v dramski seriji
Billy Crudup – Jutranja oddaja (Apple TV+)

Najboljša stranska igralka v dramski seriji
Elizabeth Debicki – Krona (Netflix)

Najboljši stranski igralec v miniseriji ali TV-filmu
Jonathan Bailey – Sopotniki (Showtime)

Najboljša stranska igralka v miniseriji ali TV-filmu
Maria Bello – Beef (Netflix)

Poiščite nas na družbenih omrežjih