Najbolj pričakovani filmi – januar 2023

Prvi mesec leta 2023 prinaša zelo dobro filmsko ponudbo. Vrača se Steven Spielberg, dobimo težko pričakovani film Damiena Chazella, kot tudi novo slovensko uspešnico Dedek gre na jug. Ne gre spregledati niti novega projekta Guya Ritchia, v katerem bo znova v glavni vlogi Jason Statham. Preverite tudi ostalo ponudbo.

Mesec januar prinaša izvrstno filmsko ponudbo. Našlo se bo nekaj za vsakogar.

To so najbolj pričakovani filmi, ki izidejo meseca januarja 2023:

Operacija Fortune: Prevara stoletja

Datum izida: 5.1.2023
Žanr: Akcijska komedija
Režija: Guy Ritchie
Igrajo: Aubrey Plaza, Jason Statham, Josh Hartnett, Hugh Grant

Kratek opis: Nova akcijska komedija izpod peresa in izza kamere genialnega Guya Ritchieja bo zagotovo poskrbela za zabavno filmsko izkušnjo. Operacija Fortune je še en kamenček v mozaiku talentiranega filmarja. Tudi tokrat si je za svojo muzo izbral Jasona Stathama. Prepričani smo, da boste ob ogledu uživali.

The Pale Blue Eye

Datum izida: 6.1.2023
Žanr: Misterij/triler
Režija: Scott Cooper
Igrajo: Christian Bale, Harry Melling, Gillian Anderson, Lucy Boynton, Charlotte Gainsbourg, Toby Jones, Harry Lawtey, Simon McBurney, Timothy Spall, Robert Duvall

Kratek opis: The Pale Blue Eye je zgodovinski misterij oz. triler, postavljeno v leto 1830, ko starejši detektiv preiskuje številne umore v ameriški vojaški akademiji. Pomaga mu mladi Edgar Allan Poe. V glavni vlogi je izvrstni Christian Bale, ob boku pa mu stojijo številni znani igralci in igralke. Film bo na voljo izključno na Netflixu.

Dedek gre na jug

Datum izida: 12.1.2023
Žanr: Komedija
Režija: Vinci Vogue Anžlovar
Igrajo: Boris Cavazza, Vlado Novak, Zala Djurić, Jonas Žnidaršič, Goran Navojac

Kratek opis: Dedek gre na jug je najnovejša slovenska komedija. V uredništvu Filmologije vedno pozivamo k ogledu slovenskega filma, zato tokrat ni nič drugače. Simpatična zgodba, odlični igralci, kvaliteten humor, kaj več si še lahko želimo? Obiščite najbližji kino in podprite slovenske ustvarjalce.

Fabelmanovi

Datum izida: 12.1.2023
Žanr: Drama
RežijaSteven Spielberg
Igrajo: Gabriel LaBelle, Michelle Williams, Paul Dano, Seth Rogen

Kratek opisFabelmanovi je film o katerem bomo napisali še veliko. Avtobiografska drama Stevena Spielberga je namreč v številnih kategorijah prvi favorit na naslednjih oskarjih. Film govori o življenju mladega Stevena ter o tem, kako se je zaljubil v filme. Njegova starša igrata prekaljena mačka Michelle Williams in Paul Dano. Po prvih vtisih onkraj luže je Spielberg znova zakuhal filmsko mojstrovino, ki bo v ožjem krogu izbora za film leta.

M3gan

Datum izida: 12.1.2023
Žanr: Grozljivka
Režija: Gerard Johnstone
Igrajo: Allison Williams, Violet McGraw, Jenna Davis, Ronny Chieng

Kratek opis: M3gan je najnovejša futuristična grozljivka, ki vam bo pognala kri po žilah. Zgodba govori o dekletu, ki se po smrti staršev preseli k teti, katera je inženirka robotike in je s pomočjo umetne inteligence razvila robota, android, po imenu M3gan. Slednjo predstavi nečakinji in postaneta nerazdružljivi, saj postane robotka izredno zaščitniška do dekleta. Mogoče celo preveč…

Babilon

Datum izida: 19.1.2023
Žanr: Epska drama
Režija: Damien Chazelle
Igrajo: Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva, Jean Smart, Jovan Adepo, Li Jun Li, P.J. Byrne, Lukas Haas, Olivia Hamilton, Tobey Maguire, Max Minghella, Rory Scovel, Katherine Waterston, Flea, Jeff Garlin, Eric Roberts, Ethan Suplee, Samara Weaving, Olivia Wilde

Kratek opis: Babilon je težko pričakovana epska drama (še vedno) mladega režiserja Damiena Chazella. Slednji nas je v preteklosti že navduševal z Whiplash in La La Land, zdaj pa se vrača na velika vrata. Margot Robbie, Brad Pitt in drugi sestavljajo zvezdniško igralsko zasedbo, film pa bi naj bil “otrok” Volka z Wall Streeta in La La Land. Pripravite se, to bo noro.

You People

Datum izida: 27.1.2023
Žanr: Komedija
Režija: Kenya Barris
Igrajo: Eddie Murphy, Jonah Hill, Julia Louis-Dreyfus, Lauren London, Sam Jay, Molly Gordon, Mike Epps, Nia Long, Deon Cole, Rhea Perlman, David Duchovny

Kratek opis: You People je komedija, ki se bo na lahkoten način dotaknila številnih resnih in pomembnih tematik. V glavnih vlogah sta Eddie Murphy in Jonah Hill, tudi ostala igralska ekipa pa ni od muh. Film bo konec meseca ekskluzivno na voljo na Netflixu.

Ponudba v januarju je izvrstna, zato obiščite najbližji kino in uživajte v zgodbah, ki bodo doživele svojo premiero.

Spremljajte tekoče filmsko dogajanje. Recenzije vseh aktualnih filmov in serij ter s tem povezane novicelestvice in kolumne najdete na naši spletni strani in na naših socialnih omrežjih.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih