Najbolj znana Bondova dekleta

Bondovo dekle je etiketa in čast hkrati. Navadno Bondova dekleta spremljajo slavnega agenta 007 v filmih, knjigah oz. videoigrah. Načeloma ni napisanega pravila, kako vlogo naj bi Bondovo dekle imelo – včasih je zaveznik Bonda, spet drugič nasprotnik ali zgolj simbol lepote. Zelo pogosto je njihovo ime izpeljanka ali zabavna sestavljanka. Poglejmo nekaj najbolj znanih Bondovih deklet.

Honey Ryder (Dr. No)

Honey Ryder

Ursula Andress velja za prvo Bondovo dekle kot Honey Ryder v filmu Dr. No (1963). Vsi, ki ste si film kadarkoli ogledali, se zagotovo spomnite njenega znamenitega prihoda iz vode. Švicarska igralka je postavila visoke standarde za vsa naslednja Bondova dekleta.

Pussy Galore (Goldfinger)

Pussy Galore

Verjetno najbolj znamenito ime franšize, poleg glavnega lika. Angleška igralka Honor Blackman je zagotovo ena najboljših Bondovih deklet kot Pussy Galore v filmu Goldfinger (1964). Njen lik je miren, zbran in ima močno prezenco in je vsekakor močno zaslužen za to, da Goldfinger spada v sam vrh Bond filmov.

Andrea Anders (The Man With The Golden Gun) in Octopussy (Octopussy)

Octopussy

Samo eni dami je pripadla čast, da upodobi dve različni Bondovi dekleti. To je Švedinja Maud Adams, ki je dvakrat sodelovala z Rogerjem Moorom. Najprej kot Andrea Anders v filmu The Man With The Golden Gun, nato pa še kot Octopussy v istoimenskem filmu. Vsekakor velika čast in obakrat je upravičila izbiro, kljub temu, da sta obe dekleti precej drugačni. Adamsovi je uspelo odlično upodobiti obe.

Tatiana Romanova (From Russia With Love)

Tatiana Romanova

Redko smo v 25. filmih videli Bondovo dekle, ki je dostojen nasprotnik agenta 007. Ruska oficirka Tatiana Romanova vsekakor to je. Odlično jo je upodobila italijanska manekenka Daniela Bianchi, ki je v vlogi Romanove vsekakor pustila neizbrisen pečat. Vedno znova je zaigrala na prave strune in je predstavljala svojevrsten izziv za neuničljivega agenta.

Anya Amasova (The Spy Who Loved Me)

Anya Amasova

Še eno Bondovo dekle, ki se je odlično zoperstavilo agentu 007. Anya Amasova je agentka KGB, ki jo odlično upodobi ameriška igralka Barbara Bach. Vedno je zabavno videti močan ženski lik, ki igra pomembno vlogo v sami zgodbi. Anya Amasova to vsekakor je v filmu The Spy Who Loved Me.

Tracy Bond (On Her Majesty’s Secret Service)

Tracy Bond

Dianna Rigg je ena redkih Bondovih deklet, ki je nadigrala glavnega lika. V vlogi Tracy Bond ji je uspelo popolnoma zasenčiti Georga Lazenbya, ki je po zgolj enem poskusu moral predati čast Rogerju Mooru. Je pa edino Bondovo dekle, ki lahko reče, da ji je uspelo agenta 007 prepričati, da se ustali, pa čeprav le za kratek čas.

Wai Lin (Tomorrow Never Dies)

wai lin

Michelle Yeoh je prvo azijsko Bondovo dekle, ki v filmu Tomorrow Never Dies najprej stoji nasproti, kasneje pa združi moči skupaj s Piercom Brosnanom. To je bil takrat velik korak za franšizo, ki ji je pomagal dodatno širiti svoj vpliv tudi na bližnjem Vzhodu.

Miranda Frost (Die Another Day)

Miranda Frost

Odlična Rosamund Pike se je kot Miranda Frost za vedno zapisala v zgodovino Bondovih filmov. Vohunka in agentka britanske MI6 je prvo britansko Bondovo dekle, za katero se je izkazalo, da je izdajalka. Rosamund Pike si je s tem ustvarila določen sloves, zaradi katerega so ji še nekaj let ponujali podobne vloge.

Vesper Lynd (Casino Royale)

vesper lynd

Odlična francoska igralka Eva Green je v vlogi Vesper Lynd izvrstno dopolnjevala Daniela Craiga v njegovem prvem rodeu v vlogi agenta 007. Vsekakor ena bolj zanimivih in skrivnostnih Bondovih deklet, ki je osvojila srce zloglasnega agenta ter se izkazala za pravo fatalno žensko.

Paloma (No Time To Die)

ana de armas bond

V najnovejšem filmu Ni čas za smrt bo vloga Bondovega dekleta pripadla prelestni Ani de Armas. Vsekakor prava izbira, saj smo prepričani, da se bo sposobna kosati z igralcem kova Daniel Craig.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih