Netflix predlogi – september 2023: One Piece prvi uspešen pri adaptaciji animeja

V mesecu septembru imamo za vas nove predloge na pretočni platformi Netflix. Našli boste veliko novih in starih filmov, vse od izvirnih zgodb pa tja do večnih klasik. Prebrskali smo celotno ponudbo in za vas izpostavili tisto najboljše in najbolj aktualno za ogled v septembru 2023.

Preverite najnovejšo Netflix ponudbo:

Filmi

They Cloned Tyrone

Žanr: znanstvenofantastična komedija
Režija: Juel Taylor
Igrajo:
John Boyega, Teyonah Parris, Jamie Foxx

Kratek opis: Film sledi zgodbi Fontainea, trgovca z drogami, ki živi v predmestju imenovanem Glen. Njegovo življenje je polno težav, vključno z dolgom od svojega kupca Slicka Charlesa, vendar se stvari zapletejo, ko Fontaine doživi nepričakovan napad in posledično smrt. Naslednji dan se pojavi živ in brez spomina na prejšnji dogodek. Skupaj s Slickom in Yo-Yom raziskujejo skrivnostno laboratorijsko operacijo, ki vključuje kloniranje in nadzor nad prebivalci Glena. Film raziskuje teme eksperimentiranja na revnih in temnopoltih skupnostih ter skrivnostnih manipulacij nad ljudmi. Fontaine in njegovi prijatelji se odločijo razkriti to zlonamerno operacijo in ustaviti ta načrt.

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Žanr: komedija
Režija: Sammi Cohen
Igrajo: Idina Menzel, Jackie Sandler, Adam Sandler, Sadie Sandler, Sunny Sandler, Samantha Lorraine, Dylan Hoffman

Kratek opis: Stacy Friedman sanja o popolnem bat mitzvahu, vendar se sooča z izzivi, ko se njeno prijateljstvo z Lydio zaplete zaradi simpatije do fanta Andyja. Njena prizadevanja za popolnost jo pripeljejo do smešnih in nepričakovanih situacij, ki bodo preizkusile njeno prijateljstvo in družinske odnose. Gre za Adam Sandler komedijo, ki jo je tudi sam produciral. Film raziskuje odraščanje, prijateljstvo in iskanje lastne identitete v času pomembnega judovskega obreda.

Rocketman

Žanr: biografski
Režija: Dexter Fletcher
Igrajo: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden, Bryce Dallas Howard

Kratek opis: Rocketman je biografski film o glasbeniku Eltonu Johnu, ki ga izvrstno upodobi Taron Egerton. Vsekakor eden boljših glasbenih filmov zadnjih nekaj let ob katerem boste zapeli prenekatere uspešnice Eltona Johna. Film je bil zelo pozitivno sprejet, Egerton pa je dobil številne nagrade za svojo predstavo.

Serije

One Piece

Žanr: fantazijska pustolovščina
Igrajo: Iñaki Godoy, Emily Rudd, Mackenyu, Vincent Regan, Jeff Ward, Morgan Davies, Jacob Romero Gibson, Taz Skylar

Kratek opis: Netflixova adaptacija animeja One Piece je uspešna serija, ki zajame čarobnost sobotnih jutranjih risank iz otroštva. Zgodba sledi pustolovščinam brezskrbnega Luffya in njegove druščine, ki iščejo legendarni zaklad One Piece. Serija prinaša zabavo, impresivno produkcijo in prepoznavno estetiko, čeprav so nekateri elementi izvirnega izvora morali biti spremenjeni za televizijo. Kljub temu ostaja zvesta duhu izvirnika, z obilico humorja, akcije in likov, ki jih boste vzljubili.

Painkiller

Žanr: drama
Režija: Peter Berg
Igrajo:
Uzo Aduba, Matthew Broderick, Taylor Kitsch, Dina Shihabi, West Duchovny, Carolina Bartczak

Kratek opis: Serija Painkiller je ameriška dramska miniserija, ustvarjena za Netflix, ki temelji na članku ” The Family That Built an Empire of Pain” in knjigi “Pain Killer: An Empire of Deceit and the Origin of America’s Opioid Epidemic”. Serija s šestimi epizodami osvetljuje rojstvo krize opioidov, s poudarkom na podjetju Purdue Pharma, ki ga je lastila družina Sackler, in je bila proizvajalec zdravila OxyContin. Družino Sackler so opisali kot “najbolj zlobno družino v Ameriki” in “najslabše preprodajalce drog v zgodovini”.

Disenchantment

Žanr: fantazijski
Režija: Matt Groening
Glase so dali: Abbi Jacobson, Eric André, Nat Faxon, John DiMaggio, Tress MacNeille

Kratek opis: Disenchantment je ameriška animirana humoristična serija Matta Groeninga, postavljena v srednjeveško fantazijsko kraljestvo Dreamland. Serija se odlikuje kot prva Groeningova produkcija, ki je izšla izključno na pretočnih platformah; prej je ustvaril seriji “Simpsonovi” in “Futurama” za Fox. Sledi zgodbi princese Beane, njenemu vilinskemu prijatelju Elfu in uničujočemu demonu Luciju. Serija je prejela pozitivne ocene in v petih delih raziskuje Dreamland ter razkriva mitološke skrivnosti.”

Top Boy

Žanr: kriminalka
Režija: Ronan Bennett
Igrajo: Ashley Walters, Kane Robinson, Malcolm Kamulete, Giacomo Mancini, Shone Romulus

Kratek opis: Top Boy je britanska kriminalna dramska serija, ki jo je ustvaril in napisal Ronan Bennett. Serija se odvija na izmišljenem naselju Summerhouse v londonskem okrožju Hackney ter se osredotoča na dva preprodajalca mamil, Dushane (Ashley Walters) in Sully (Kane Robinson). S 26 epizodami v štirih sezonah je serija, ki je prvo dve seriji oddajala na Channel 4, naletela na kritično priznanje zaradi svoje igre, tematike, realizma, pisanja in glasbe. Po zanimanju kanadskega reperja Drakea je Netflix leta 2017 napovedal ponovno oživitev serije, ki je premiero doživela na Netflixu v letih 2019 in 2022.

Class Act

Žanr: biografski
Ustvarjalca:
Olivier Demangel in Tristan Séguéla
Igrajo:
Mark Lewis, Ivan Murphy, Laurent Laffite, Fabrice Luchini

Kratek opis: Serija temelji na znanem francoskem poslovnežu in politiku Bernardu Tapieju. Raziskuje zapletene vidike njegovega življenja, preučuje njegov vzpon v javni sferi in njegovo kontroverzno podobo. V glavni vlogi nastopa Laurent Lafitte, poleg njega pa številni drugi igralci, ki igrajo ključne stranske like. Serijo režirata priznana filmska ustvarjalca Olivier Demangel in Tristan Séguéla.

Sex Education S4

Igrajo: Asa Butterfield, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Emma Mackey, Connor Swindells, Kedar Williams-Stirling, Alistair Petrie

Kratek opis: Ena najbolj priljubljenih serij na Netflixu, Sex Education, se vrača z zadnjo sezono, ki bo na voljo 21. septembra. Četrta sezona serije se odvija po zaprtju srednje šole Moordale, kar pomeni, da se Otis in Eric soočata s povsem novim začetkom na Cavendish Sixth Form College. Otis je živčen zaradi ustanovitve svoje nove klinike, medtem ko Eric upa, da ne bosta spet izpadla luzerja.

Želimo vam prijeten ogled in obilo užitkov!

Viri slik: Netflix

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih