Netflix predlogi: Veliko izvirnih zgodb

V mesecu marcu imamo za vas nove predloge na pretočni platformi Netflix. Našli boste veliko novih in starih filmov, vse od izvirnih zgodb pa tja do večnih klasik. Prebrskali smo celotno ponudbo in za vas izpostavili tisto najboljše in najbolj aktualno za ogled.

Preverite najnovejšo Netflix ponudbo:

Filmi

Damsel

Igrajo: Millie Bobby Brown, Ray Winstone, Nick Robinson, Shohreh Aghdashloo, Angela Bassett, Robin Wright

Kratek opis: Damsel je najnovejše sodelovanje med Netflixom in Millie Bobby Brown. Slednja v filmu igra poslušno deklico, ki se odloči poročiti s čednim princem, a kmalu ugotovi, da to vendarle ne bo tako preprosto. Postane namreč žrtev starodavne kraljeve zamere in vse skupaj naenkrat postane zanimivo. Igralsko zasedbo dopolnjujejo sama znana imena, film pa bi priporočali ljubiteljem fantazije in romantike.

Spaceman

Igrajo: Adam Sandler, Carey Mulligan, Kunal Nayyar, Lena Olin, Isabella Rossellini, Paul Dano

Kratek opis: Spaceman je najnovejše sodelovanje med Netflixom in Adamom Sandlerjem. Film je precej težko opredeliti, še težje pa opisati. Gre namreč za kombinacijo večih različnih žanrov, ki tvorijo edinstveno celoto, ki je nismo še nikoli videli in občutili. In prav občutki so tisti na katere najbolj igra film. Predstavi nam malce satirično prikazano misijo onkraj vesolja, kamor se poda glavni lik, nato pa se hitro prelevi v avanturistično iskanje samega sebe z izjemno dramatičnim zaključkom. Na samotni poti spozna marsovca v obliki pajka ter z njim spoznava sebe, človeštvo in ljubljene okrog sebe. Precej bizarno, kajne? No, v filmu vse dobi smisel. Celo nekaj več. Dostavi izjemno zanimivo pustolovščino, kakršne zagotovo še nismo videli.

Celotno recenzijo filma najdete tukaj.

Smile

Igrajo: Sosie Bacon, Jessie T. Usher, Kyle Gallner, Kal Penn, Rob Morgan

Kratek opis: Smile oz. Nasmeh je relativno sveža grozljivka, ki je še nedavno burila duhove po kinodvoranah ter socialnih omrežjih. Srhljiva zasnova filma in izjemen marketing sta poskrbela za to, da so si “nasmeh” zapomnili prav vsi v času predvajanja filma. Priporočamo ljubiteljem grozljiv.

Celotno recenzijo filma najdete tukaj.

Black Phone

Igrajo: Mason Thames, Madeleine McGraw, Jeremy Davies, James Ransone, Ethan Hawke

Kratek opis: Črni telefon oz. Black Phone je še ena »sveža« grozljivka, katera nosi podnaslov “nikoli ne govori z neznanci”. Na čelu filma je Ethan Hawke, ki igra psihopatskega morilca Grabeža. Film je bil upodobljen za filmska platna po kratki zgodbi avtorja Joeja Hilla, projekt pa je prevzel režiser prvega filma Dr. Strange, Scott Derrickson. Film je delno psihološki triler, saj nas vseskozi pripravlja na naslednjo veliko stvar, ki se bo zgodila. Na koncu doživimo velik razplet in napetost nekoliko spusti. Točno tako kot mora biti pri takšnih filmih. Uspeh prvega filma je povzročil, da že snemajo nadaljevanje.

Celotno recenzijo filma najdete tukaj.

Belfast

Igrajo: Caitríona Balfe, Judi Dench, Jamie Dornan, Ciarán Hinds, Colin Morgan, Jude Hill

Kratek opis: Belfast je komična drama o odraščanju na Severnem Irskem v času velikega konflikta leta 1969. Režiser Kenneth Branagh pravi, da je to najbolj osebna zgodba, ki jo je kadarkoli posnel in rezultat je odličen film, ki se vas bo globoko dotaknil. Na podelitvi oskarjev je prejel zlati kipec za najboljšo zgodbo in s to izbiro se vsekakor moramo strinjati, saj se vas bo nedvomno dotaknil.

Celotno recenzijo filma najdete tukaj.

Serije

The Gentelman

Igrajo: Theo James, Kaya Scodelario, Daniel Ings, Joely Richardson, Vinnie Jones, Giancarlo Esposito, Ray Winstone

Kratek opis: The Gentelman je nova TV serija Guyja Ritchieja, ki je nedavno posnel tudi istoimenski film. Ker je bilo zanimanje o dodatni zgodbi iz tega sveta precej veliko, je Netflix plačal gromozansko vsoto, da Ritchie za njihovo platformo pripravi serijo s podobno tematiko in karseda istim tonom. Zdi se, da mu je uspelo, saj so prva mnenja univerzalno pozitivna.

3 Body Problem

Igrajo: Jovan Adepo, John Bradley, Rosalind Chao, Liam Cunningham, Eiza González, Jess Hong, Marlo Kelly, Alex Sharp, Sea Shimooka, Zine Tseng, Saamer Usmani, Benedict Wong, Jonathan Pryce

Kratek opis: 3 Body Problem spremlja znanstvenico, ki je bila vpoklicana v vojsko in poslana v vojaško oporišče, kjer se ukvarja s komuniciranjem z Nezemljani. Ustvarjalci serije so David BenioffD.B. Weiss in Alexander Woo. Prva dva poznamo po njunem delu pri Igri prestolov, medtem ko je Woo najbolj znan kot soustvarjalec druge sezone serije The Terror. 3 Body Problem spominja na Foundation Isaaca Asimova, saj skače naprej in nazaj skozi čas, raziskuje posledice odločitev človeštva, hkrati pa v zgodbo vpleta zapleteno fiziko in matematično teorijo. Odzivi so pozitivni, saj je takoj po svojem izidu prevzela status številke ena na platformi.

Yellowjackets

Igrajo: Melanie Lynskey, Tawny Cypress, Ella Purnell, Sophie Nélisse, Jasmin Savoy Brown, Sophie Thatcher, Samantha Hanratty, Steven Krueger, Warren Kole, Christina Ricci, Juliette Lewis, Courtney Eaton, Liv Hewson, Kevin Alves, Simone Kessell, Lauren Ambrose

Kratek opis: Yellowjackets je ena bolj priljubljenih TV serij v ZDA in prvi dve sezoni sta zdaj tudi na platformi Netflix. Zgodba govori o zelo nadarjeni srednješolski nogometni ekipi, ki preživi letalsko nesrečo globoko v kanadski divjini. Serija od samega začetka svojega predvajanja spada med najboljše znotraj svojega žanra in zdaj je na voljo tudi gledalcem Netflixa.

Iron Reign

Igrajo: Eduard Fernández, Chino Darín, Jaime Lorente, Natalia de Molina, Sergi López, Enric Auquer

Kratek opis: Dogajanje, postavljeno v pristanišče Barcelone, sledi nadzoru nad nezakonitim tovorom, ki ga izvaja lastnik glavnega pristaniškega terminala Joaquín Manchado, in vojni tolp, ki se začne po nesreči in izgubi zaloge kokaina. Ljubitelji serije Money Heist boste takoj opazili Jaimeja Lorenteja. Priporočamo ljubiteljem kriminalnih dram.

Full Swing

Kratek opis: Ustvarjalci serije F1: Drive to Survive so hitro uvideli uspešnost tega formata in razširili svoje delovanje na tenis (s serijo Break Point) in nato še na golf s serijo Full Swing. Malo dokumentarec, malo resničnostni šov, malo realnost, Full Swing prikaže kako zahtevno je dandanes biti poklicni golfist. Druga sezona pod drobnogled vzame lansko sezono, ki velja za najbolj turbulentno v zgodovini športa. Ne bodite presenečeni, če boste po ogledu postali navdušenci tega športa.

Želimo vam prijeten ogled in obilo užitkov!

Viri slik: Netflix

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih