Novi napovedniki 2023 - Teden #35

Nov teden in novi napovedniki. Pretekli teden nam je ponudil prvi vpogled v nekatere najbolj pričakovane filme leta, ki so v teh dneh na festivalih doživeli premiero ali na njo še čakajo. Redko v enem tednu dobimo toliko izvrstnih napovednikov, zato si tokrat le poglejte, kaj nas v kratkem še čaka.

Najbolj zanimivi napovedniki preteklega tedna so:

1. Ferrari

Datum izida: 25. december 2023
Žanr: biografska športna drama
Režija: Michael Mann
Igrajo: Adam Driver, Penélope Cruz, Shailene Woodley, Sarah Gadon, Gabriel Leone, Jack O’Connell, Patrick Dempsey

Kratek opis: O filmu z naslovom Ferrari verjetno ni potrebno izgubljati preveč besed. Videli bomo zgodbo Enza Ferrarija – kako je ustvaril najmogočnejši avtomobilski imperij, ki je danes sinonim za hitrost, lepoto in strast. V glavni vlogi je Adam Driver, za kamero pa Michael Mann. Nas je napovednik pustil brez besed. Komaj čakamo premiero.

2. The Killer

Datum izida: 10. november 2023
Žanr: psihološki triler
Režija: David Fincher
Igrajo
:
Michael Fassbender, Arliss Howard, Charles Parnell, Kerry O’Malley, Sala Baker, Sophie Charlotte, Tilda Swinton

Kratek opis: Režiser David Fincher zagotovo spada med naše najljubše filmarje in prav vsak njegov projekt vedno znova nestrpno pričakujemo. Prav zato smo bili tako veseli prvega napovednika za njegov prihajajoči psihološki triler z naslovom The Killer. V glavni vlogi profesionalnega morilca bo Michael Fassbender. Pripravite se na filmsko poslastico. Na Netflixu tik pred praznovanjem štajerskega novega leta.

3. Saltburn

Datum izida: 1. december 2023
Žanr: psihološki triler/drama
Režija: Emerald Fennell
Igrajo
Barry Keoghan, Jacob Elordi, Rosamund Pike, Richard E. Grant, Alison Oliver, Archie Madekwe

Kratek opisFilm o katerem trenutno govorijo vsi je Saltburn. Po prvem napovedniku je namreč ta teden doživel tudi premiero na festivalu Telluride. Film prihaja izpod okrilja z oskarjem nagrajene filmarke Emerald Fennell. V glavni vlogi je Barry Keoghan, mnogi pa ga primerjajo z Nadarjeni gospod Ripley. Prvi odzivi so zelo dobri, zato komaj čakamo december.

4. Rustin

Datum izida: 17. november 2023
Žanr: biografska drama
Režija: George C. Wolfe
Igrajo
:
Chris Rock, Glynn Turman, Aml Ameen, CCH Pounder, Michael Potts, Colman Domingo, Jeffrey Wright, Audra McDonald

Kratek opis: Resnična zgodba Bayarda Rustina, homoseksualnega temnopoltega aktivista, je eden večjih naslovov Netflixa, ki bo zagotovo mešal štrene tudi na podelitvah nagrad. V glavni vlogi je izvrstni Colman Domingo, ki mu mnogi napovedujejo oskarja za življenjsko predstavo v filmu. Za filmom stoji tudi produkcijska hiša zakoncev Obama. Napovednik izgleda obetavno, zato nestrpno pričakujemo november.

5. The Book of Clarence

Datum izida: 12. januar 2024
Žanr: epska biblična komedija
Režija: Jeymes Samuel
Igrajo
LaKeith Stanfield, Omar Sy, Anna Diop, RJ Cyler, David Oyelowo, Micheal Ward, Alfre Woodard, Teyana Taylor, Caleb McLaughlin, Eric Kofi-Abrefa, Marianne Jean-Baptiste, James McAvoy, Benedict Cumberbatch

Kratek opis: Pripravite se na eno bolj nenavadnih filmskih izkušenj! The Book of Clarence je komedija, ki govori o Clarencu, ki poskuša zaslužiti in odplačati svoje dolgove s pomočjo Jezusa Kristusa. Sebe razglasi za Mesijo in upa na najboljše. V glavni vlogi je zmeraj izvrstni LaKeith Stanfield, film pa bo premiero doživel v začetku naslednjega leta.

6. Pet noči pri Freddyju

Datum izida: 26. oktober 2023
Žanr: grozljivka
Režija: Emma Tammi
Igrajo
Josh Hutcherson, Elizabeth Lail, Piper Rubio, Matthew Lillard

Kratek opisZa konec je tukaj še Pet noči pri Freddyju. Kaj pravzaprav napisati o tem filmu? Grozljivka, ki bo na vas pustila zelo močan vtis. Napovednik je zelo zanimiv, zato verjamemo, da bo takšen tudi končni izdelek. Kmalu v naših kinematografih.

Filmi dodani na seznam za ogled? Z novimi predlogi se vrnemo naslednji teden!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih