Novo v kinu - april 2024: Izvrstna ponudba filmov

Četrti mesec leta 2024 v naše kinematografe prinaša številne zanimive naslove. Dobili bomo nov film iz franšize Izganjalci duhov, biografsko dramo o Amy Winehouse, z oskarjem nagrajen animirani celovečerec Fant in čaplja ter izvirno akcijsko komedijo na čelu katere je Ryan Gosling. Preverite celotno ponudbo.

Mesec april prinaša zanimivo filmsko ponudbo. Našlo se bo nekaj za vsakogar.

To so najbolj pričakovani filmi, ki izidejo meseca aprila 2024:

Monkey Man

Datum izida: 4.4.2024
Žanr: akcija, triler
Režija: Dev Patel
Igrajo: Dev Patel, Sharlto Copley, Pitobash, Sobhita Dhulipala, Brahim Chab, Sikandar Kher, Adithi Kalkunte, Vipin Sharma, Joseph J.U. Taylor, Jino A. Samuel

Kratek opis: Zgodbo filma navdihuje legenda o hindujskem bogu moči in poguma v podobi opice – Hanumanu. V filmu Dev Patel igra mladeniča, znanega samo kot “Kid”, ki se vsako noč, z masko gorile, krvavo in surovo bori v podzemnih klubih, da bi si zagotovil preživetje. Po mnogih letih potlačenega besa njegove otroške travme prekipijo ter sprožijo eksplozivno akcijo maščevanja proti ljudem, ki so mu uničili življenje.

Prvo znamenje

Datum izida: 4.4.2024
Žanr: grozljivka
Režija: Arkasha Stevenson
Igrajo: Bill Nighy, Nell Tiger Free, Ralph Ineson, Charles Dance, Sonia Braga, Alessia Bonacci, Maria Caballero, Mia McGovern Zaini

Kratek opis: Mlada Američanka v Rimu, kjer naj bi svoje življenje posvetila služenju cerkvi, naleti na nepojasnjeno zlobo, zaradi katere podvomi v svojo lastno vero in razkrije zaroto, ki želi povzročiti ponovno rojstvo utelešenega zla. Film je režiral Arkasha Stevenson po likih, ki jih je ustvaril David Seltzer (Znamenje). Zgodbo je ustvaril Ben Jacoby, scenarij za film pa so spisali Tim Smith, Arkasha Stevenson in Keith Thomas.

Back to Black

Datum izida: 11.4.2024
Žanr: biografska glasbena drama
Režija: Sam Taylor-Johnson
Igrajo: Marisa Abela, Jack O’Connell, Eddie Marsan, Lesley Manville

Kratek opis: Izjemna zgodba o vzponu Amy Winehouse do slave in nastajanju njenega prelomnega albuma Back to Black. Zgodba je predstavljena iz Amyjine perspektive in navdihnjena z njenimi globokimi osebnimi besedili. Film spremlja izjemno žensko in burno razmerje v središču enega najbolj legendarnih albumov vseh časov.

Izganjalci duhov: Ledena grožnja

Datum izida: 11.4.2024
Žanr: pustolovščina. fantazija, komedija
Režija: Gil Kenan
Igrajo: Paul Rudd, Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Kumail Nanjiani, Patton Oswalt, Celeste O’Connor, Logan Kim, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Annie Potts

Kratek opis: V filmu Izganjalci duhov: Ledena grožnja se družina Spengler vrne tja, kjer se je vse začelo – v slovito gasilsko hišo v New Yorku, kjer nameravajo sodelovati s prvotnimi izganjalci duhov, ki so razvili skrivni raziskovalni laboratorij, da bi povzdignili preganjanje duhov na višjo raven. Toda ko odkritje starodavnega artefakta sprosti zlobno silo, morajo novi in stari Izganjalci duhov združiti moči, da zaščitijo svoj dom in rešijo svet pred drugo ledeno dobo.

Kri moje ljubezni

Datum izida: 11.4.2024
Žanr: akcijska kriminalna drama
Režija: Rose Glass
Igrajo: Kristen Stewart, Ed Harris, Dave Franco, Anna Baryshnikov, Katy O’Brian

Kratek opis: Vodja telovadnice Lou se zaljubi v bodibilderko Jackie, ki gre skozi mesto na poti na tekmovanje v Las Vegas. V glavni vlogi je zmeraj odlična Kristen Stewart, film pa že žanje uspehe preko luže.

Abigail

Datum izida: 18.4.2024
Žanr: grozljivka
Režija: Matt Bettinelli Olpin, Tyler Gillett
Igrajo: Kathryn Newton, Dan Stevens, Kevin Durand, Melissa Barrera, Alisha Weir, Giancarlo Esposito, Angus Cloud, William Catlett

Kratek opis: Potem ko skupina kriminalcev ugrabi 12-letno balerino, hčerko vplivne osebnosti iz podzemlja, morajo, če želijo zbrati 50 milijonov dolarjev odkupnine, čez noč opazovati deklico. V osamljenem dvorcu začnejo ugrabitelji izginjati, eden za drugim, in z veliko grozo odkrijejo, da so v notranjosti zaprti z neobičajno deklico

Državljanska vojna: Vsaka vladavina se konča

Datum izida: 18.4.2024
Žanr: akcija
Režija: Alex Garland
Igrajo: Kirsten Dunst, Wagner Moura, Cailee Spaeny, Stephen McKinley Henderson, Sonoya Mizuno, Jefferson White, Nelson Lee

Kratek opis: Alex Garland je posnel film, ki se odvija v ZDA v ne tako oddaljeni prihodnosti. Film se začne, ko se en del držav odcepi od unije in je sedaj sestavljen le iz frakcij. Zgodba spremlja skupino novinarjev, ki se odpravi na potovanje po ZDA sredi vse hujše državljanske vojne, ki je zajela celotno državo. Med potovanjem naletijo na številne izzive, ki ogrožajo njihova življenja. Hkrati se vlada spreminja v distopični režim, radikalne oborožene skupine pa pogosto sodelujejo v političnem nasilju. Film raziskuje globoke delitve v ameriški družbi in predstavlja temačno in nekoliko preroško vizijo prihodnosti.

Fant in čaplja

Datum izida: 18.4.2024
Žanr: animirana pustolovščina
Režija: Hayao Miyazaki
Igrajo: Soma Santoki, Masaki Suda, Aimyon, Yoshino Kimura, Shōhei Hino, Ko Shibasaki, Takuya Kimura

Kratek opis: Potem ko mu mama umre v požaru, mora 11-letni deček Mahito zapustiti Tokio in oditi živet na podeželje, v vas, kjer je odraščala njegova mama. Preseli se v staro graščino na ogromnem posestvu. Tam sreča skrivnostno sivo čapljo …. Najnovejša mojstrovina Hayaa Miyazakija. Film je prejel zlati globus in oskarja v kategoriji najboljših animiranih celovečercev.

Brezgrešna

Datum izida: 25.4.2024
Žanr: grozljivka
Režija: Michael Mohan
Igrajo: Sydney Sweeney, Simona Tabasco, Alvaro Morte, Benedetta Porcaroli

Kratek opis: Cecilia, ženska pobožne vere, doživi topel sprejem na slikovitem italijanskem podeželju, kjer ji ponudijo novo vlogo v slovitem samostanu. Ceciliji kmalu postane jasno, da njen novi dom skriva temne in grozljive skrivnosti.

Kaskader

Datum izida: 25.4.2024
Žanr: akcijska komedija
Režija: David Leitch
Igrajo: Ryan Gosling, Hannah Waddingham, Emily Blunt, Teresa Palmer, Aaron Taylor-Johnson, Lee Majors, Winston Duke

Kratek opis: On je kaskader in kot vse kaskaderje, tudi njega razstrelijo, ustrelijo, strmoglavijo, vržejo skozi okna in pade z najvišje višine, vse za našo zabavo. In zdaj, po nesreči, ki je skoraj končala kariero, mora ta junak iz delavskega razreda izslediti pogrešanega filmskega zvezdnika, rešiti zaroto in poskušati pridobiti nazaj ljubezen svojega življenja, medtem ko še vedno opravlja vsakodnevno službo. Kaj bi lahko vse šlo prav?

Ponudba v aprilu je zelo dobra, zato obiščite najbližji kino in uživajte v zgodbah, ki bodo doživele svojo premiero.

Spremljajte tekoče filmsko dogajanje. Recenzije vseh aktualnih filmov in serij ter s tem povezane novicelestvice in kolumne najdete na naši spletni strani in na naših socialnih omrežjih.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih