Novo v kinu - marec 2024: Prihajajo Kung Fu Panda ter Godzilla in Kong

Tretji mesec leta 2024 v naše kinematografe prinaša številne zanimive naslove. Izstopata Kung Fu Panda 4 ter Godzilla in Kong. Ne gre spregledati niti skritih draguljev lanskega leta, kot sta Kako seksati in Železni krempelj. To pa še ni vse. Preverite celotno ponudbo.

Mesec marec prinaša zanimivo filmsko ponudbo. Našlo se bo nekaj za vsakogar.

To so najbolj pričakovani filmi, ki izidejo meseca marca 2024:

Kung Fu Panda 4

Datum izida: 3.3.2024
Žanr: animirana komična pustolovščina
Režija: Mike Mitchell, Stephanie Stine
Igrajo: Sinhronizirano v SLO jezik

Kratek opis: Po treh smrtonosnih pustolovščinah, v katerih je s svojim neprekosljivim pogumom in norimi borilnimi veščinami premagal zlikovce svetovnega formata, zmajevega bojevnika Poja pokliče usoda, da si že končno malo oddahne. Natančneje, izbran je za duhovnega vodjo doline miru. To pa predstavlja kar nekaj očitnih težav. Prvič – Po o duhovnem vodstvu ve toliko kot o dieti, in drugič – hitro mora najti in usposobiti novega zmajevega bojevnika, preden lahko zasede svoj novi vzvišeni položaj. Še huje, nedavno je bilo moč opaziti zlobno in vplivno čarovnico Kameleon drobnega kuščarja, ki se lahko spremeni v katero koli bitje, veliko ali majhno. In Kameleon ima svoje pohlepne oči uprte v Pojevo palico modrosti, ki bi ji dala moč, da ponovno prikliče vse glavne zlikovce, ki jih je Po premagal v kraljestvo duhov.

Mati Cabrini

Datum izida: 7.3.2024
Žanr: biografska drama
Režija: Alejandro Monteverde
Igrajo: Jeremy Bobb, Romana Maggiora Vergano, Sean Cullen, Katherine Boecher, Patch Darragh, Federico Castelluccio, Cristiana Dell’Anna, David Morse, Giancarlo Giannini, John Lithgow

Kratek opis: Frančiška je na pomlad leta 1889 pristala v New Yorku in kmalu postala mati italijanskih izseljencev. Celo življenje se je borila za tiste na robu družbe. Ustanavljala je šole, bolnišnice, sirotišnice, konvikte in ubožnice v največjih ameriških mestih. Za svoje redovnice je izbirala vesela in radostna dekleta in žene. S podjetnostjo, odločnostjo in drznostjo, je Cabrini ustvarila kraje, polne sočutja in večne zapuščine.

Namišljeni

Datum izida: 7.3.2024
Žanr: grozljivka
Režija: Jeff Wadlow
Igrajo: DeWanda Wise, Tom Payne, Pyper Braun, Betty Buckley, Veronica Falcón, Taegen Burns, Matthew Sato, Suzette Lange

Kratek opis: Ko se Jessica (DeWanda Wise) z družino preseli v svoj otroški dom, se njena najmlajša hči Alice (Pyper Braun) grozljivo naveže na plišastega medvedka Chaunceya, ki živi v kleti. Alice in Chauncey začneta igrati igre, ki so na začetku igrivo nedolžne, vendar postajajo vse bolj zlovešče. Ko Alicino vedenje postaja vedno bolj zaskrbljujoče, se vmeša Jessica in počasi spozna, da je Chauncey veliko več kot le plišasti medvedek.

Kako seksati

Datum izida: 14.3.2024
Žanr: drama
Režija: Molly Manning Walker
Igrajo: Mia McKenna-Bruce, Shaun Thomas, Lara Peake, Enva Lewis, Samuel Bottomley

Kratek opis: Tara, Skye in Em načrtujejo najboljše poletje doslej. Da bi obeležile svoj prehod v odraslost, se odpravijo na sanjske počitnice v grško letovišče Malia. Tara je še zadnja devica, ki bi to rada na vsak način spremenila, njeni prijateljici pa z veseljem sodelujeta v kaosu. 16-letnica obrede vse bare in nočne klube, potem pa na sosednjem hotelskem balkonu spozna fanta, za katera upa, da ji bosta omogočila nepozabno poletje.

Več smo zapisali v naši rubriki Filmologija priporoča.

Kraljevski Artur

Datum izida: 21.3.2024
Žanr: pustolovščina
Režija: Simon Cellan Jones
Igrajo: Mark Wahlberg, Nathalie Emmanuel, Simu Liu

Kratek opis: Med profesionalnim pustolovskim tekmovalcem Michaelom Lightom (Mark Wahlberg) in družabnim potepuškim psom po imenu Arthur se po desetih dneh in 700 kilometrih (435 milj) vzdržljivostne pustolovske dirke splete nezlomljiva vez. Posneto po neverjetni resnični zgodbi avantura spremlja tekmovalca Lighta, ki obupano išče zadnjo priložnost za zmago, ko prepriča sponzorja, da podpre njega in ekipo športnikov (Simu Liu, Nathalie Emmanuel in Ali Suliman) za prvenstvo v pustolovskih dirkah v Dominikanski republiki. Med dirko se ekipa sooča z mejo vzdržljivosti, pes Artur pa na novo opredeli, kaj zmaga, zvestoba in prijateljstvo resnično pomenijo.

Materinski čut

Datum izida: 21.3.2024
Žanr: drama
Režija: Benoît Delhomme
Igrajo: Jessica Chastain, Anne Hathaway, Josh Charles, Anders Danielsen Lie

Kratek opis: Materinski čut je vznemirljiv psihološki triler in režijski prvenec priznanega filmskega ustvarjalca Benoîta Delhomma o dveh najboljših prijateljicah in sosedah, Alice in Céline (Anne Hathway in Jessica Chastain). Njuni popolni življenji v predmestju v 60. letih prejšnjega stoletja, pretrese tragična nesreča, v katero je vpleten eden on njunih otrok. Njune družinske vezi postopoma spodkopava krivda in paranoja, kar počasi razkrije temnejšo plat materinske ljubezni.

Železni krempelj

Datum izida: 21.3.2024
Žanr: biografska športna drama
Režija: Sean Durkin
Igrajo: Zac Efron, Jeremy Allen White, Harris Dickinson, Maura Tierney, Holt McCallany, Lily James

Kratek opis: Film Železni krempelj z Zacom Efronom v glavni vlogi podpisuje režiser Sean Durkin. Družinska športna drama, ki temelji na resničnih dogodkih, pripoveduje o štirih ameriških bratih, ki so si v 80. letih preteklega stoletja ustvarili kariero kot profesionalni rokoborci. Film predstavi zgodbo resničnega rokoborca Kevina Von Ericha, ki je skupaj z drugimi člani družine Von Erich obeležil ero wrestlinga iz osemdesetih.

Godzilla in Kong: Novi imperij

Datum izida: 28.3.2024
Žanr: akcijska pustolovščina
Režija: Adam Wingard
Igrajo: Rebecca Hall, Dan Stevens, Rachel House, Brian Tyree Henry, Alex Ferns, Kaylee Hottle, Mercy Cornwall

Kratek opis: Zgodba sledi eksplozivnemu obračunu “Godzila proti Kongu” s povsem novo pustolovščino, v kateri se vsemogočni Kong in strašna Godzila soočita z velikansko neodkrito grožnjo, skrito v našem svetu, ki ogroža njun obstoj – in našega. Godzila in Kong: Novi imperij se še bolj temeljito poglobi v zgodovino titanov in njihovega izvora ter skrivnosti Otoka lobanj, hkrati pa odkriva mitično bitko, ki je pomagala oblikovati ta izjemna bitja in jih za vedno povezala s človeštvom.

Ponudba v marcu je zelo dobra, zato obiščite najbližji kino in uživajte v zgodbah, ki bodo doživele svojo premiero.

Spremljajte tekoče filmsko dogajanje. Recenzije vseh aktualnih filmov in serij ter s tem povezane novicelestvice in kolumne najdete na naši spletni strani in na naših socialnih omrežjih.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih