Odpiranje kinodvoran v Sloveniji!

Sproščanje ukrepov je končno omogočilo tudi pogojno delno odpiranje kinodvoran pri nas. Te bodo lahko največ 50% zasedene. Vstopili bodo lahko le prebolevniki, cepljeni in/ali testirani. Odlok velja od ponedeljka naprej.

Kinodvorane so v Sloveniji zaprte najdlje od vseh kulturnih prizorišč. Epidemiološka slika po mnenju stroke končno dopušča sproščanje ukrepov tudi na tem področju. Vlada je prejšnji teden na predlog strokovne skupine sprejela sproščanje ukrepov za zaprte prostore.

V kinodvoranah bo tako moč v kratkem pogledati kak film na velikem platnu, ob predpostavki, da ste Covid-19 preboleli v zadnjih šestih mesecih, cepljeni ali imate negativen test, ki ni starejši od 48 ur.

Dvorane bodo lahko največ polovično zasedene, zato je vprašanje koliko jih bo svoja vrata dejansko odprlo. Nekaj jih je že na svojih spletnih straneh in družbenih omrežjih naznanilo odprtja, spet drugi se do tega še niso opredelili.

Vrnitev v normalnost

Epidemija se tudi po mnenju odločevalcev umirja dovolj, da lahko v kratkem pričakujemo vrnitev v normalnost. Vse skupaj bo trajalo še nekaj časa, ampak smo vsaj bližje temu. Luč na koncu tunela je posijala. Kmalu se bodo zagnali tudi predvajalniki filmov.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih