Novi napovedniki 2023 - Teden #36: Paša za oči

Nov teden in novi napovedniki. Pretekli teden nam je ponudil najbolj številčno ponudbo napovednikov do zdaj. Dobili smo številne prve vpoglede v nekatere najbolj pričakovane filme leta. Prav vsi veliko obetajo, izstopa pa naša številka ena.

Najbolj zanimivi napovedniki preteklega tedna so:

1. The Bikeriders

Datum izida: 1. december 2023
Žanr: kriminalna drama
Režija: Jeff Nichols
Igrajo: Jodie Comer, Austin Butler, Tom Hardy, Michael Shannon, Mike Faist, Norman Reedus

Kratek opisŽe prvi napovednik v tem tednu vas bo odpihnil. The Bikeriders, novi film Jeffa Nicholsa, spominja na kultno uspešnico Easy Rider v moderni preobleki. Film govori o vzponu subkulture motoristov v začetku 70. let prejšnjega stoletja in pripoveduje zgodbe članov teh tolp ter prikaže njihov način življenja. V glavnih vlogah so Jodie Comer, Tom Hardy in Austin Butler. Pripravite se na nepozabno filmsko dogodivščino.

2. The Boy and the Heron

Datum izida: 8. december 2023
Žanr: animirana pustolovščina
Režija: Hayao Miyazaki
Igrajo
:
Soma Santoki, Masaki Suda, Aimyon, Yoshino Kimura, Shōhei Hino, Ko Shibasaki, Takuya Kimura

Kratek opisLegendarni japonski animator Hayao Miyazaki je že večkrat napovedal svojo upokojitev. Tokrat bi ta naj bila dokončna in The Boy and the Heron je (bojda) njegov zadnji film. V njegovem stilu, film govori o mladem fantu, ki gre skozi psihološki razvoj s pomočjo fantazijskega sveta. Na svoji poti sreča številne živali in pojave, ki mu bodo pomagali na njegovi poti. Film je premiero že doživel na Japonskem in festivalu v Torontu. Prvi odzivi so zelo pozitivni. Komaj čakamo, da pride tudi k nam.

3. Origin

Datum izida: 11. september 2023
Žanr: biografska drama
Režija: Ava DuVernay
Igrajo
:
Aunjanue Ellis, Jon Bernthal, Vera Farmiga, Audra McDonald, Niecy Nash-Betts, Nick Offerman, Blair Underwood

Kratek opis: Biografska drama priznane ameriške filmarke Ave DuVernay z naslovom Origin, govori o pisateljici Isabel Wilkerson, ki se spopada z veliko osebno tragedijo, in se podaja na pot globalnega raziskovanja in odkrivanja, ko piše knjigo Caste: The Origin of Our Discontents. V glavni vlogi je Aunjanue Ellis, ki je po prvič pričanjih izvrstna, družbo pa ji delajo druga znana imena. Vsekakor film za ljubitelje resničnih zgodb.

4. Pain Hustlers

Datum izida: 27. oktober 2023
Žanr: kriminalna drama
Režija: David Yates
Igrajo
:
Emily Blunt, Chris Evans, Catherine O’Hara, Chloe Coleman, Jay Duplass, Brian d’Arcy James, Amit Shah, Aubrey Dollar, Willie Raysor, Andy García

Kratek opisNetflix pripravlja številne velike projekte in med bolj zanimivi je vsekakor Pain Hustlers. Že igralska zasedba, na čelu katere sta Emily Blunt in Chris Evans, priča o tem, da je bilo v projekt vloženega veliko denarja, za kamero pa je priznani režiser David Yates. Film je napeta kriminalna drama, povedana skozi oči glavne igralke, ki se nepričakovano znajde sredi velike finančne zarote.

5. Thanksgiving

Datum izida: 17. november 2023
Žanr: grozljivka
Režija: Eli Roth
Igrajo
:
Patrick Dempsey, Addison Rae, Milo Manheim, Jalen Thomas Brooks, Nell Verlaquel, Rick Hoffman, Gina Gershon

Kratek opisPotem ko se nemiri na črni petek končajo s tragedijo, skrivnostni morilec, ki ga je navdihnil zahvalni dan, terorizira Plymouth v Massachusettsu – rojstni kraj zloglasnega praznika. Prihaja še ena grozljivka, ki bo na zelo nazoren način pokazala najbolj brutalne zločine. Filma ne bi priporočali tistim z občutljivim želodcem. Za kamero je Eli Roth, tudi v igralski zasedbi pa boste prepoznali številna znana imena.

6. The Royal Hotel

Datum izida: 6. oktober 2023
Žanr: triler
Režija: Kitty Green
Igrajo
:
Julia Garner, Jessica Henwick, Toby Wallace, Hugo Weaving

Kratek opisDve punci, dva nahrbtnika in preprosta pustolovščina, ki kmalu postane vse prej kot to. Jessica Henwick in Julia Garner sta glavni imeni novega filma Kitty Green, ki je nazadnje kritike navdušila s filmom Asistentka. Tudi tokrat se izkaže kot mojstrica suspenza, ki zna v najbolj preprostih in banalnih življenjih situacijah nastaviti ogledalo delu družbe.

7. Quiz Lady

Datum izida: 3. november 2023
Žanr: komedija
Režija: Jessica Yu
Igrajo
:
Will Ferrell, Jessica Elbaum, Maggie Haskins, Itay Reiss, Jen D’Angelo, Awkwafina, Sandra Oh

Kratek opisAnne, ženska, obsedena z igrami, se mora združiti s svojo kaotično sestro Jenny, da bi njuni materi pomagali odplačati igralniške dolgove. Ko Anninega ljubljenega psa ugrabijo, se bosta morala odpraviti na popotovanje čez deželo, da bi prišla do denarja, ki ga potrebujeta. Da bi to naredili, bodo morali izkoristiti njen nabor spretnosti in jo spremeniti v prvakinjo v šovu, kakršna naj bi bila vedno. Zabavna komedija, ki vas bo zagotovo nasmejala, zato si jo le dodajte na seznam za ogled.

8. One Life

Datum izida: 5. januar 2024
Žanr: biografska drama
Režija: James Hawes
Igrajo
:
Anthony Hopkins, Johnny Flynn, Helena Bonham Carter, Lena Olin, Jonathan Pryce

Kratek opisFilm sledi britanskemu humanitarcu Nicholasu Wintonu, ki je na predvečer druge svetovne vojne pomagal rešiti stotine otrok pred nacisti. V glavi vlogi je Anthony Hopkins, družbo pa mu delajo ostala velika imena filmske industrije. Ganljiva zgodba, ki si jo je vredno ogledati.

9. No One Will Save You

Datum izida: 22. september 2023
Žanr: ZF triler
Režija: Brian Duffield
Igrajo
:
Kaitlyn Dever

Kratek opisIzgnana domačinka, ki jo obdaja tesnoba, se mora spopasti z vesoljcem, ki je našel pot v njen dom. V glavni vlogi prihajajočega ZF trilerja je Kaitlyn Dever, film pa bo že kmalu pri nas na voljo na platformi Disney+.

Filmi dodani na seznam za ogled? Z novimi predlogi se vrnemo naslednji teden!

Viri slik: THR

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih