Najbolj pričakovani filmi – oktober 2023: Prihajajo velike uspešnice

Deseti mesec leta 2023 prinaša velike uspešnice. Videli bomo težko pričakovano mojstrovino Martina Scorseseja, kot tudi novega Izganjalca hudiča ter resnično zgodbo Odpuljeni denar. Za piko na i bomo tudi pri nas imeli možnost ogleda v ZDA ekstremno priljubljenega koncertnega filma Taylor Swift. Manjkali ne bodo tudi novi animirani naslovi.

Mesec oktober prinaša zanimivo filmsko ponudbo. Našlo se bo nekaj za vsakogar.

To so najbolj pričakovani filmi, ki izidejo meseca oktobra 2023:

Izganjalec hudiča: Vernik

Datum izida: 5.10.2023
Žanr: grozljivka
Režija: David Gordon Green
Igrajo: Olivia Marcum,  Norah Murphy,  E.J. Bonilla,  Lidya Jewett,  Antoni Corone,  Raphael Sbarge,  Ellen Burstyn,  Ann Dowd,  Jennifer Nettles,  Leslie Odom Jr.

Kratek opis: Od smrti njegove noseče žene, ki je pred dvanajstimi leti umrla v potresu na Haitiju, Victor Fielding (Leslie Odom Jr.) sam vzgaja njuno hčerko Angelo (Lidya Jewett). Ko pa Angela in njena prijateljica Katherine (Olivia Marcum) izgineta v gozdu in se tri dni kasneje vrneta brez spomina o tem, kaj se jima je zgodilo, to sproži verigo dogodkov, ki bodo Victorja prisilile, da se bo soočil s čistim zlom in v svoji grozi in obupu iskal edino živo osebo, ki je že bila priča čemu podobnemu: Chris MacNeil.

Odpuljeni denar

Datum izida: 5.10.2023
Žanr: biografska komedija
Režija: Craig Gillespie
Igrajo: Shailene Woodley,  Sebastian Stan,  Vincent D’Onofrio,  Seth Rogen,  Pete Davidson,  Clancy Brown,  Myha’la Herrold,  Paul Dano,  Anthony Ramos,  Nick Offerman

Kratek opis: Odpuljeni denar je sodobna pripoved na temo Davida in Goljata, ki temelji na neverjetni resnični zgodbi običajnih ljudi, ki so pokazali Wall Streetu sredinec in obogateli tako, da so spremenili GameStop (ja, prodajalno videoiger v nakupovalnih središčih) v najbolj vroče podjetje na svetu. V središču zgodbe je Keith Gill (Paul Dano), ki sproži verižno reakcijo, ko vloži vse prihranke v delnice podjetja in to objavi na družbenih mediji. Ob širjenju novice se korenito spremeni tako njegovo življenje kot življenje vseh, ki mu sledijo. Namig o delnicah postane pravo gibanje in vsi obogatijo – dokler se milijarderji ne uprejo in se svet tako enih kot drugih ne obrne na glavo.

Šepet metulja

Datum izida: 12.10.2023
Žanr: drama
Režija: Alen Pavsar
Igrajo: Ali Ogrizek, Mitja Ritlop, Joze Dobersek, Urska Majcen, Branko Zavrsan

Kratek opis: Jan je 18-letni navdušenec mehatronike in najstnik avtist. Pridruži se razredu, ki za podelitev štipendije v mednarodnem podjetju tekmuje v razvoju programske opreme sodobnega prezračevalnega sistema s pogonom na umetno inteligenco. V razredu je tudi privlačna glasbenica in edina punca Tara, ki si prav tako želi zmage. Razred vodi neizprosni učitelj Frenk, ki ne odobrava posebnih potreb učencev in hodi po robu z drugačnimi metodami praktičnega pouka. Jan kljub vsem oviram učitelja in sošolcev dokaže, da zmore. S pomočjo ambiciozne svetovalne delavke Zarje počasi napreduje v šoli in se zbliža tudi z direktorjem podjetja, ki ga vzame pod svoje okrilje.

Taylor Swift: The Eras Tour

Datum izida: 13.10.2023
Žanr: glasbeni koncertni film
Režija: Sam Wrench
Igrajo: Taylor Swift

Kratek opis: Kulturni fenomen se nadaljuje na velikem platnu! Potopite se v koncertni film Taylor Swift, ki se zgodi enkrat v življenju z dih jemajočim filmskim pogledom na turnejo, ki je zaznamovala zgodovino. Preprodaja vstopnic v ZDA podira vse rekorde, podobno kot sama turneja. Taylor Swift je najbolj vroče glasbeno ime zadnjega desetletja, zato poglejte v zakulisje njene turneje.

Morilci cvetne lune

Datum izida: 19.10.2023
Žanr: zgodovinska drama
Režija: Martin Scorsese
Igrajo: Janae Collins,  Lily Gladstone,  Tantoo Cardinal,  Brendan Fraser,  Leonardo DiCaprio,  Jillian Dion,  Robert De Niro,  Jesse Plemons,  John Lithgow,  Cara Jade Myers

Kratek opis: Na prelomu 20. stoletja je nafta prinesla bogastvo plemenu Osage, ki je čez noč postalo eno najbogatejših ljudstev na svetu. Bogastvo teh ameriških staroselcev je takoj pritegnilo bele vsiljivce, ki so manipulirali, izsiljevali in pokradli denarja, kolikor so lahko, preden so se pričeli umori. Preiskovanje umorov pripadnikov plemena Osage (gre za enega največjih primerov množičnih umorov) je bila ena prvih preiskav umorov, ki se jih je lotil FBI. Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio in Robert De Niro spet v akciji. Je potrebno še kaj dodati?

Je kir ke riku? Poharska komedija

Datum izida: 20.10.2023
Žanr: komedija
Režija: Andrej Pratnemer
Igrajo: Zala Žvikart Meglič, Uroš Steklasa, Stanka Macuh, Aleš Mrzdovnik, Franc Mažič, Mateja Rebernak, Katja Hatunšek Lesjak

Kratek opis: V idilično, na videz zaspano vasico pod Pohorjem, pride Ljubljančan, Gašper. Po dolgem času ga domov pripelje njegovo dekle, Ana. Njun obisk sprva vznemiri njeno tradicionalno kmečko pohorsko družino, očeta Franca, teto Treziko in sestrični Jolandi ter Klavdijo. Nato se nemir preseli še na Aninega bivšega fanta, klenega Pohorca, Toneta. Gašper pooseblja vse, kar se Pohorcem upira, zato se ga sklenejo čim prej znebiti. Kako? Na veliko precej zabavnih načinov; med drugim ga izzovejo k posebni vaški iniciaciji, ki bi naj Gašperja »posvetila« v Pohorca. Jim bo uspelo?

Več si preberite  v naši recenziji.

Pet noči pri Freddyju

Datum izida: 26.10.2023
Žanr: grozljivka
Režija: Emma Tammi
Igrajo: Josh Hutcherson,  Grant Feely,  Jade Kindar-Martin,  Kevin Foster,  Jess Weiss,  Bailey Winston,  Kat Conner Sterling,  Elizabeth Lail,  Mary Stuart Masterson,  Matthew Lillard

Kratek opis: Na velika platna prihaja nova mojstrovina produkcijske hiše Blumhouse, grozljivka Pet noči pri Freddyju, ki spremlja srhljivo zgodbo varnostnika v piceriji in bo pognala kri po žilah. Grozljivko je režirala Emma Tammi, skupaj s Scottom Cawthonom in Sethom Cuddebackom pa tudi napisala scenarij. Ikonične animatronske like filma je ustvarilo podjetje Creature Shop Jima Hensona. Producenta filma sta Jason Blum in Scott Cawthon.

Troli 3

Datum izida: 26.10.2023
Žanr: animirana komična pustolovščina
Režija: Walt Dohrn, Tim Heitz
Igrajo: sinhronizirano v SLO jezik

Kratek opis: Po dveh filmih o pravem prijateljstvu in neizprosnem spogledovanju sta Popi in Veja zdaj uradno končno par. Ko se zbližata, pa Popi odkrije, da ima Veja skrivno preteklost. Nekoč je bil namreč član njene najljubše fantovske skupine, BroZone, s svojimi štirimi brati – Floydom, Johnom Doryjem, Spruceom in Clayom. Skupina BroZone je razpadla, ko je bil Veja še dojenček, prav tako pa je razpadla družina in Veja od takrat ni videl svojih bratov. Toda ko brata Floyda zaradi njegovega glasbenega talenta ugrabita dva zlobna pop zvezdnika – Velvet in Veneer, se Veja in Popi podata na težavno in čustveno potovanje, da ponovno združita preostale brate in rešita Floyda pred nejasno usodo.

Ponudba v oktobru je zelo dobra, zato obiščite najbližji kino in uživajte v zgodbah, ki bodo doživele svojo premiero.

Spremljajte tekoče filmsko dogajanje. Recenzije vseh aktualnih filmov in serij ter s tem povezane novicelestvice in kolumne najdete na naši spletni strani in na naših socialnih omrežjih.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih