Nastaja nov film iz franšize Osmi potnik

Oboževalci franšize Osmi potnik (Alien) se lahko veselijo novice. Studio 20th Century Studios je kot podstudio Disneya potrdil, da se bo z 9. marcem pričelo snemanje novega dela Osmega potnika. To bo že deveti film v franšizi. Kaj vse vemo o prihajajoči ZF grozljivki?

Osmi potnik iz leta 1979, ki ga je režiral in ustvaril Ridley Scott, je legendaren. Enak status uživa nadaljevanje Osmi potnik 2 (Aliens) iz leta 1986, ki ga je režiral James Cameron. Tretji film je pripadel Davidu Fincherju, vsekakor pa spada med filme z najtežjo produkcijo. Potem smo dobili še četrti film v originalni seriji, ki je leta 1997 zaključil zgodbo Ellen Ripley (Sigourney Weaver).

Z začetkom novega tisočletja sta prispeli nadaljevanji Alien proti Predatorju, ki nista navdušili. Leta 2012 pa se je Ridley Scott vrnil s Prometejem, ki je naletel na mešane odzive predvsen zaradi »zapletenosti« zgodbe in promocije, ki ni slonela na povezavi z legendarno franšizo. Že nadaljevanje Prometeja je nosilo naslov Osmi potnik: Zaveza (Alien: Covenant) in naletelo na še slabše odzive. Vseskozi se je ugibalo, ali bo studio pristal na ideje Neila Bloomkampa (Okrožje 9, Elizij), ki je enako poznan po svoji želji in konceptih o morilskem vesoljcu, kot pa svojih novejših filmih.

Osmi potnik: Romulus pričel s produkcijo

Zdaj nam je jasno vse. Deveti film bo režiral Fede Alvarez, ki je v preteklosti posnel filme Zlobni mrtveci (Evil Dead, 2013), Ne Dihaj! (Don’t Breathe, 2016) in Dekle v pajkovi mreži (The Girl in the Spider’s Web, 2018). Trenutni naslov filma je Alien: Romulus.

Igralsko zasedbo sestavljajo David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced, Spike Fearn in Aileen Wu. Najbolj pa navdušuje dejstvo, da bo med producenti tudi Ridley Scott. Poleg njega še Michael Pruss, Brent O’Connor, Elizabeth Cantillon in Tom Moran.

Zgodba prihajajočega Aliena je v osnovi že znana

Skupina mladih se na tujem svetu najde v bitki za življenje, ko jim grozi najbolj grozljiva življenjska oblika v vesolju. In saj veste: »V vesolju vas nihče ne sliši kričati«. Skoraj istočasno s filmom pa bo nastajala serija, ki bo prikazovala čas pred nastopom Ellen Ripley in prvih filmov v franšizi. Kljub sočasni izdelavi, serija s filmom ne bo povezana.

V vesolju vas nihče ne sliši kričati

Mi vsekakor nestrpno pričakujemo prihod deveta filma iz franšize Osmi potnik, za katero je v zadnjih letih nekoliko padlo povpraševanje. Kaj pravite vi? Se veselite novega filma iz franšize Osmi potnik ali so vas zadnji filmi razočarali do te mere, da ni več navdušenja? Bo Osmi potnik: Romulus vrnitev k izvorni ideji? 

Poiščite nas na družbenih omrežjih