Najboljša možna kvaliteta Oppenheimerja na voljo v zgolj 30 kinodvoranah na svetu

Oppenheimer je eden najbolj pričakovanih filmov leta 2023. Nova stvaritev Christopherja Nolana je že ob napovedi postavila najvišja pričakovanja, ki so se še dodatno povečala ob izidu prvega napovednika. Film je zanimiv iz več vidikov, še posebej privlačna pa je tehnika snemanja, ki naj bi bila po napovedih ustvarjalcev revolucionarna. Vendar pa žal ne razpolagajo vse kinodvorane s tovrstno tehnologijo, da bi lahko predvajale takšno kakovost.


Oppenheimer je najnovejši projekt Christopherja Nolana. Pripovedoval bo resnično zgodbo ameriškega znanstvenika J. Roberta Oppenheimerja, ki je bil v prejšnjem stoletju ključni znanstvenik pri razvoju atomske bombe. Prikazal nam bo dramatične dogodke in približal skrivnosti, ki so bile javnosti skoraj 100 let skrite.

V filmu bomo lahko uživali v odlično izbrani zgodbi ter fenomenalni igralski zasedbi. Poleg glavne vloge, ki jo bo tokrat prevzel Cillian Murphy (Peaky Blinders, Temni vitez, Dunkirk), bomo lahko videli tudi Emily Blunt, Matta Damona, Roberta Downeyja Jr., Florence Pugh, Garyja Oldmana, Kennetha Branagha, Ramija Maleka in druge svetovno znane in uspešne igralce.

@guywithamoviecamera wanna guess where I’ll be sat on July 21st?! 👀 #Oppenheimer #christophernolan #letterboxd @IMAX ♬ Au Revoir – Sweet After Tears

Ena največjih posebnosti filma je tudi tehnološki vidik. Za čim bolj realistično izkušnjo je ekipa namesto računalniških učinkov uporabila druge pristope, ki bodo vizualne učinke prikazali na realističen način. Namesto računalniške atomske bombe je ekipa ustvarila nekakšno repliko, ki ustvari enak vizualni učinek.

Da bi te neverjetne tehnike v filmu zaživele, je bil film posnet v IMAX tehnologiji, kar pomeni, da je bil sneman na 70-milimetrskem filmskem traku z razmerjem stranic 1.43:1. To bo filmu dodalo edinstveno filmsko izkušnjo, kakršne še nismo videli ali doživeli. Za dodatno zanimivost so ustvarjalci navedli tudi tehnične podrobnosti, kot je dolžina filma, ki znaša 11 milj (17,70 km) in teža 600 lbs (272,15 kg).

Vendar na svetu obstaja le nekaj kinodvoran, ki bodo to mojstrovino lahko predvajale v najboljši možni kakovosti, torej v takšni kakovosti, kot je bil film posnet in zamišljen. Tovrstnih IMAX kinodvoran je namreč na svetu samo 30, nam najbližja pa se nahaja na Češkem v Pragi.

S tem so ustvarjalci še dodatno spodbudili zanimanje in dvignili pričakovanja v nebo, zato z nestrpnostjo pričakujemo 21. julij, ko bo film izšel v kinematografih in bomo končno lahko uživali v ogledu filma. Naše mnenje boste seveda lahko prebrali takoj po ogledu. To vam že zdaj obljubljamo.

Viri slik: CheatSheet

Poiščite nas na družbenih omrežjih