Novi napovedniki, ki jih ta teden ne smete zamuditi - Teden #18

Novi napovedniki, nove obljube, nove ambicije in nova navdušenja. Tokrat je nabor res izjemen. Deležni bomo vsega od vrhunskih zgodovinskih filmov, pa do odličnih serij, ki veliko obetajo. Že kar komaj čakamo, da izidejo vsi ti naslovi ter da se prepričamo, da obljube niso prazne.

Kakšen je nabor si poglejte tukaj:

1. Medieval

Datum izida: 8. september 2022
Žanr: zgodovinska drama
Režiser: Petr Jákl
Igrajo: Ben Foster, Michael Caine, Matthew Goode

Kratek opis: Aleluja. Dobili bomo nov srednjeveški film, ki veliko obeta! Po gromozanskem premoru velikih zgodovinskih filmov so očitno ti znova na pohodu. Trend je začel odličen Poslednji dvoboj Ridleya Scotta, ga nadaljeval Severnjak Roberta Eggersa,, zdaj pa dobimo novo kreacijo. Petr Jákl – še nekoliko neznan ustvarjalec (ki pa kot kažejo projekti navedeni tukaj, zelo obeta). V njem bomo spremljali resnično epsko zgodbo češkega bojevnika, ki je premagal vojsko Tevtonskega reda in Svetega rimskega cesarstva. V njem poleg odlično predstavljenega časa in okolja nastopa tudi veliko uveljavljenih filmskih imen. Prav zato komaj čakamo, da lahko ponovno stopimo v časovni stroj in se podamo nazaj v preteklost. Vrhunsko!

2. Don’t Worry Darling

Datum izida: 23. september 2022
Žanr: Triler
Režiser: Olivia Wilde
Igrajo: Olivia Wilde, Chris Pine, Harry Styles, Florence Pugh

Kratek opis: Vrnimo se nazaj v preteklost. Nazaj v zlato dobo Amerike. Čas konjunkture, zabave in obilo ljubezni. Vendar pa vse očitno le ni tako idilično kot se zdi na prvi pogled. V ozadju se namreč skrivajo misteriozni kulti, ki pa imajo za svoje prebivalce malce drugačne načrte. Kakšne bomo videli v filmu Don’t Worry Darling 23. septembra.

3. House of the Dragon

Datum izida: 21. avgust 2022
Žanr: serija – zgodovinska znanstvena fantastika
Igrajo: Matt Smith, Milly Alcock, Olivia Cooke, Paddy Considine

Kratek opis: Igra prestolov se vrača. No ne ravno dobesedno, pač pa z novo predzgodbo. Za vse, ki te odlične serije ne poznate, ste očitno spali pod kamnom zadnjih 10 let, saj gre za eno najbolj popularnih in eno najboljših serij, ki so bile kadarkoli ustvarjene. Vse dodatne obrazložitve so tako popolnoma odveč, mi pa že komaj čakamo, da se bomo lahko ponovno podali v svet težkih bitk, politike in neverjetnih prepletov ter razpletov. Več pa izvemo poleti na HBO.

4. Obi-Wan Kenobi

Datum izida: 27. maj 2022
Žanr: serija – znanstvena fantastika
Igrajo: Ewan McGregor, Hayden Christensen, Rupert Friend, Joel Edgerton

Kratek opis: Najbolj priljubljeni jedi se vrača z izvirno zgodbo. Tokrat ga bomo lahko gledali v miniseriji s šestimi deli, kjer se bo znova zoperstavil številnim zanimivim hudobcem, tudi Darth Vaderju. Tako že komaj čakamo, da lahko vrhunskega Ewana McGregorja znova vidimo v kultni vlogi, ki jo je pred desetletji že tako vrhunsko oddelal. Komaj čakamo!

5. Weird: Al Yankovic Story

Datum izida: jesen 2022
Žanr: Biografska drama
Režiser: Eric Appel
Igrajo: Daniel Radcliffe, Ewan Rachel Wood, Toby Huss

Kratek opis: Vrača se tudi Harry Potter. Očitno mu je znanje na Bradavičarki prineslo slavo, Pet nagrad Grammy ter zanimivo zgodbo, ki jo je moral nujno posneti. Šalo na stran, Daniel Radcliffe bo zaigral Ala Yankovica – najbolj prodajanega komedijanta vseh časov. V tej drami bo predstavil vzpon njegove kariere in njegovo življenje. Upamo, da mu bo “Harry” naredil uslugo in bo s filmom ustvaril uspešnico, na katero bi bil ponosen tudi večni Al. Držimo pesti.

Filmi dodani na seznam za ogled? Z novimi predlogi se vrnemo naslednji teden!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih

scroll to top