Napovedan nov Star Trek

Med vsemi nadaljevanji, predelavami in obujanjih kultnih filmov in starih franšiz smo že skoraj mislili, da nam bo Star Trek ostal dolžan z celovečernim filmom. Po zaključeni zadnji trilogiji s Star Trek Beyond iz leta 2016 smo sicer dobili še serijsko nadaljevanje Star Trek Discovery, Picard in Lower Decks, vedeli in napovedali pa bi lahko tudi, da bomo slej kot prej dobili tudi novo filmsko različico.

Iz malih ekranov na velika platna

Franšiza je sicer na malih ekranih zelo uspešna, vendar pa trilogija ni bila pretiran finančni hit. Producenti iz Paramounta Pictures zato že od zaključka trilogije iščejo nove načine in metode, kako bi znova zagnali franšizo ter ustvarili nov veliki filmski/prodajni uspeh.

Razvoj 4 dela, naj bi prevzel celo režiser Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction, Django Unchained), vendar naj bi projekt hitro opustil, saj se producenti naj nebi strinjali z njegovimi novimi smernicami in vizijami. Nato naj bi se nadaljevanja lotil Noah Hawley, znan kot pisec serij kot sta naprimer Fargo in Legion. Vendar je tudi ta projekt hitro opustil.

V tretje gre rado

Sedaj pa je pisanje zgodbe prevzela Kalinda Vazquez. Upamo, da bo tokrat delo naletelo plodna tla, in da bo franšiza zopet lahko zaživela in doživela pravo – dobro nadaljevanje. Pisateljica se je sicer že podpisala pod zgodbo serijske različice Star Trek Discovery, zato lahko že vsaj malo pričakujemo kakšen ton bo imelo četrto nadaljevanje. Četudi ne poznamo nobenih podrobnosti, pa zagotovo ne pričakujemo zmazka kot ga je ustvaril večni tekmec Star Wars.  

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih