Netflix filmska in TV priporočila za februar

Februar prinaša nove filme in TV serije na spletni platformi Netflix. Preverili smo osveženo ponudbo in za vas poiskali nekaj ogleda vrednih predlogov.

Filmi

Home Team (2022, 1h 35min, komedija)

Igrajo: Kevin James, Taylor Lautner, Rob Schneider, Jackie Sandler in Tait Blum

Režija: Charles Kinnane, Daniel Kinnane

Kratek opis: Home Team je športna komedija o bivšem glavnem trenerju NFL ekipe New Orleans Saints, Seanu Paytonu. Slednji velja za enega najboljših NFL trenerjev vseh časov in za njim je odlična kariera (nekaj tednov nazaj se je upokojil). Tudi sam je sodeloval pri scenariju in snemanju filma, kar pomeni, da so dogodki realno prikazani. V glavni vlogi je Kevin James. Film je izdala produkcijska hiša Adama Sandlerja, služi pa kot dobro ogrevanje pred prihajajočim Superbowlom.

Munich – The Edge of War (2021, 2h 10min, drama)

Igrajo: Jeremy Irons, George MacKay, Jannis Niewöhner, Sandra Hüller, Liv Lisa Fries, August Diehl, Jessica Brown Findlay, Anjli Mohindra, Ulrich Matthes

Režija: Christian Schwochow

Kratek opis: Munich – The Edge of War je nemško-britanski zgodovinski film, ki temelji na romanu Munich Roberta Harrisa. Govori o britanskem diplomatu, ki potuje v München tik pred začetkom druge svetovne vojne. Tam sreča nekdanjega sošolca, ki pa ni na isti strani, saj dela za nemške sile. V glavnih vlogah so Jeremy Irons, George MacKay in Jannis Niewöhner. V kolikor ste ljubitelji vojnih oz. zgodovinskih filmov, je Munich – The Edge of War odlična izbira.

The Royal Treatment (2022, 1h 36min, romantična komedija)

Igrajo: Laura Marano, Mena Massoud

Režija: Rick Jacobson

Kratek opis: The Royal Treatment je prisrčna romantična komedija o mladi frizerki Izzy, ki v New Yorku dobi priložnost za delo na poroki princa. V glavni vlogi je Laura Marano, očarljivi princ pa je Mena Massoud. Kot verjetno pravilno predvidevate, med njima seveda preskoči iskrica, razplet pa si poglejte sami. Klasična romantična komedija ob kateri se boste za uro in pol odklopili ter nasmejali, hkrati pa učvrstili življenjske prioritete.

My Best Friend Anne Frank (2021, 1h 43min, drama)

Igrajo: Aiko Beemsterboer, Josephine Arendsen

Režija: Ben Sombogaart

Kratek opis: My Best Friend Anne Frank je nizozemska drama o prijateljstvu med Ano Frank in Hanneli Goslar. V glavnih vlogah sta Aiko Beemsterboer in Josephine Arendsen. Film je režiral Ben Sombogaart, temelji pa na spominih Goslarjeve in je tudi predstavljen iz njene perspektive. Je prvi nizozemski film o Ani Frank, ki je zadnja leta svojega življenja preživela v Amsterdamu, kjer danes najdemo tudi njen muzej.

The Tinder Swindler (2022, 1h 54min, dokumentarni)

Igrajo: /

Režija: Felicity Morris

Kratek opis: The Tinder Swindler je dokumentarni film o pasteh in prevarah, ki se dogajajo na spletu. Tokrat se osredotočamo na aplikacijo za zmenke Tinder, ki je trenutno globalno najbolj priljubljena aplikacija na tem področju. Govori o moškem, ki je preko prevar oškodoval številne ženske za več milijonov dolarjev. Zelo zanimiv dokumentarec, ki vam bo dal misliti.

Passing (2021, 1h 38min, drama)

Igrajo: Tessa Thompson, Ruth Negga, André Holland, Bill Camp, Gbenga Akinnagbe, Antoinette Crowe-Legacy, Alexander Skarsgård

Režija: Rebecca Hall

Kratek opis: Passing je črno-bela drama, ki dobiva vedno več pozornosti pred začetkom podeljevanja nagrad. Temelji na istoimenskem romanu, film pa je v svojem režijskem prvencu režirala igralka Rebecca Hall. V ospredju zgodbe so Tessa Thompson, André Holland in Ruth Negga. Film govori o »svetlih« temnopoltih v 20-tih letih prejšnjega stoletja, ki so se zaradi svojih mešanih korenin lahko predstavljali kot belopolti. To jim je takrat omogočalo bistveno višjo kvaliteto življenja. Ruth Negga je resno v igri za oskarja v kategoriji najboljše stranske igralke, kar je še en dodaten razlog zakaj film močno priporočamo.

Serije

Ozark (zadnja sezona, 7 epizod)

Igrajo: Jason Bateman, Linda Linney, Julia Garner, Sofia Hublitz, Skylar Gaertner, Lisa Emery, Charlie Tahan, Felix Solis

Kratek opis: Zadnja, četrta sezona popularne serije Ozark vsebuje 14 epizod, največ do zdaj, in je razdeljena v dva dela. Pred kratkim smo dobili prvih 7 epizod. Po razburljivem koncu tretje sezone pot nadaljujemo tam, kjer smo ostali. Videli bomo ali se lahko družina Byrde uspešno izogne katastrofalnim posledicam in kako se bo zaključila njihova zgodba.

The Sinner (zadnja sezona, 8 epizod)

Igrajo: Alice Kremelberg, Michael Mosley, Frances Fisher, Cindy Cheung, Ronin Wong, Neal Huff, David Huynh, Joe Cobden, Kim Roberts

Kratek opis: The Sinner po štirih sezonah končuje svojo pot. Serija, ki je bila sprva mišljena kot miniserija, je doživela tako dobre kritične odzive in kultno podporo, da so enostavno morali nadaljevati z ustvarjanjem. Zadnja sezona je že na voljo na Netflixu in vsebuje 8 epizod. Za vse ljubitelje kriminalk je ogled obvezen.

After Life (zadnja sezona, 6 epizod)

Igrajo: Ricky Gervais, Diane Morgan, Tom Basden, Tony Way, Mandeep Dhillon, Ashley Jensen, David Bradley, Kerry Godliman, Penelope Wilton, David Earl, Joe Wilkinson, Jo Hartley, Roisin Conaty, Tim Plester, Paul Kaye

Kratek opis: Tudi After Life zaključuje svojo pripoved. Zelo popularna serija z Rickyem Gervaisom v glavni vlogi je tekom treh sezon ugotavljala, kako se soočati z izgubo bližnjega in po tem dogodku najti smisel za življenje. Vedno smešni Gervais je pokazal svojo nežno plat in serija je konstantno imela visoke ocene gledalcev in kritikov. Priporočamo.

To je le nekaj predlogov. V Netflixovi bogati knjižnici boste našli številne klasike, kot tudi nove zanimive projekte, tako na področju filmov kot TV.

Želimo vam prijeten ogled in obilo užitkov!

Viri slik: Variety

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih