Novo v kinu - januar 2024: Prihaja eden najboljših filmov lanskega leta

Prvi mesec leta 2024 v naše kinematografe prinaša enega najboljših filmov lanskega leta – Nesrečna bitja/Poor Things. Videli bomo tudi številne druge izvrstne filme, med katerimi velja izpostaviti naslove Še en gol za zmago, Čebelar in Bela golobica. Ne gre spregledati niti novega slovenskega filma Šterkijada.

Mesec januar prinaša zanimivo filmsko ponudbo. Našlo se bo nekaj za vsakogar.

To so najbolj pričakovani filmi, ki izidejo meseca januarja 2024:

Bela golobica: Čudežna zgodba

Datum izida: 4.1.2024
Žanr: biografska drama
Režija: Marc Forster
Igrajo: Orlando Schwerdt, John Bubniak, Stuart McQuarrie, Jo Stone-Fewings, Gillian Anderson, Patsy Ferran, Olivia Ross, Helen Mirren, Bryce Gheisar, Philip Lenkowsky

Kratek opis: V filmu Bela golobica: Čudežna zgodba spremljamo Juliana (Bryce Gheisar), ki se v novi šoli trudi, da bi ga sprejeli, po tem, ko je bil iz prejšnje šole izključen zaradi neprimernega obnašanja do dečka Auggija Pullmana. Julianova babica (Helen  Mirren) z njim deli svojo zgodbo o pogumu – med njeno mladostjo v Franciji, ki je bila v tistem času okupirana s strani nacistov, jo pred smrtno nevarnostjo zaščiti fant. Svojo ljubezen začneta gojiti v osupljivem, čarobnem svetu, ki si ga ustvarita sama. Medtem pa mati tega fanta (Gillian Anderson) tvega vse, kar ima, da bi ju zaščitila.

Še en gol za zmago

Datum izida: 4.1.2024
Žanr: komedija
Režija: Taika Waititi
Igrajo: Michael Fassbender, Uli Latukefu, Beulah Koale, Kaimana, David Fane, Oscar Kightley, Taika Waititi, Will Arnett, Elisabeth Moss, Rachel House

Kratek opis: Še en gol za zmago pripoveduje zgodbo o nogometni ekipi Ameriške Samoe, ki je utrpela najhujši poraz v zgodovini svetovnega prvenstva, ko je leta 2001 izgubila proti Avstraliji z 31:0. Ekipa leta 2014, ko se bliža svetovno prvenstvo, najame neodvisnega trenerja (Michael Fassbender), da jim pomaga usodo obrniti na bolje. Za kamero je vedno odlični Taika Waititi, zato se pripravite na obilo smeha in dobre volje.

Nočno kopanje

Datum izida: 4.1.2024
Žanr: grozljivka
Režija: Bryce McGuire
Igrajo: Kerry Condon, Wyatt Russell, Ellie Araiza, Eddie Martinez, Preston Galli, Gavin Warren, Jodi Long, Nancy Lenehan, Amélie Hoeferle, Ben Sinclair

Kratek opis: Nadnaravna grozljivka temelji na kratkem filmu Roda Blackhursta in Brycea McGuirea iz leta 2014, v katerem zaigra Wyatt Russell (The Falcon and the Winter Soldier) kot Ray Waller, nekdanji igralec bejzbola prve lige, ki se zaradi degenerativne bolezni predčasno upokoji in se preseli v nov dom z zaskrbljeno ženo Eve (nominiranka za oskarja Kerry Condon, The Banshees of Inisherin), najstniško hčerko Izzy (Amélie Hoeferle, The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes) in mlajšim sinom Elliotom (Gavin Warren, Bojte se živih mrtvecev).

Čebelar

Datum izida: 11.1.2024
Žanr: akcijski triler
Režija: David Ayer
Igrajo: Jason Statham, Emmy Raver-Lampman, Josh Hutcherson, Bobby Naderi, Minnie Driver, Phylicia Rashad, Jeremy Irons

Kratek opis: V tej napeti akcijski zgodbi, ki v kina prihaja v začetku leta 2024 v distribuciji Blitz Filma, v glavnih vlogah nastopajo Jason Statham, Josh Hutcherson in Minnie Driver, ki vas bodo potegnili v globok svet skrivnostnih in izjemno močnih organizacij. G. Clay (Statham) je nekdanji agent organizacije, znane pod imenom “Čebelarji”. Po tem, ko njegova prijateljica in soseda gospa Parker zaradi prevare stori samomor, se g. Clay odloči za brutalni maščevalni pohod, ki dobi nacionalne razsežnosti. Njegova zgodba je temna, brezkompromisna in obljublja surov boj proti sistemu.

Šterkijada

Datum izida: 11.1.2024
Žanr: drama
Režija: Igor Šterk
Igrajo: Silva Čušin, Janez Škof, Jernej Gašperin, Tito Novak, Blaž Setnikar, Saša Pavček, Primož Pirnat

Kratek opis: Intimen portret družine Jureta Šterka, prvega Slovenca ki je sam objadral svet, je poln humorja, a tudi neizprosne družinske dinamike in drame. Zgodba nenavadne triglave družine izpod Triglava v kateri protagonisti podpirajo vsak svoj vogal hiše, jadrnica pa četrtega. 

Nesrečna bitja

Datum izida: 18.1.2024
Žanr: ZF drama/komedija
Režija: Yorgos Lanthimos
Igrajo: Willem Dafoe, Kathryn Hunter, John Locke, Suzy Bemba, Jerrod Carmichael, Emma Stone, Ramy Youssef, Margaret Qualley, Mark Ruffalo, Christopher Abbott

Kratek opis: Mlado Bello Baxter k življenju obudi genialni in ekscentrični znanstvenik dr. Godwin Baxter. Toda lačna znanja in izkušenj Bella pobegne na razburljivo medcelinsko pustolovščino z razuzdanim odvetnikom Duncanom Wedderburnom …

Eden najboljših filmov leta 2023, tudi po našem izboru.

Čudovita poroka

Datum izida: 25.1.2024
Žanr: romantična komedija
Režija: Roger Kumble
Igrajo: Virginia Gardner, Austin North, Libe Barer, Rob Estes, Dylan Sprouse, Neil Bishop, Trevor Van Uden, Emmanuel Kabongo, Declan Michael Laird, Génesis Estévez

Kratek opis: Film Čudovita poroka Sledi Abby in Travisu, ki po nori noči v Las Vegasu ugotovita, da sta poročena. Odpravita se v Mehiko na medene tedne s prijatelji in družino. Simpatična romantična komedija, ki prihaja na spored konec meseca januarja kot nalašč za kak zmenek z boljšo polovico.

Ponudba v začetku leta je zelo dobra, zato obiščite najbližji kino in uživajte v zgodbah, ki bodo doživele svojo premiero.

Spremljajte tekoče filmsko dogajanje. Recenzije vseh aktualnih filmov in serij ter s tem povezane novicelestvice in kolumne najdete na naši spletni strani in na naših socialnih omrežjih.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih