Novo v kinu - julij 2024: Deadpool ali Wolverine? Zakaj ne kar oba!

Sedmi mesec leta 2024 v naše kinematografe prinaša številne zanimive naslove. Dobivamo dvoboj Deadpoola in Wolverina, nadaljevanje franšize Twister, zabavno romantično komedijo Pelji me na luno in še kaj. Preverite celotno ponudbo.

Mesec julij prinaša zanimivo filmsko ponudbo. Našlo se bo nekaj za vsakogar.

To so najbolj pričakovani filmi, ki izidejo meseca julija 2024:

Starodavna mišologija

Datum izida: 4.7.2024
Žanr: animirana družinska pustolovščina
Režija: David Alaux
Igrajo: Paul Borne, Frantz Confiac, Michel Tureau, Christophe Lemoine, Emmanuel Curtil, Valérie Siclay, Emmanuel Garijo, Kaycie Chase, Barbara Tissier, Jérôme Pauwels

Kratek opis: Svež pogled na klasični grški mit, prikazan skozi zabavne pustolovščine male miške! Na daljno pot v staro Grčijo nas popelje prisrčna in pametna miška Pika, ki je od nekdaj želela postati junakinja. Njeno mesto Yolcos krasi spomenik Zeusu, ne pa tudi Pozejdonu, kar pri grškem bogu morja vzbuja strašno ljubosumje, ki se spremeni v bes. V jezi Pozejdon prebivalcem Yolcosa odvzame zlato runo, ki jim zagotavlja srečno in udobno življenje in jim postavi rok, do katerega morajo postaviti tudi njegov spomenik. Pika se skupaj z mačkom Samom, starim junakom Jazonom ter Argonavti – izbrano družbo junakov iz grške mitologije, odpravi na drzno iskanje, da bi prebivalcem Yolcosa pomagala pri izdelavi kipa grškega boga morja Pozejdona. Na pustolovščini življenja se pogumna miška sooča z najbolj nenavadnimi bitji tega obdobja mitologije. 

Nekaj je v vodi

Datum izida: 11.7.2024
Žanr: triler
Režija: Hayley Easton Street
Igrajo: Hiftu Quasem, Natalie Mitson, Nicole Rietsu Setsuko, Lauren Lyle, Ellouise Shakespeare-Hart

Kratek opis: Sanje o poroki na idilični destinaciji se spremenijo v nočno moro, ko se pet prijateljic prisiljeno sooči s svojimi največjimi strahovi na odprtem morju. Razkošni raj, poln palm predstavlja popolno prizorišče za zabavno srečanje starih prijateljic. Zgodba sledi Meg, ki se na Karibih udeleži poroke dolgoletne prijateljice Lizzie, skupaj s prijateljicama Cam in Ruth ter njeno bivšo partnerko Kaylo, s katero sta se razšli po globoko travmatičnem dogodku. Vendar pa se, ko se na idilični destinaciji za poroko izlet z ladjo tragično konča, ujeta dekleta kmalu znajdejo v boju za svoja življenja in za svoje odnose, medtem ko pogumno plavajo skozi morje, polno morskih psov.

Pelji me na luno

Datum izida: 11.7.2024
Žanr: romantična komedija
Režija: Greg Berlanti
Igrajo: Woody Harrelson, Christian Clemenson, Jim Rash, Joe Chrest, Ray Romano, Channing Tatum, Scarlett Johansson, Greg Kriek, Colin Woodell, Peter Jacobson

Kratek opis: Film Pelji me na luno s Scarlett Johansson in Channingom Tatumom v glavnih vlogah je zbadljiva, elegantna komična drama, ki se odvija ob Nasinem zgodovinskem pristanku Apolla 11 na Luni. Marketinška mojstrica Kelly Jones (Johansson), ki jo Nasa najame, da ji izboljša javno podobo, močno zmede že tako težko nalogo vodje izstrelitve Cola Davisa (Tatum) in iskrice začnejo leteti na vse strani. Ko Bela hiša presodi, da je misija prepomembna, da bi spodletela, Kelly naročijo, naj za vsak primer uprizori rezervni lažni pristanek na Luni – in odštevanje se začne zares.

Twister 2

Datum izida: 16.7.2024
Žanr: akcijski triler
Režija: Lee Isaac Chung
Igrajo: Daisy Edgar-Jones, Brandon Perea, Daryl McCormack, David Corenswet, Kiernan Shipka, Katy O’Brian, Sasha Lane, Maura Tierney, Glen Powell, Anthony Ramos

Kratek opis: Daisy Edgar-Jones igra Kate Cooper, nekdanjo lovko na nevihte, ki jo je med študijem zaznamoval uničujoč srečanje s tornadom, zdaj pa nevihte proučuje varno, preko zaslona. Njen prijatelj Javi (Anthony Ramos) jo zvabi iz pisarne sredi New Yorka, da bi preizkusili revolucionarni novi sistem raziskovanja in prepoznavanja tornadov. Tam se njene poti prepletejo s Tylerjem Owensom (Glen Powell), očarljivim in brezobzirim superzvezdnikom družbenih medijev, ki uživa v objavljanju avantur pri lovu na nevihte, čim bolj nevarne, tem bolj občudovane. Ko se sezona neviht krepi, se sprostijo doslej nevideni, strašljivi fenomeni in Kate, Tyler ter njihovi timi se znajdejo v boju za življenje točno na poteh večkratnih nevihtnih sistemov, ki se zbirajo nad osrednjo Oklahomo.

Deadpool in Wolverine

Datum izida: 24.7.2024
Žanr: akcijska pustolovščina
Režija: Shawn Levy
Igrajo: Ryan Reynolds, Shioli Kutsuna, Hugh Jackman, Emma Corrin, Leslie Uggams, Karan Soni, Jennifer Garner, Brianna Hildebrand, Morena Baccarin, Matthew Macfadyen

Kratek opis: Blitz Film & Video Distribution in Marvel Studio predstavljata svojo največjo napako do sedaj – Deadpool in Wolverine. Utrujeni Wade Wilson se trudi v vsakdanjem življenju. Njegovi dnevi kot moralno prilagodljivi plačanec Deadpool so za njim. Ko se njegovemu svetu obeta eksistenčna grožnja, se mora nejevolni Wade znova obleči v tesno uniformo in se s še bolj nejevoljnim … nejevoljnešim? Nejevoljnišim? Nejevoljnijšim? Prepričati mora nejevoljnega Wolverina, da — jebiga. Sinopsisi so tako jebeno neumni.

Ponudba v juliju je dobra, zato obiščite najbližji kino in uživajte v zgodbah, ki bodo doživele svojo premiero.

Spremljajte tekoče filmsko dogajanje. Recenzije vseh aktualnih filmov in serij ter s tem povezane novicelestvice in kolumne najdete na naši spletni strani in na naših socialnih omrežjih.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih