Najbolj pričakovani filmi – maj 2023: Prihajajo Varuhi galaksije ter Hitri in drzni

Peti mesec leta 2023 prinaša zelo zanimivo filmsko ponudbo. Dobivamo številne zanimive naslove, na čelu katerih so Varuhi galaksije 3, Hitri in drzni 10, Mala morska deklica in mnogi drugi. Preverite celotno ponudbo.

Mesec maj prinaša zelo dobro filmsko ponudbo. Našlo se bo nekaj za vsakogar.

To so najbolj pričakovani filmi, ki izidejo meseca maja 2023:

Varuhi galaksije: 3. dejanje

Datum izida: 4.5.2023
Žanr: Akcijska komedija/pustolovščina
Režija: James Gunn
Igrajo: Chris Pratt, Zoe Saldana, Vin Diesel, Dave Bautista, Elizabeth Debicki, Karen Gillan

Kratek opis: V novi razburljivi filmski zgodbi Varuhi galaksije je naša najljubša družba neprilagojenih videti nekoliko drugače. Peter Quill, ki še vedno žaluje zaradi izgube Gamore, mora zbrati svojo ekipo za obrambo vesolja in zaščito enega od svojih. Misija, ki bi lahko, če ne bi bila uspešno zaključena, pripeljala do konca Varuhov, kot jih poznamo.

Klub zadovoljnih žensk: Naslednje poglavje

Datum izida: 11.5.2023
Žanr: Komedija
Režija: Bill Holderman
Igrajo: Jane Fonda, Mary Steenburgen, Diane Keaton, Don Johnson, Candice Bergen

Kratek opis: Komedija Klub zadovoljnih žensk: Naslednje poglavje je težko pričakovano nadaljevanje, ki spremlja štiri najboljše prijateljice, ko se s svojim knjižnim klubom odpravijo v Italijo na zabavno popotovanje, ki ga še niso imele. Ko zadeve uidejo izpod nadzora in se razkrijejo skrivnosti, se njihove sproščujoče počitnice spremenijo v enkratno dogodivščino.

Ko ljubezen spet potrka

Datum izida: 11.5.2023
Žanr: Romantična komedija
Režija: Jim Strouse
Igrajo: Sam Heughan, Priyanka Chopra Jonas, Russell Tovey, Celia Imrie, Céline Dion, Lydia West

Kratek opis: V tej romantični komediji Mira Ray, ki preboleva smrt svojega zaročenca, pošlje vrsto prisrčnih sporočil na njegovo staro telefonsko številko – vendar ne ve, da je bila ta številka dodeljena novemu službenemu telefonu novinarja Roba Burnsa. Roba takoj prevzameta iskrenost in ganljive izpovedi sporočil. Ko mu naročijo, naj napiše prispevek o zvezdnici Celine Dion (ki igra samo sebe v svoji prvi filmski vlogi), jo prosi za pomoč, da ugotovita, kako bi lahko osebno spoznal Miro … in osvojil njeno srce.

V 80 dneh okoli sveta

Datum izida: 11.5.2023
Žanr: Animirana komedija/pustolovščina
Režija: Samuel Tourneux
Igrajo: Sinhronizirano v slovenski jezik

Kratek opis: Passepartout je mlada in učena opica, ki ves čas sanja o tem, da bi postal raziskovalec. Nekega dne sreča Phileasa, lahkomiselnega in pohlepnega žabca, ki stavi, da bo v 80 dneh obkrožil svet in pri tem zaslužil 10 milijonov školjk. Da bi izkoristil življenjsko priložnost za raziskovanje sveta, se Passeparout s svojim novim prijateljem poda na noro in vznemirljivo pustolovščino, polno preobratov in presenečenj.

Hitri in drzni X

Datum izida: 17.5.2023
Žanr: Akcija
Režija: Louis Leterrier
Igrajo: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Jason Momoa, Rita Moreno

Kratek opis: V petem delu sage iz leta 2011 so Dom in njegova ekipa obglavili narkokartel Hernana Reyesa na mostu v Riu De Janeiru. Niso pa vedeli, da je bil vsemu priča Reyesov sin, Dante (Jason Momoa), ki je zadnjih dvanajst let koval načrt, kako bi Dom plačal najvišjo možno ceno. Dantejev načrt bo Domovo družino pretresal od Los Angelesa do rimskih katakomb, od Brazilije do Londona ter od Portugalske do Antarktike. Nastajala bodo nova zavezništva, stari sovražniki se bodo znova pojavili. Novemu poglavju se pridružuje izjemna igralska zasedba – Jason Momoa, oskarjevka Brie LarsonAlan RichtsonDaniela Melchior in legendarna oskarjevka Rita Moreno.

Mala morska deklica

Datum izida: 25.5.2023
Žanr: Družinski fantazijski muzikal
Režija: Rob Marshall
Igrajo: Halle Bailey, Jonah Hauer-King, Melissa McCarthy, Javier Bardem, Noma Dumezweni

Kratek opis: Težko pričakovana in z oskarjem nagrajena glasbena Disneyeva klasika, letos prihaja v igrani različici zgodbe o morski deklici, ki se zaradi ljubezni odloči zapustiti svoj pravljični podvodni svet. Najmlajša in najbolj kljubovalna od hčera kralja Tritona, Ariel, hrepeni po tem, da bi izvedela več o svetu na drugi strani morja. Med potovanjem nad gladino, se zaljubi v princa Erica. Medtem ko je morskim deklicam prepovedano komunicirati z ljudmi, mora Ariel slediti svojemu srcu. Z zlobno čarovnico Ursulo sklene dogovor, ki ji da priložnost, da izkusi življenje na kopnem, a na koncu postavi v nevarnost svoje življenje in očetovo krono.

Moj fotr

Datum izida: 25.5.2023
Žanr: Komedija
Režija: Laura Terruso
Igrajo: Sebastian Maniscalco, Robert De Niro, Leslie Bibb, Kim Cattrall, Anders Holm

Kratek opis: Najaktualnejši ameriški komediant Sebastian Maniscalco je združil moči z legendarnim ameriškim igralcem italijanskega porekla in dvakratnim dobitnikom oskarja Robertom De Nirom v novi komediji “Moj fotr“. 

Ponudba v maju je zelo dobra, zato obiščite najbližji kino in uživajte v zgodbah, ki bodo doživele svojo premiero.

Spremljajte tekoče filmsko dogajanje. Recenzije vseh aktualnih filmov in serij ter s tem povezane novicelestvice in kolumne najdete na naši spletni strani in na naših socialnih omrežjih.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih