Novi napovedniki, ki jih ta teden ne smete zamuditi - Teden #17

V tokratni ediciji napovednikov ste lahko navdušeni še posebej tisti, ki radi gledate filme na robu svojega sedeža. Prevladujejo napeti trilerji, grozljivke in črne komedije, kar je pozitivno presenečenje. Žanr grozljivk se ponovno zbuja z različnimi unikatnimi projekti in verjamemo, da bo tudi tokrat Ethan Hawke poskrbel za odlično predstavo v filmu The Black Phone. Seveda to ni edino izvrstno igralsko ime na seznamu zasedb, pa poglejmo.

1. The Black Phone

Datum izida: 24. junij 2022
Žanr: Grozljivka
Režiser: Ethan Hawke, Jeremy Davies, James Ransone, Madeleine McGraw, Mason Thames

Kratek opis: The Black Phone je nova grozljivka režiserja Scotta Derricksona, ki ga poznate po filmu Dr. Strange ali seriji Snowpiercer. V glavni vlogi bo tokrat Ethan Hawke, ki je v zadnjih letih izjemno nadgradil svojo igralsko kariero. Tudi v filmu The Black Phone je videti, da bo izvrstno opravil svojo vlogo kot serijski morilec. Slednji ugrabi že šesto žrtev in ga vrže v zvočno izolirano klet, toda ugrabljenemu želijo prejšnje žrtve pomagati na različne načine.

2. On the Count of Three

Datum izida: 13. maj 2022
Žanr: Črna komedija, triler
Režiser: Jerrod Carmichael
Igrajo: Jerrod Carmichael, Christopher Abbott, Tiffany Haddish, J. B. Smoove, Lavell Crawford, Henry Winkler

Kratek opisOn the Count of Three je triler obdan s črno komedijo režiserja Jerroda Carmichaela. Sam je ob boku Christopherja Abbotta glavni lik v filmu, kjer spremljamo dva kronično depresivna najboljša prijatelja. Slednja skleneta pakt, da bosta en drugemu končala življenje, ko se dan konča, a se njun načrt hitro razbije, ko se mora Kevin spopasti s svojo preteklo travmo.

3. Watcher

Datum izida: 3. junij 2022
Žanr: Triler
Režiser: Chloe Okuno
Igrajo: Maika Monroe, Karl Glusman, Burn Gorman

Kratek opis: Ameriško dekle Julia se s svojim fantom preseli v Bukarešto. Izolirana, ko je Francis v službi, brez znanja tujega jezika in s strahom pred serijskim morilcem začne slutiti, da jo nekdo nenehno opazuje in zasleduje. Sicer v zgodbi ne zasledimo ničesar unikatnega, a vseeno so lahko tako poenostavljene zgodbe najbolj učinkovite pri gledalcih.

4. Bodies Bodies Bodies

Datum izida: 5. avgust 2022
Žanr: Slasher, črna komedija
Režiser: Halina Reijn
Igrajo: Amandla Stenberg, Maria Bakalova, Pete Davidson, Rachel Sennott, Myha’la Herrold, Chase Sui Wonders, Lee Pace

Kratek opis: Pred kratkim je A24 ponudil zanimivo napeto grozljivko z naslovom X. Tokrat so se ponovno podali v specifični žanr slasherja, ki ga bodo poskusili povezati z originalnim slasher žanrom. Produkcijska hiša je bila že večkrat uspešna pri unikatnih projektih in tudi tukaj glede na zasedbo filma znajo pozitivno presenetiti. Vse se začne s skupino sedmih mlajših prijateljev in se prelevi v kaos.

5. Flux Gourmet

Datum izida: 24. junij 2022
Žanr: Črna komedija, grozljivka
Režiser: Peter Strickland
Igrajo: Asa Butterfield, Gwendoline Christie, Leo Bill, Richard Bremmer, Ariane Labed

Kratek opis: Še zadnji napovednik in tudi ta spada v žanr črne komedije v zmesi z grozljivko. Videti je, da so tovrstne produkcije izjemno uspešne. Flux Gourmet je britansko-ameriški film, v katerem se skupina eksperimentalnih performerjev nastani v umetniški instituciji. Zraven vpokličejo tujca, ki počasi ugotovi, da postaja del dnevnih ritualov.

Filmi dodani na seznam za ogled? Z novimi predlogi se vrnemo naslednji teden!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih