NOVO: Vpogled v zgodbo Janje Garnbret v filmu Stena – Vzpon do Zlata

Zlata Janja Garnbret je prvi obraz novega filma z naslovom Stena – Vzpon do Zlata, ki si ga bo možno ogledati na vseh večjih pretočnih platformah. Slovenski gledalci si lahko film ogledate sprva na Apple TV, v prihajajočih mesecih pa bo na voljo tudi pri drugih ponudnikih vsebine. Naša ekipa (Filmologija) si ga je že uspela ogledati, zato v kratkem pričakujte tudi pregled filma z naše strani.

Devetdesetminutni dokumentarni film Stena – Vzpon do Zlata je intimna, čustvena in epska zgodba, ki prikazuje osupljivo potovanje štirih navdihujočih športnic z vsega sveta. Dokumentarni film spremlja elitne plezalke iz ekipe adidas Terrex, ki se dve leti pripravljajo, da bi skozi kvalifikacije prišle na prvo olimpijsko plezalno tekmovanje v zgodovini.

janja garnbret film

Janja Garnbret, ki je tudi osvojila zlato olimpijsko medaljo, Američanka Brooke Raboutou, Japonka Miho Nonaka in Angležinja Shauna Coxsey se na poti do Tokia soočajo z zahtevno sezono tekmovanj in usposabljanj, vsi prvotni načrti pa se jim razdrobijo v prah, ko so olimpijske igre prestavljene zaradi pandemije koronavirusa.

Režiser je Nick Hardie, ki je režiral tudi dokumentarec »Formula 1: Drive to Survive«, vsebuje partituro večkrat nagrajene skladateljice Nainite Desai, ustvarili pa sta jo medijska družba Windfall Films in podjetje Premiere Digital ob podpori znamke outdoor opreme adidas Terrex.

Napovednik:

Ne bodite presenečeni, če boste na koncu potočilo kakšno solzo sreče in ponosa ob dejstvu, da prihajate iz Slovenije. Najboljša slovenska športnica zadnjih let je upravičen razlog za to.

Viri slik: Propiar

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih