Najbolj pričakovani filmi – september 2023: Poirot, Žaga in drugi

Deveti mesec leta 2023 ne prinaša samo novega šolskega leta, temveč tudi številne nove filmske naslove v kinematografih. Nazaj je Hercule Poirot, pa tudi grozljivi franšizi Nuna in Žaga ter mnogi drugi. Preverite celotno ponudbo.

Mesec september prinaša zanimivo filmsko ponudbo. Našlo se bo nekaj za vsakogar.

To so najbolj pričakovani filmi, ki izidejo meseca septembra 2023:

Nuna II

Datum izida: 6.9.2023
Žanr: grozljivka
Režija: Michael Chaves
Igrajo: Taissa Farmiga, Bonnie Aarons, Storm Reid, Anna Popplewell, Jonas Bloquet

Kratek opis: Nuna je nazaj, še bolj strašna kot prej. Drugi film se dogaja štiri leta po koncu prvega in spremlja sestro Ireno, ko se znova sooči z demonsko silo Valak, Nuno. Pripravite se na dozo groze in strahu. Napovednik kaže na to, da prav nič ni izključeno, zato se pustimo presenetiti.

Moja obilna grška poroka 3

Datum izida: 7.9.2023
Žanr: romantična komedija
Režija: Nia Vardalos
Igrajo: Elena Kampouris,  Andrea Martin,  Lainie Kazan,  John Corbett,  Louis Mandylor,  Gia Carides,  Stephanie Nur,  Nia Vardalos,  Elias Kacavas,  Joey Fatone

Kratek opis: V prvem delu komedije iz leta 2002 spoznamo svojeglavo Toulo (Nia Vardalos), ki se zagleda v postavnega neznanca Iana (John Corbett), s katerim prične hoditi na zmenke, se kmalu poročita in se trudita povezati svoji družini. V drugem delu (2016) pa se zakonca srečujeta s težavami z odraščajočo najstniško hčerko, pa tudi z iskrico v zakonu, velika družina pa se pripravlja na še obilnejšo grško poroko.

Prvič po vsem

Datum izida: 14.9.2023
Žanr: romantična drama
Režija: Castille Landon
Igrajo: Stephen Moyer,  Hero Fiennes Tiffin,  Josephine Langford,  Victoria Paige Watkins,  Rosa Escoda,  Jessica Webber,  Mimi Keene,  Benjamin Mascolo,  Cora Kirk,  Louise Lombard

Kratek opis: Po razhodu s svojo pravo ljubeznijo se pisatelj uspešnic Hardin Scott odpravi na Portugalsko, da bi se odkupil za svoje preteklo obnašanje. Romantična drama nadaljuje zgodbo prejšnjega filma. V kolikor ste uživali v Prvič resnično srečna, je Prvič po vsem za vas obvezen ogled.

Smrt v Benetkah

Datum izida: 14.9.2023
Žanr: kriminalna drama/misterij
Režija: Kenneth Branagh
Igrajo: Kenneth Branagh,  Jamie Dornan,  Camille Cottin,  Amir El-Masry,  Tina Fey,  Emma Laird,  Kyle Allen,  Kelly Reilly,  Michelle Yeoh,  Riccardo Scamarcio

Kratek opis: Slavni francoski detektiv z imenom Poirot je na lovu za novim morilcem. Po mističnem umoru na vlaku ter pustolovščini v Egiptu se tokrat seli v London. Znova bo imel kot kaže izjemno zahtevno delo, takšno in drugačno družbo pa mu bodo delali izjemno znani in uveljavljeni obrazi. Ena izmed njih je celo lani prejela oskarja za najboljšo žensko vlogo. Zato se že veselimo kakšnih zasukov, preobratov in presenečenj bomo deležni in kakšne ase v rokavu bo Poirot imel tokrat. Do sedaj še ni razočaral, zato tudi zdaj ni čas za takšno dejanje.

Plačanci 4

Datum izida: 21.9.2023
Žanr: akcija
Režija: Scott Waugh
Igrajo: Dolph Lundgren,  50 Cent,  Jacob Scipio,  Megan Fox,  Iko Uwais,  Levy Tran,  Randy Couture,  Tony Jaa,  Jason Statham,  Andy Garcia

Kratek opis: Plačanci so nazaj. Tokrat se bodo spopadli s trgovcem orožja, ki poveljuje ogromni zasebni vojski. Zvezdniška igralska zasedba govori sama zase, še več pa boste izvedeli v napovedniku in konec meseca v bližnjih kinematografih. Ljubitelji akcije, to je film meseca za vas.

Kreator

Datum izida: 28.9.2023
Žanr: akcijska pustolovska drama
Režija: Gareth Edwards
Igrajo: Allison Janney,  Ralph Ineson,  Marc Menchaca,  John David Washington,  Veronica Ngo,  Amar Chadha-Patel,  Robbie Tann,  Ken Watanabe,  Sturgill Simpson,  Gemma Chan

Kratek opis: Sredi vojne med človeško raso in silami umetne inteligence je Joshua (Washington), bivši agent specialnih enot, ki žaluje zaradi svoje žene (Chan), rekrutiran, da najde in ubije Kreatorja, skrivnostnega arhitekta napredne tehnologije umetne inteligence, ki je razvil skrivnostno orožje, ki bi lahko končalo vojno…in celotno človeško raso. Joshua in njegova ekipa elitnih operativcev potuje po sovražnikovem ozemlju, v črno osrčje, ki ga zaseda umetna inteligenca. Tam odkrijejo, da je orožje, ki ga morajo uničiti, pravzaprav UI v obliki majhnega otroka.

Žaga X

Datum izida: 28.9.2023
Žanr: grozljivka
Režija: Kevin Greutert
Igrajo: Tobin Bell, Shawnee Smith, Steven Brand, Synnøve Macody Lund, Michael Beach, Renata Vaca

Kratek opis: Megalomanska franšiza grozljivk Žaga nas bo vnovič strašila in preganjala. Deseti del predstavlja odličen napovednik, ki kar poka od grozljivih in srhljivih prizorov, ki bodo zagotovo še posebej všeč vsem ljubiteljem tega žanra. Koncept ostaja enak, “zabavne” igre pa še hujše in bolj napete. Zato že komaj čakamo, da lahko vidimo, kaj nam je tokrat pripravil Jigsaw.

Ponudba v septembru je zanimiva, zato obiščite najbližji kino in uživajte v zgodbah, ki bodo doživele svojo premiero.

Spremljajte tekoče filmsko dogajanje. Recenzije vseh aktualnih filmov in serij ter s tem povezane novicelestvice in kolumne najdete na naši spletni strani in na naših socialnih omrežjih.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih

scroll to top