Najboljši filmi prve polovice leta 2024

Prva polovica leta 2024 je za nami, zato smo v uredništvu Filmologije strnili svoje vtise in za vas pripravili nabor najboljših filmov leta 2024 do zdaj. Naši okusi so precej različni, zato je končni seznam filmov precej zanimiv. Upoštevali smo filme, ki so izšli leta 2024, kot tudi tiste, ki so morda v tujini premiero doživeli nekoliko prej, a so pri nas bili deležni redne distribucije šele v letošnjem letu. Za vas smo izbrali najboljše filme prve polovice leta 2024.

Leto 2024 je že postreglo s številnimi izvrstnimi filmi, prenekateri veliki naslovi pa še sledijo v drugi polovici leta. Vsak od nas v uredništvu je imel nalogo sestaviti svoj seznam TOP 3 najboljših filmov prve polovice leta 2024: prvi film prejme 5 točk, drugi 3 točke in tretji 2 točki.

Na koncu smo vse oddane točke sešteli in sestavili TOP 5 filmov prve polovice leta 2024 po mnenju naše ekipe. V primeru, ko imata dva filma enako število točk je višje uvrščen tisti, ki ima višjo posamezno uvrstitev na katerem od seznamov.

Oglejte si naše glasove:

Dune fight
 1. Dune: peščeni planet, 2. del (5 točk)
 2. Državljanska vojna (3 točke)
 3. Izzivalci (2 točki)
Dune Part Two naslovna
 1. Dune: peščeni planet, 2. del (5 točk)
 2. Državljanska vojna (3 točke)
 3. Furiosa: Del sage Pobesneli Max (2 točki)
Furiosa
 1. Furiosa: Del Sage pobesneli Max (5 točk)
 2. Dune: peščeni planet, 2. del (3 točke)
 3. Državljanska vojna (2 točki)
 1. In a Violent Nature (5 točk)
 2. Dune: peščeni planet, 2. del (3 točke)
 3. The Devil’s Bath (2 točki)
Dune 2 Butler Lea
 1. Dune: peščeni planet, 2. del (5 točk)
 2. Vrvež v moji glavi 2 (3 točke)
 3. Izzivalci (2 točki)

Natanael Merzel

 1. Furiosa: Del sage Pobesneli Max (5 točk)
 2. Izzivalci (3 točke)
 3. Dune: peščeni planet, 2. del (2 točki)

Hana Pohajda

The Boy and the Heron
 1. Fant in čaplja (5 točk)
 2. Dune: peščeni planet, 2. del (3 točke)
 3. Izzivalci (2 točki)

Najboljši filmi prve polovice leta 2024 po mnenju uredništva Filmologije

5. In a Violent Nature & Fant in čaplja (5 točk)

Peto mesto si delita najboljša filma leta po mnenju našega filmskega kritika Vida ter naše grafične oblikovalke Hane. Vid pravi, da je presežek leta 2024 (zaenkrat) In a Violent Nature. Več o filmu si lahko preberete v priporočilu. Hana pravi, da je najboljša stvar, ki jo je videla, japonski animirani film mojstra Hayaa Miyazakija, Fant in čaplja. Več smo zapisali v naši recenziji.

4. Državljanska vojna (8 točk)

Alex Garland ne izda filma vsako leto, zato je vsak njegov izdelek toliko več vreden, saj velja za izjemnega filmarja. Tudi s filmom Državljanska vojna ni razočaral. Odlična in napeta zgodba z močno družbeno kritiko. Več smo zapisali v naši recenziji.

3. Izzivalci (9 točk)

Izzivalci je najnovejši film italijanskega filmarja Luce Guadagnina, ki zelo deli gledalce, a ga naša ekipa očitno dovolj obožuje, da je pristal na tretjem mestu. Kdor si ga je ogledal, ve zakaj. Več smo zapisali v naši recenziji.

2. Furiosa: Del sage Pobesneli Max (12 točk)

Najnovejši del sage Pobesneli Max, film Furiosa, sta tako Žiga Š. kot Natanael postavila na prvo mesto. George Miller je dostavil ogleda vredno predzgodbo, ki ima spektakularne akcijske sekvence. Več smo zapisali v naši recenziji.

1. Dune: peščeni planet, 2. del (26 točk)

Z naskokom najboljši film leta 2024 po mnenju naše ekipe je Dune: peščeni planet, 2. del. Edini film, ki smo ga prav vsi imeli v svojih TOP 3 in na kar treh listah je pristal na prvem mestu (Nikola, Nejc, Žiga K.). Filmska perfekcija, ki bo zelo verjetno ostala na prvem mestu tudi po koncu polnega koledarskega leta, v naših srcih pa še mnogo dlje. Več smo zapisali v naši recenziji.

Dune 2 messiah

To je naš izbor najboljših filmov za prvo polovico leta 2024. Zahvaljujemo se vsem, ki redno prebirate naše prispevke. Veseli smo vsakega vašega komentarja in našo zgodbo nadaljujemo tudi naprej.

Poiščite nas na družbenih omrežjih