Najbolj pričakovani filmi - julij 2022

Mesec junij je bil za kinematografe izredno uspešen. Top Gun: Maverick je postal prvi film leta, ki je presegel magično mejo milijardo dolarjev dobička, zelo dobro obiskani pa so bili tudi Jurski svet: Prevlada, Elvis, Kozmoblisk ter Črni telefon. Mesec julij prinaša najnovejši Marvelov hit, številne grozljivke, Netflix pa bo predstavil dve veliki uspešnici. Poglejmo pobližje.

Mesec junij je bil za kinematografe vsekakor zelo uspešen. Zaslužili so ogromno, saj so pred začetki dopustov v kinu premiero doživeli številni veliki naslovi. V juliju se to stanje nekoliko umiri. Mesec bo sicer otvoril novi Thor, nato pa bodo dominirale grozljivke. Velja omeniti, da bo Netflix v vmesnem času predstavil dve potencialni uspešnici na kateri je potrebno biti pozoren.

To so najbolj pričakovani filmi, ki izidejo meseca julija 2022:

Thor: Ljubezen in grom

Datum izida: 7.7.2022
Žanr: Akcija/pustolovščina
Režija: Taika Waititi
Igrajo: Christian Bale, Natalie Portman, Chris Hemsworth, Matt Damon, Melissa McCarthy

Kratek opis: Thor: Ljubezen in grom je z naskokom največji naslov, ki bo premiero doživel v mesecu juliju. Marvel si od njega obeta dobre finančne rezultate, kritiki, ki so si ga že imeli možnost ogledati, pa ga zelo hvalijo. V naslednjem tednu si ga bomo lahko ogledali tudi pri nas. V glavni vlogi se vrača Chris Hemsworth, v svet Marvela pa so kot zlikovca uspeli pripeljati celo Christiana Bala, bivšega Batmana. Kot režiser se vrača ekscentrični Taika Waititi, pomembno vlogo pa bo imela tudi Natalie Portman. Hitro po vstopnice, da boste imeli čim boljši sedež!

Moški

Datum izida: 14.7.2022
Žanr: Shrljivka
Režija: Alex Garland
Igrajo: Jessie Buckley, Rory Kinnear, Paapa Essiedu, Gayle Rankin, Sarah Twomey

Kratek opis: Men oz. Moški je najnovejša srhljivka studia A24. V glavni vlogi je imenitna Jessie Buckley, zgodba pa govori o vdovi, ki se po smrti svojega moža odpravi v samoten dvorec, kjer se skuša spopasti s svojo preteklostjo. Zadeve se hitro skrivnostno zapletejo. Režiser in scenarist filma je Alex Garland, ki je dobro znan po filmih Ex Machina in Uničenje.

Arturjevo prekletstvo

Datum izida: 14.7.2022
Žanr: Grozljivka
Režija: Barthélémy Grossmann
Igrajo: Vadim Agid, Lola Andreoni, Mathieu Berger

Kratek opis: Arturjevo prekletstvo je grozljivka, ki govori o 18-letnem Alexu, ki je velik oboževalec fantazijske sage Artur in Minimojčki. Skupaj s prijatelji obišče zapuščeno hišo, kjer imajo namen snemati film, a se ne zavedajo smrtne nevarnosti, ki jim preži. Priporočamo vsem ljubiteljem grozljivk, saj to ni hollywoodska produkcija, zato film verjetno ne bo generično predvidljiv.

Persuasion

Datum izida: 15.7.2022
Žanr: Romantična drama
Režija: Carrie Cracknell
Igrajo: Dakota Johnson, Cosmo Jarvis, Nikki Amuka-Bird, Richard E. Grant, Henry Golding

Kratek opis: Netflix bo v sredini meseca julija predstavil novo filmsko adaptacijo romana Jane Austen, imenovano Persuasion. V glavni vlogi je vedno očarljiva Dakota Johnson, tudi v stranskih vlogah pa so sama velika imena. Vsekakor film za vse ljubitelje klasičnih britanskih zgodb iz prejšnjih stoletij.

Sirota: prvi umor

Datum izida: 21.7.2022
Žanr: Srhljivka
Režija: William Brent Bell
Igrajo: Julia Stiles, Isabelle Fuhrman, Rossif Sutherland, Hiro Kanagawa, Matthew Finlan, Stephanie Sy

Kratek opis: Sirota: prvi umor oz. Orphan: First Kill je srhljivka, ki vas bo popeljala na zanimivo popotovanje. Leena pobegne iz estonske norišnice in odpotuje v ZDA, tako da ukrade identiteto pogrešane hčerke premožne družine. Po tem ko prevzame ime Esther, se začnejo težave. Vsekakor film, ki ga priporočamo ljubiteljem tega žanra.

The Gray Man

Datum izida: 22.7.2022
Žanr: Akcija/triler
Režija: Anthony Russo, Joe Russo
Igrajo: Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas, Jessica Henwick, Regé-Jean Page, Wagner Moura, Julia Butters, Dhanush, Alfre Woodard, Billy Bob Thornton

Kratek opis: Ryan Gosling je nazaj! Verjeli ali ne, igralec je imel štiriletni premor, saj bo to njegov prvi film po Prvi človek. Netflix je projekt The Gray Man sočno financiral, saj mu družbo delata Chris Evans in Ana de Armas, režiserja pa sta brata Russo, znana po uspešnicah Maščevalci: Brezmejna vojna in Maščevalci: Zaključek. Zgodba govori o operativcu CIA, ki razkrije skrivnosti in si s tem nakoplje srd nadrejenih, ki nad njega pošljejo poklicne morilce. Film prihaja na Netflix 22. julija. Pričakovanja so zelo visoka.

Minioni 2: Grujev vzpon

Datum izida: 29.7.2022
Žanr: Animirana komedija
Režija: Kyle Balda, Brad Ableson, Jonathan del Val
Igrajo: Sinhronizirano

Kratek opis: Po tihem največji film meseca julija bo najbrž Minioni 2: Grujev vzpon. Izredno priljubljena animirana komedija ima tudi v Sloveniji široko bazo gledalcev, najbolj pa jih seveda obožujejo prav najmlajši. Globalno premiero je film že doživel in gledanost je izredno visoka. V Slovenijo prihaja nekoliko z zamudo, in sicer šele konec meseca julija. Priporočamo za vaše najmlajše.

Ponudba v juliju je zelo dobra, zato obiščite najbližji kino ali iz udobja svojega kavča uživajte v zgodbah, ki bodo doživele svojo premiero.

Spremljajte tekoče filmsko dogajanje. Recenzije vseh aktualnih filmov in serij ter s tem povezane novicelestvice in kolumne najdete na naši spletni strani in na naših socialnih omrežjih.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih