Novi napovedniki, ki jih ta teden ne smete zamuditi - Teden #37

Ta teden bi v svetu napovednikov verjetno lahko označili za največjega to leto. Dobili smo prvi vpogled v dva filma, ki sta v najožjem krogu favoritov na prihajajočih oskarjih kot tudi številne druge, ki bi znali mešati štrene zaradi svoje kvalitete in popularnosti.

Začenjajo se marketinške kampanje za največje naslove leta. Tako smo v tem tednu dobili napovednike za filme, ki jih nestrpno pričakujemo in bodo v najožjem krogu vseh podelitev nagrad, ki prihajajo.

1. The Fabelmans

Datum izida: 23. november 2022
Žanr: Drama
Režija: Steven Spielberg
Igrajo: Gabriel LaBelle, Michelle Williams, Paul Dano, Seth Rogen, Judd Hirsch

Kratek opis: Mojster ne počiva. Legendarni režiser Steven Spielberg se vrača z najbolj osebnim projektom svoje kariere. V The Fabelmans je izlil vso svojo ljubezen do filmov, saj zgodba govori o mladem fantu, ki odkrije njihovo lepoto. Film je avtobiografski, saj je bil Spielberg ta fant. V stranskih vlogah očeta in mame sta Paul Dano in Michelle Williams. Film je debitiral v Torontu na festivalu TIFF in prvi odzivi so enotni: The Fabelmans bo na podelitvi oskarjev pobral vse.

2. Babylon

Datum izida: 21. oktober 2022
Žanr: Komedija/drama
Režija: Damien Chazelle
Igrajo: Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva, Jovan Adepo, Li Jun Li, Jean Smart

Kratek opis: Babylon velja za enega najbolj pričakovanih filmskih projektov zadnjih nekaj let. Jasno je, da bo konkuriral za vse možne nagrade, še vedno mladi režiser Damien Chazelle pa bo po neverjetno uspešnem začetku kariere poskušal dostaviti svoj magnum opus. V glavnih vlogah sta Margot Robbie in Brad Pitt. Sploh prva se zdi favoritinja za oskarja. Film je komedija, postavljena v čas Hollywooda, ko so govoreči filmi zamenjali tihe filme. Videli bomo številne resnične in fikcijske like. Zdi se, da bo Babylon eden od filmskih dogodkov leta.

3. Disenchanted

Datum izida: 24. november 2022
Žanr: Igrana in animirana glasbena romantična komedija
Režija: Adam Shankman
Igrajo: Amy Adams, Patrick Dempsey, James Marsden, Idina Menzel, Gabriella Baldacchino, Maya Rudolph, Yvette Nicole Brown, Jayma Mays, Oscar Nunez, Griffin Newman

Kratek opis: Disenchanted je še ena v vrsti uspešnic Disneya, ki kmalu izključno prihaja na njihovo platformo Disney+. Film je nadaljevanje uspešnice Začarana iz leta 2007. Vračajo se številni igralci in igralke, na čelu z Amy Adams v glavni vlogi. Vsekakor film za vso družino.

4. The Stranger

Datum izida: 19. oktober 2022
Žanr: Triler
Ustvarjalec: Thomas M. Wright
Igrajo: Joel Edgerton, Sean Harris

Kratek opis: Netflix napoveduje kriminalni triler, ki izgleda zelo skrivnostno. The Stranger je zgodba o naključnem srečanju dveh možakarjev na letalu, ki postaneta prijatelja. Še posebej za enega, je to prijateljstvo vredno več kot si lahko mislimo. V glavnih vlogah sta Joel Edgerton in Sean Harris. Pohvale ustvarjalcem, saj napovednik pove ravno dovolj, da nas pritegne, hkrati pa ne razkriva razpleta zgodbe.

5. I Wanna Dance With Somebody

Datum izida: 21. december 2022
Žanr: Biografska glasbena drama
Režija: Kasi Lemmons
Igrajo: Naomi Ackie, Stanley Tucci, Ashton Sanders, Tamara Tunie, Nafessa Williams, Clarke Peters

Kratek opis: Konec leta dobimo novo biografsko dramo o slavni pevki. Tokrat je v ospredju legendarna Whitney Houston. Upodobila jo bo Naomi Ackie. Zgodba bo spremljala Whitney od začetka kariere pa vse do vrha slave. Pripravite se na glasbeno poslastico.

6. Decision to Leave

Datum izida: Oktober 2022
Žanr: Misterij
Režija: Park Chan-wook
Igrajo: Tang Wei, Park Hae-il

Kratek opisNova južnokorejska uspešnica Decision to Leave je romantičen misterij, ki že žanje uspehe po festivalih širom po svetu. Na festivalu v Cannesu je Park Chan-wook prejel nagrado za najboljšo režijo, Južna Koreja pa je film brez oklevanja potrdila kot svojega kandidata za oskarja. Zgodba govori o detektivu, ki preiskuje umor moža, a se zaplete  z njegovo ženo. Prve kritike so polne hvale. Očitno imamo novo uspešnico.

Filmi dodani na seznam za ogled? Z novimi predlogi se vrnemo naslednji teden!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih

scroll to top