Novi napovedniki, ki jih ta teden ne smete zamuditi - Teden #2

V naši novi rubriki vam bomo vsako soboto predstavili najnovejše filmske napovednike za najbolj zanimive prihajajoče projekte. Filmski ustvarjalci vsak teden izdajo številne napovednike, naša naloga pa je za vas poiskati najbolj zanimive. V tem tednu je bila izbira precej pestra, zato poglejmo s čim so nas poskusili navdušiti.

Vse spodnje filme si dajte v opomnik, saj bodo zanimivi iz precej različnih razlogov. Nekateri so produkt odličnih in preverjenih ustvarjalcev, drugi prihajajo od studiev, ki jim brezpogojno zaupamo, vsi ostali pa so tako bizarni, da to enostavno morate videti na lastne oči.

1. Kimi

Datum izida: 10 februar 2022
Žanr: Triler
Režiser: Steven Soderbergh
Igrajo: Zoë Kravitz, Rita Wilson

Kratek opisSteven Soderbergh velja za enega najboljših režiserjev, Zoë Kravitz pa se je v preteklosti že večkrat dokazala kot izvrstna igralka, zato nas njun naslednji projekt navdaja z optimizmom. Prvi napovednik kaže na to, da bo film napet in negotov do samega konca. Dogaja se v času covid-19 pandemije in govori o agorafobični mladenki, ki je priča umoru. Ko poskuša to prijaviti pristojnim, se stvari zapletejo. Film bo od 10. februarja na voljo na spletni platformi HBO Max.

2. X

Datum izida: 18 marec 2022
Žanr: Grozljivka
Režiser: Ti West
Igrajo: Mia Goth, Kid Cudi, Jenna Ortega in Brittany Snow

Kratek opisStudio A24 je v preteklosti že poskrbel za kopico izvrstnih filmov. Sploh grozljivke jim gredo odlično od rok (spomnimo se samo na Hereditary in Midsommar). Prav zato je tako zanimiv njihov naslednji projekt, X. Film govori o mladi filmski ekipi, ki poskuša na odročnem ranču sredi Teksasa posneti film za odrasle. Pričakata ju gostoljubna ostarela lastnika objekta, ki pa se izkažeta za mnogo več kot to. Film v kinodvorane prihaja v drugi polovici marca.

3. Studio 666

Datum izida: 25 februar 2022
Žanr: Grozljivka
Režiser: BJ McDonnell
Igrajo: Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Pat Smear, Chris Shiflett, Rami Jaffee, Whitney Cummings, Leslie Grossman, Will Forte, Jenna Ortega in Jeff Garlin

Kratek opisGlasbena skupina Foo Fighters je zelo priljubljena v naši ekipi, zato si bomo film Studio 666 zagotovo pogledali, čeprav ne izgleda najboljše. Grozljivka, ki govori o tem, kako skupina poskuša ustvariti svoj deseti album, a jim načrte prekriža nekaj nadnaravnega, na prvi pogled deluje kot cenena reklama pred naslednjim projektom, a glede na to, da ustvarjajo nam ljubo glasbo, jim bomo dali priložnost. Film bo premiero doživel konec februarja.

4. Hatching

Datum izida: 22 januar 2022
Žanr: Grozljivka
Režiser: Hanna Bergholm
Igrajo: Jani Volanen, Reino Nordin, Saija Lentonen, Siiri Solalinna and Sophia Heikkilä

Kratek opisFinska grozljivka Hatching je s svojim napovednikom poskrbela za prenekatere dvignjene obrvi. Zgodba govori o 12-letni Tinji, ki obsesivno poskuša pridobiti naklonjenost svoje matere. Vse se spremeni, ko nekega dne najde še ne izleglo jajce in ga odnese domov.  Film bo premiero doživel na prihajajočem Sundance festivalu.

5. Against the Ice

Datum izida: 2 marec 2022
Žanr: Pustolovski
Režiser: Peter Flinth
Igrajo: Nikolaj Coster-Waldau, Joe Cole, Iver Iversen, Charles Dance in Heida Reed

Kratek opisNova Netflixova pustolovščina z znanim obrazom. Nikolaja Costerja-Waldauja poznamo kot Jaimeja Lannisterja iz serije Igra prestolov, tokrat pa bo poskušal preživeti na mrzli Grenlandiji potem ko ga danska ekspedicija skupaj s kolegom tam pusti oz. pozabi. Dogajanje je postavljeno v leto 1909. Film bo premiero doživel na filmskem festivalu v Berlinu, na Netflix pa prihaja v začetku marca.

6. Last Looks

Datum izida: 4 februar 2022
Žanr: Kriminalka, triler
Režiser: Tim Kirkby
Igrajo: Charlie Hunnam, Mel Gibson, Morena Baccarin, Lucy Fry, Dominic Monaghan, Jacob Scipio in Clancy Brown

Kratek opisFilm posnet po istoimenski knjižni uspešnici govori o upokojenem in izobčenem policistu, ki živi minimalistično življenje v osami. Vse to se spremeni, ko ga najamejo za preiskavo umora žene ekscentričnega TV zvezdnika. V vlogi policista je Charlie Hunnam, kot britanski TV zvezdnik pa se predstavlja Mel Gibson. Tudi ostala igralska zasedba vključuje znana imena. Film bo v kinodvoranah v začetku februarja.

Filmi dodani na seznam za ogled? Z novimi predlogi se vrnemo naslednji teden!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih