Nočna mora na 18. Grossmannovem festivalu v znamenju Freddyja Kruegerja

Letošnja 18. edicija Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina bo potekala od 9. julija do 16. julija na dveh dobro znanih lokacijah – Ormož in Ljutomer. Na njem boste lahko uživali v odličnem programu, v okviru katerega si boste lahko ogledali številne filme in preizkusili bogato vinsko ponudbo ter se udeležili spremljevalnih aktivnosti. Ob boku vseh dejavnosti bodo na voljo še delavnice, marš zombijev v Ljutomeru in masterclassi različnih izkušenih posameznikov iz filmske industrije. Velika častna gosta festivala bosta igralec Robert Englund in režiser Jack Sholder.

Festival Grossmannovega fantastičnega filma in vina se letos po nekaj manjših izvedbah vrača v polni zasedbi. Tokrat bodo s svojim program začeli v Ormožu, kjer bodo aktivnosti 9. in 10. julija ter ga nadaljevali v Ljutomeru med 12. in 16. julijem. V ospredju bosta poleg filmov, vina in spremljevalnega programa, častna gosta igralec Robert Englund in režiser Jack Sholder.

Kot vsako leto, se bodo filmi potegovali za nagrado hudega mačka. Filmski program letošnjega Grossmannovega festivala bo tako postregel s sedmimi dokumentarnimi in petimi celovečernimi filmi, ki se bodo potegovali za glavno nagrado, izven tekmovalnega programa pa se bo zvrstilo še 25 kratkih filmov in 18 aktualnih žanrskih filmov.

Preverite celoten filmski program.

Festival bo spremljal tudi vinski in spremljevalni program. Na odprtju festivala v Ormožu se bodo predstavili vinarji, katerih tekmovalna vina bodo na voljo v Grajski pristavi. Na ljutomerskem delu festivala pa bodo vina simbolično predstavljena na vinski cesti, saj so organizatorji postavili posebno ulico v počastitev letošnjega častnega gosta Roberta Englunda. Poimenovali so jo Nočna mora na Ulici trte.

Filmski program bo postregel še s posebnim poklonom stoti obletnici filma Nosferatu, retrospektivi korejskega grozljivega filma, ter izborom najboljših aktualnih žanrskih filmov z vsega sveta, zato vabljeni v Ormož in Ljutomer na 18. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih