Najbolj pričakovani filmi – junij 2023: Nora filmska ponudba

Šesti mesec leta 2023 prinaša najboljšo filmsko ponudbo do zdaj. Dobivamo številne najbolj pričakovane naslove tega leta, na čelu katerih je Indiana Jones, sledijo pa mu animirani Spider-Man, DC uspešnica The Flash, novi Transformerji in mnogi drugi. Preverite celotno ponudbo.

Mesec junij prinaša fenomenalno filmsko ponudbo. Našlo se bo nekaj za vsakogar.

To so najbolj pričakovani filmi, ki izidejo meseca junija 2023:

Spider-Man: Potovanje skozi Spider-Svet

Datum izida: 1.6.2023
Žanr: Animirana komična pustolovščina
Režija: Kemp Powers,  Justin K. Thompson,  Joaquim Dos Santos
Igrajo: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Oscar Isaac

Kratek opis: Miles Morales se vrača v naslednjem poglavju z oskarjem nagrajene sage Spider-Verse. Epska pustolovščina, ki bo brooklynskega Spider-Mana, zaposlenega za polni delovni čas, iz prijazne soseske popeljala čez več svetov, kjer se bo skupaj z Gwen Stacy in novo ekipo Spider-junakov spopadel s hudodelcem, ki je močnejši od vsega, kar so do zdaj srečali. Miles Morales se katapultira skozi multiverse, kjer naleti na ekipo Spider-junakov, ki je zadolžena za zaščito njegovega obstoja. Ko se junaki pričnejo kregati o tem, kako se spopasti z novo grožnjo, mora Miles na novo opredeliti, kaj pomeni biti junak.

Črni mož

Datum izida: 1.6.2023
Žanr: Grozljivka
Režija: Rob Savage
Igrajo: LisaGay Hamilton,  Han Soto,  Lacey Dover,  Maddie Nichols,  Sophie Thatcher,  Vivien Lyra Blair,  David Dastmalchian,  Marin Ireland,  Chris Messina,  Madison Hu

Kratek opis: Zgodba spremlja srednješolko Sadie in njeno mlajšo sestro Sawyer, ko okrevata po tragični smrti njune matere. Njun oče dela kot terapevt in poskuša ne razmišljati o tragediji, ki jih je doletela. Ko se njegov obupani pacient nepričakovano pojavi na njihovem domu in išče pomoč, za seboj pusti grozljivo nadnaravno entiteto, ki preži na družine in se hrani s trpljenjem svojih žrtev. Sadie in Sawyer kmalu spoznata, da ju v lastnem domu preganja sadistična prisotnost. Obe se bosta borili, da bi to dokazali očetu Willu, saj bi bilo brez njegove pomoči morda prepozno, da bi ju rešil.

Hipnotiziran

Datum izida: 1.6.2023
Žanr: Triler
Režija: Robert Rodriguez
Igrajo: Ben Affleck, Kelly Frye,  Ruben Javier Caballero,  Zane Holtz,  Jeff Fahey,  Dayo Okeniyi,  JD Pardo,  Alice Braga,  William Fichtner,  Jackie Earle Haley

Kratek opis: Ben Affleck igra detektiva, ki raziskuje skrivnost, ki vključuje njegovo pogrešano hčer in tajni vladni program.

Transformerji: Vzpon zveri

Datum izida: 8.6.2023
Žanr: Akcijska pustolovščina
Režija: Steven Caple Jr.
Igrajo: Cristo Fernández,  Luna Lauren Velez,  Peter Dinklage,  Pete Davidson,  Michelle Yeoh,  Anthony Ramos,  Michaela Jaé (MJ) Rodriguez,  John DiMaggio,  Peter Cullen,  Ron Perlman

Kratek opis: Na velika platna se vračajo Transformerji! Nova pustolovščina z naslovom Transformerji: Vzpon zveri se vrača v devetdeseta leta prejšnjega stoletja in predstavlja nove robotske Nezemljane. Pred petnajstimi leti je akcijski spektakel Transformerji prvič pritegnil filmske gledalce po vsem svetu, zdaj z novim delom Transformerji: Vzpon zveri pa bo občinstvo popeljal na pustolovščino z Avtoboti po svetu v devetdeseta leta in predstavil povsem novo vrsto Transformerjev – Maksimale, v obstoječi bitki na Zemlji med Avtoboti in Deseptikoni.

Flash

Datum izida: 14.6.2023
Žanr: Akcijska pustolovščina
Režija: Andy Muschietti
Igrajo: Ezra Miller,  Maribel Verdú,  Saoirse-Monica Jackson,  Antje Traue,  Sasha Calle,  Ron Livingston,  Kiersey Clemons,  Michael Shannon,  Michael Keaton,  Ben Affleck

Kratek opis: Svetovi trčijo v filmu Flash, saj Barry Allen uporabi svoje supermoči za potovanje skozi čas, da bi spremenil dogodke v svoji preteklosti. Vendar pa se poskus, da bi rešil svojo družino, nehote spremeni v prihodnost, zaradi česar Barry ostane ujet v kruti sedanjosti, v katero se je vrnil general Zod z grožnjo po uničenju, okoli Barryja pa ni drugih superjunakov, ki bi mu lahko priskočili na pomoč. Razen, če mu uspe iz upokojitve zvabiti zelo drugačnega Batmana in iz ujetništva rešiti zaprtega Kryptonca, čeprav ne tistega, ki ga išče. Navsezadnje je Barryjevo edino upanje, da bi rešil svet, v katerm se nahaja in se vrnil v prihodnost, ki jo pozna, tekma s svojim lastnim življenjem. Toda, ali bo največje žrtvovanje dovolj, da bi ponovno vzpostavil red v vesolju?

Elementi

Datum izida: 15.6.2023
Žanr: Animirana komična pustolovščina
Režija: Peter Sohn
Igrajo: Sinhronizirano v slovenski jezik

Kratek opis: Zgodba filma Elementi je postavljena v svet, kjer živijo in sobivajo štirje osnovni elementi: ogenj, zemlja, voda in zrak. Kljub očitnim in temeljnim razlikam bodo spoznali, da so si veliko bolj podobni, kot so mislili, in da je veliko bolj pomembno tisto, kar je znotraj, kot to, kakšni smo navzven.

Punca za vse

Datum izida: 22.6.2023
Žanr: Komedija
Režija: Gene Stupnitsky
Igrajo: Jennifer Lawrence, Laura Benanti,  Danielia Maximillian,  Matthew Broderick,  Ebon Moss-Bachrach,  Scott MacArthur,  Natalie Morales,  Kyle Mooney, Hasan Minhaj,  Andrew Barth Feldman

Kratek opis: Maddie (Jennifer Lawrence) je tik pred tem, da izgubi dom iz svojega otroštva, ko odkrije zanimiv zaposlitveni oglas: premožna »helikopterska« starša iščeta dekle, ki bi šlo na zmenke z njunim sramežljivim 19-letnim sinom Percyjem, preden gre na kolidž. Maddie na svoje presenečenje kmalu odkrije, da nerodni Percy ni tako zanesljiv posel, kot si je predstavljala..

Indiana Jones in artefakt usode

Datum izida: 28.6.2023
Žanr: Akcijska pustolovščina
Režija: James Mangold
Igrajo: Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen

Kratek opis: Harrison Ford se v petem filmu kultne franšize Indiana Jones vrača z vlogo najslavnejšega profesorja arheologije, ki je postavljena v pozna šestdeseta leta prejšnjega stoletja, celotna zgodba pa je povezana z vesoljskim programom.

Več smo zapisali po predpremiernem ogledu filma na festivalu v Cannesu.

Ponudba v juniju je odlična, zato obiščite najbližji kino in uživajte v zgodbah, ki bodo doživele svojo premiero.

Spremljajte tekoče filmsko dogajanje. Recenzije vseh aktualnih filmov in serij ter s tem povezane novicelestvice in kolumne najdete na naši spletni strani in na naših socialnih omrežjih.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih