Netflix predlogi - november 2023: Top ponudba filmov in serij

V mesecu novembru imamo za vas nove predloge na pretočni platformi Netflix. Našli boste veliko novih in starih filmov, vse od izvirnih zgodb pa tja do večnih klasik. Prebrskali smo celotno ponudbo in za vas izpostavili tisto najboljše in najbolj aktualno za ogled v novembru 2023.

Preverite najnovejšo Netflix ponudbo:

Filmi

The Killer

Žanr: psihološki triler
Režija: David Fincher
Igrajo:
Michael Fassbender, Tilda Swinton, Charles Parnell

Kratek opis: The Killer spada med ene od najtežje pričakovanih filmov letošnjega leta, saj gre za novi celovečerec zdaj že kultnega režiserja Davida Fincherja, ki se je zadnje desetletje spogledoval z mnogimi žanri, tokrat pa se vrača nazaj v vode temačnega psihološkega trilerja, s katerim se je nenazadnje tudi proslavil. Film je več kot vzpodbudna režiserjeva vrnitev v žanr psiholoških trilejev. Četudi ne dosega vrhunskosti mojstrovin kot sta Se7en in Zodiac, gre še vedno za zelo napeto, dinamično in na trenutke duhovito mojstrovino suspenza, ki jo ne gledalci ne bi smeli zamuditi.

Celotno recenzijo filma najdete tukaj.

Pain Hustlers

Žanr: kriminalna drama
Režija: David Yates
Igrajo: Emily Blunt, Chris Evans, Andy Garcia

Kratek opis: Pain Hustlers je najnovejša kriminalna drama, posneta po resničnih dogodkih. V glavnih vlogah sta karizmatična Emily Blunt in Chris Evans, film pa nam daje vpogled v grozljiv začetek opiodne krize v ZDA. Posnet je zelo dinamično, tempo filma je hiter, podobno kot v Volku iz Wall Streeta, vendar ne doseže veličine tistega filma. Še vedno je zgodba dovolj pomembna, da si jo je vredno ogledati.

Nyad

Žanr: biografska športna drama
Režija: Elizabeth Chai Vasarhelyi, Jimmy Chin
Igrajo: Annette Bening, Jodie Foster, Rhys Ifans

Kratek opis: Nyad je športna biografska drama o legendarni ameriški maratonski plavalki Diani Nyad in njenem neverjetnem podvigu, ko je pri 60. letih (!) kot prva oseba preplavala razdaljo od Kube do Floride. V glavni vlogi je izvrstna Annette Bening, nič kaj slabša pa nista niti Jodie Foster in Rhys Ifans. Navdihujoča zgodba, ki vas bo dvignila iz kavča.

Old Dads

Žanr: komedija
Režija: Bill Burr
Igrajo: Bill Burr, Bobby Cannavale, Bokeem Woodbine

Kratek opis: Old Dads je nova Netflix komedija z ostrim črnim humorjem, ki krasi idejnega vodjo projekta Billa Burra, uspešnega stand-up komika, ki je znan po namazanem jeziku. Film ima nekaj izredno smešnih prizorov in se presenetljivo dobro zaključi. V kolikor ste ljubitelji komika, boste v filmu zagotovo uživali.

Rustin

Žanr: biografska drama
Režija: George C. Wolfe
Igrajo:
Colman Domingo, Chris Rock, Jeffrey Wright, Audra McDonald

Kratek opis: Rustin je nova biografska drama o borcu za državljanske pravice Bayardu Rustinu.  V glavni vlogi je fenomenalni Colman Domingo, katerega mnogi vidijo v ožjem krogu favoritov na prihajajočih oskarjih. Med producenti filma sta tudi zakonca Obama, zato pričakujete velik pomp ob izidu v petek 17. novembra.

Serije

The Fall of the House of Usher

Igrajo: Carla Gugino, Bruce Greenwood, Mary McDonnell, Henry Thomas, Kate Siegel, Rahul Kohli, Samantha Sloyan, T’Nia Miller, Zach Gilford, Willa Fitzgerald, Michael Trucco, Katie Parker, Sauriyan Sapkota, Matt Biedel, Crystal Balint, Ruth Codd, Kyliegh Curran, Carl Lumbly, Mark Hamill

Kratek opis: The Fall of the House of Usher je nadaljevanka, ki se bo – če se že ni – zapisala z zlatimi črkami v zgodovino malih ekranov. Ne samo, da je Mike Flanagan z njo ustvaril čudovit, ganljiv, tragičen in srhljiv poklon enemu od najbolj vplivnih literarnih mojstrovih vseh časov, ampak hkrati tudi dokazal, da je tudi v žal še vedno nekoliko podcenjenem žanru grozljivk ogromno prostora za izdelke z močno avtorskim pečatom in drzno umetniško vizijo. 

The Fall of the House of Usher je po našem mnenju najboljša nova serija leta 2023.

All the Light We Cannot See

Igrajo: Aria Mia Loberti, Hugh Laurie, Mark Ruffalo, Louis Hofmann, Lars Eidinger, Marion Bailey

Kratek opis: Serija All the Light We Cannot See spremlja življenje dveh najstnikov na vrhuncu druge svetovne vojne: Marie-Laure, slepe Francozinje in Wernerja Pfenniga, nemškega fanta, ki se je moral pridružiti nacističnemu režimu in se boriti zanj. Serija ima izjemno igralsko zasedbo ter visok proračun, kar se vidi, saj je narejena na izredno visokem nivoju. Priporočamo vsem ljubiteljem vojnih dram.

The Tailor

Igrajo: Çağatay Ulusoy, Şifanur Gül, Salih Bademci, Olgun Şimşek

Kratek opis: Serija The Tailor temelji na vrhuncu izkušenj psihiatrovega pacienta. Sledi Peyamiju Dokumacıju, mlademu in slavnemu krojaču, ki je od svojega dedka podedoval talent in uspešno podjetje. S smrtjo svojega dedka Peyami pripelje svojega očeta Mustafo, ki je njegova največja skrivnost in ima otroško inteligenco, v jedro svojega življenja v Istanbulu in mora skrbeti zanj, ne da bi kdo izvedel resnico. Esvet, ki beži pred zlorabo z Dimitrijem, se skrivnostno pojavi v življenju Peyamija in Mustafe s svojimi skrivnostmi.

Bodies

Igrajo: Jacob Fortune-Lloyd, Shira Haas, Amaka Okafor, Kyle Soller, Greta Scacchi, Tom Mothersdale, Michael Jibson, Stephen Graham

Kratek opis: Zgodba serije Bodies se začne s pojavom trupla na Longharvest Lane v Londonu. Ta dogodek se zgodi na isti lokaciji v štirih različnih letih – 1890, 1941, 2023 in 2053 – in vodi do štirih različnih detektivskih preiskav. Odkritja bodo presenetila tudi tiste najbolj dovzetne. Britanska kriminalna serija bo navdušila vse ljubitelje futurističnih zgodb.

Life on Our Planet

Kratek opis: Serija Life on Our Planet se osredotoča na evolucijski cikel planeta Zemlje in vsega, kar na njej prebiva. S svojim žametnih glasom zgodbo pripoveduje Morgan Freeman, ustvarjalci pa so se poslužili dobre mere CGI učinkov, da so kar se da avtentično prikazali čas tudi do dva milijona let nazaj. Vsekakor nekaj za ljubitelje zgodovine in biologije.

Želimo vam prijeten ogled in obilo užitkov!

Viri slik: Variety

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih